kattharina 21.04.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Potrzebuje do zasypania fundamentów jakieś 200 ton piasku. W okolicy znalazłam tani piasek, ale jest to piasek dolomitowy (cokolwiek to znaczy ). Tak wizualnie to jest to taki pylisty piasek bardzo drobny, koloru brązowego, bez żadnych domieszek ziemi, gliny czy żwirku. I tu mam pytanie czy taki piasek będzie się dobrze zagęszczał? Jeśli mam jedną wywrotkę na działce to mogę to jakoś sprawdzić? Jaka jest różnica między tym piachem a kopanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 21.04.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Idealnie nadaje się na wykonanie dolnej części nasypów i makroniwelacji,bardzo dobrze się zagęszcza.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 22.04.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 A zagęszczać go wodą czy zagęszczarką, skoczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 23.04.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Podciągam. Może ktoś już zagęszczał taki piasek bardzo drobny - nawet można powiedzieć miał piaskowy i może podpowiedzieć jak go zagęścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts