brachol 21.04.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Witamjest tak ze mam do wykonania chudziak na gruncie ale nei moge dac standardowego 10 cm tylko najlepiej jakies 5-6 cm i teraz mam pytanie jak to zrobic poprawnie zeby nei pekalo? Chce dac mocniejszy beton i dodac do niego włókna polipropylenowe ale nei wiem czy to zalatwi sprawe? A moze dac zamiast włókien siatkę stalową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.04.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 nic nie róbpoza porządniejszą otuliną zbrojenia, jeżeli te jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.04.2009 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 czyli co mozna wylac w ogole bez zbrojenia? czy dac siatke odpowiednio ukladajac zeby byla otulina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 jesli masz prawidłowo zagęszczone podłoże - zbrojenie nie jest potrzebne /ani włókna polipropylenowe/siatka ... ? na pewno nie zaszkodzi - ale ekonomiczniej /przynajmniej do tej pory/ lepiej opłacało sie zagęscic niz zbroić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.04.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 mi tylko chodziło o to, że jeżeli to chudy pod konstrukcję, to stal w tej konstrukcji musi mieć większą otulinęjeżeli chudy pod posadzki to nic nie musisz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.04.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 chudy pod posadzki czyli rozumiem ze wystarczy te 5 cm i tez bedzie dobrzea piasek zageszczony jest ostatnia warstwa dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 25.04.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Raczej chodzi tutaj o właściwe zagęszczenie podłoża na całej "głębokości" a nie tylko ostatniej warstwy... Jeśli masz tylko uklepane z wierzchu to siatka czy włókna pp cudów nie zdziałają jak się zacznie zsiadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts