Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z drewnianą Zośką przygoda ..

Recommended Posts

sobota minęła pod hasłem "sprzątanie". Pierwsze mycie okien okazało się tak czasochłonne, że w zasadzie nic poza tym nie udało się zrobić. Hahahaha... nie myślcie, że umyłam wszystkie okna, niestety tylko 6 szt (wykusz plus jedno kuchenne). Mimo, że okna miały zabezpieczenie w postaci folii ochronnej nie uchroniło ich to przez zabrudzeniem wszelkiej maści gipsami, farbami i innymi materiałami trudnozmywalnymi. Z szybami poszło gładko, ramy doprowadziły do tego, że dziś mam odciski :p no ale wieczorkiem przyjemnie było usiąść w salonie i odpocząć :)

DSC_3851.jpg

DSC_3858.jpg

DSC_3865.jpg

umyte okienka-proszę nie patrzeć na stół i krzesła (tymczasowe z "domku sauny")

DSC_3862.jpg

Edytowane przez Istana

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no i klops.. farba kominkowa okazała się bublem. Taką samą malowaliśmy w dużej łazience i wyszło super (Jeger Cristal) , natomiast na kominek użyliśmy koloru brązowo-złotego i wyszło koszmarnie. Drobinki brokatu nie rozłożyły się równomiernie i wygląda to nieciekawie. Dodam, że położyliśmy najpierw dwie warstwy, wyszło kiepsko, więc dokupiliśmy kolejne opakowanie, pomalowaliśmy kolejne 2 razy i wyszło jeszcze gorzej. Będziemy reklamować! :-x, bo to ewidentnie wina farby, a nie błędnego malowania. Teraz nie mam pomysłu co z tym zrobić, czy próbować może dokupić kolejne opakowanie (czekając na przebieg reklamacji) i nałożyć natryskowo, czy przemalować na coś zupełnie innego ??? :confused: jutro postaram się wrzucić zdjęcia.

• 6 months później...

po dość długiej przerwie jestem szczęśliwą posiadaczką mojej wymarzonej spiżarki :)

poza spiżarką od kwietnia udało nam się wykończyć jedną łazienkę, zakupić kilka drobiazgów typu lustro do korytarza, lampę do wiatrołapu czy szafę dla syna. Poza tym niewiele się zmieniło :( niestety...

ale i tak cieszymy się z tego co juz mamy, a najważniejsze jest to, że już mieszkamy.. bo nie ma jak u siebie :)

2.jpg3.jpg

a to własna wiśniowa naleweczka dla wszystkich nas odwiedzających gości :)

1.jpg