Diakon 21.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Planuje wybudować taki dom http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/retro/Ale chciałbym wydłużyć budynke o 1 m w głąb działki, wiązałoby się to zapewne z przeprojektowaniem dachu, zmianą jego kąta nachylenia itp. Czy takie zmiany są kosztowne przy adaptacji projektu. Jeden architekt powiedziałbym,że to już robienie obliczeń na nowo do innego dachu i prawie projekt indywidualny i to będzie dużo kosztować. Czy ktoś może robił takie poważne zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 21.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Planuje wybudować taki dom http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/retro/ Ale chciałbym wydłużyć budynke o 1 m w głąb działki, wiązałoby się to zapewne z przeprojektowaniem dachu, zmianą jego kąta nachylenia itp. Czy takie zmiany są kosztowne przy adaptacji projektu. Jeden architekt powiedziałbym,że to już robienie obliczeń na nowo do innego dachu i prawie projekt indywidualny i to będzie dużo kosztować. Czy ktoś może robił takie poważne zmiany w projekcie? Ciekawe jaki strop zaprojektowano w standardzie... dach i tak jest w formie takiej, ze bedzie bardzo drogi, wiec 100 tys za dach +20 dodatkowe to pewnie nie problem jak taki chcecie, ale czy podciągi stropu/słupy nie wyskoczą w środku salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diakon 22.04.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 wiec 100 tys za dach to chyba lekka przesada, spokojnie z robocizną można zmieścić się w 60 tys z dachówką ceramiczną. Ale nie chodzi mi tutaj o cenę dachu tylko cenę adaptacji projektu. Czy ktoś ma takie doświadczenia? Strop terriva oparty na ścianach bocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman_S 30.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 HejTeż rozważałem poszerzenie domu. Wybrałem projekt Jelonka i zadzwoniłem do Archetonu. Tam Pani Architekt powiedziała mi, że koszt takiej adaptacji to ok. 1400 zł + Vat ale to zależy od konstrukcji dachu i płaszczyzny, w której to się robi. Oczywiście zmieniają się wymiary i kąt nachylenia dachu oraz trzeba przeliczyć obciążenia. Proponuję skontaktować się z Autorem projektu bo niektórzy architekci strasznie zawyżają ceny.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzepik74 09.09.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Czy ktoś z Państwa wie ile kosztuje przeprojektowanie komina i całej reszty instalacji z ogrzewania gazowego na węglowe? U mnie tylko takie wchodzi w grę - brak gazociągu a projekty w większości robione są "pod gaz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts