tutli_putli 27.04.2012 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Dach rośnie w oczach Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.04.2012 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 i jeszcze widok z "poddasza" na zachodnią stronę działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.04.2012 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Panowie na dachu śledzeni są z ziemi i powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.04.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 I mamy pierwszego mieszkańca naszego domu - nie przeszkadza mu nawet, że jakiś czas temu zalało mu to misternie uwite gniazdko. Tylko jak ja mu powiem za jakiś czas, że to jednak nie jest jego dom. Albo raczej kuchnia - gniazdko wybudował w wentylacji, którą będzie kiedyś doprowadzone powietrze z rekuperatora Więźby przybywa, oby tylko pogoda wytrzymała do deskowania i za bardzo nie lało pod koniec tygodnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.04.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) W końcu podjęliśmy ostateczną decyzję odnośnie drzwi zewnętrznych i podpisaliśmy umowę. Maja być po 22 czerwca. ostatecznie stanęło na firmie Doorsy i drzwiach drewnianych. Wybrany model to DN20 w kolorze białym - koszt z ciepłym montażem 5tyś.http://www.doorsy.pl/img/gal/dn20_hq.jpg Edytowane 9 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.05.2012 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Dekarze kończą już deskować dach. M przywiózł dzisiaj część papy bitumicznej Bauder TS 40, pod dachówki, ponieważ prace postępują szybciej niż założyliśmy a dostawa z hurtowni przewidziana dopiero na środę, tak więc w środę przyjedzie już część dachówek. Przywiózł mi też jedną cegłę Terca Frankfurt z której będą kominy i słupy przed wejściem. Przyznam szczerze, że nie prezentuje się tak jak tego oczekiwałam, ale mam nadzieję, że jej urok będzie widoczny dopiero po wymurowaniu całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.05.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.05.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Na parapecie zakwitła 14, olbrzymimi kwiatami Vanda sanderiana (na to kwitnięcie czekałam 5 długich lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.05.2012 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Przyjechała wczoraj część dachówek, cegła klinkierowa i dużo innych rzeczy potrzebnych do dachu Majster jak zobaczył te dachówki (a raczej dachówy) wykrzyknął - Duża Panie! Ostatecznie stanęło na Nibra F7, czarna glazura z Nelskampa - świeżutki transport z Niemiec. Cena jaką nam zaoferował Top Dach System była nie do przebicia Zobaczymy jak wyjdzie po rozpakowaniu ale jak na razie dachówki robią wrażenie idealnych, bardzo dobrze spakowanych - wczoraj małżonek poskakał po jednej i ani drgnęła - żadnych pęknięć czy odprysków. Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę je na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.05.2012 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 I moje najnowsze, działkowe odkrycie - jagódki leśne nam rosną nad stawem! W tym roku niestety jagodników z własnych jagód nie będzie - tylko jednym kwiatkiem zakwitły, ale za parę lat... W międzyczasie kominy też podrosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.05.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Nie samą budową żyje człowiek - w miniony weekend mieliśmy z M okazje uczestniczyć w odbywającym się corocznie w Łańcucie V Ogólnopolskim Zlocie Storczykomaniaków Jak ja bym chciała mieć u siebie choć 1/10 tej storczykarni Takie skrywa cudowności wewnątrz. To oczywiście bardzo skromny wycinek tych skarbów, ponieważ nie chcę Was zamęczać swoim hobby i tematami niebudowlanymi:D Edytowane 14 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrek 15.05.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam,czy ta firma jest rzetelna?dachówka ok?Nam tez dali dobrą cenę może aż za dobrą dlatego pewne obawy ,my chcemy nibre g10 ciemno szara lub czarną.Różnica na wycenie ok 4-5 tyś [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.05.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) My jesteśmy bardzo zadowoleni z ich obsługi, terminowości a przede wszystkim cen itp. Odpisałam Ci też na e-mail i jakby co to zapraszam do komentarzy Edytowane 15 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.05.2012 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) od soboty fatalna pogoda. na budowie, prace w związku z tym idą w żółwim tempie. Dzisiaj przyjechała reszta materiałów dachowych: czarne, stalowe rynny Galeco i wyłaz dachowy. Udało mi się też na szybko zrobić zdjęcie kawałka dachu z widocznym już pierwszym kominem. Edytowane 15 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opium 16.05.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam,czy ta firma jest rzetelna?dachówka ok?Nam tez dali dobrą cenę może aż za dobrą dlatego pewne obawy ,my chcemy nibre g10 ciemno szara lub czarną.Różnica na wycenie ok 4-5 tyś [email protected] A mianowicie również otrzymaliśmy korzystną wycenę, zdecydowaliśmy się na TDS. A teraz podczas pracy okazało się że wycena podstawowa była błędna i że "to się zdarza", tyle że niektóre pozycje były zaniżone ilościowo i to o 50% (w wycenie podstawowej sztuk 30, teraz trzeba domówić sztuk 25 - pomyłka?). Co teraz znacznie podniosło koszty całości zamówienia. Ale cóż teraz można zrobić - nic. Dekarz na dachu. Dach musi być położony. A Top Dach System ma kolejnego klienta. Pytanie czy zadowolonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 16.05.2012 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Ja zanim dałam dachówki do wyceny poprosiłam dekarzy o wyliczenie i kilka innych firm również - wszędzie ilości były podobne lub wręcz takie same. Mogłam więc zweryfikować wszelkie wyceny pod katem ilości. Jak to mówią ten się nie myli co nic nie robi. Nie będę broniła Top Dach bo nie znam Waszej sprawy i nie mnie wnikać. Ja jestem zadowolona i piszę subiektywną ocenę o firmie Top Dach system. Nie będę pisać, że jestem nie zadowolona skoro jestem i to bardzo Dziwi mnie bardzo, że nie weryfikowaliście zapotrzebowania z dekarzem. 50 % to bardzo duża pomyłka , wręcz trudna do uwierzenia bo dachówki liczy się odpowiednim programem na podstawie projektu i to jest jak 2 + 2. Natomiast jeśli to możliwe to bardzo prosiłabym o przeniesienie tej dyskusji do komentarzy (od tego właśnie są) inaczej za chwilę będę miała z dziennika komentarznik O kasowanie postów i przeniesienie ich do komentarzy nie śmiem prosić. Edytowane 16 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 16.05.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Tadam! i kilka dachówek już mam ... Edytowane 16 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.05.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) Właśnie wróciliśmy z Bieszczad - 1000km w 3 dni Padam na twarz, ale było cudnie Edytowane 29 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.05.2012 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) Jeszcze trochę kominów Edytowane 29 Maja 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.05.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Prace na budowie bardzo mocno zwolniły, ponieważ nasi dekarze muszą dokończyć prace u kogoś innego. W związku z tym codziennie przychodzi tylko 3 - 2 panów bez majstra i coś tam sobie pomału dłubią, ale większych efektów jakoś nie widać. Podobno już od środy mają ruszyć pełna parą, tylko ja się boję, że od środy to pogoda może się załamać i znowu będą przestoje Z nowości budowlanych: mamy prawie skończona stronę północną dachu (wymaga jeszcze kosmetyki i paru wykończeń) - koło komina zamontowany został wyłaz dachowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts