tutli_putli 04.11.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 M ustawił i podłączył już też wkład do kominka, pięknie się w nim pali chociaż nie obyło się po pierwszym paleniu bez zadymki i wędzarni. Teraz trzeba go obudować cienkimi bloczkami i karton gipsem a po ułożeniu podłogi w salonie dostawiony zostanie dopiero marmurowy portal. Od dołu widać czerpnie świeżego powietrza z zewnątrz z przepustnicą. </p><p> </p><p> Portal z białego marmuru w częściach</p><p> </p><p> [img]https://lh4.googleusercontent.com/-km8iZXFPl8g/UJYzWt3hRTI/AAAAAAAAAnc/U-o2XASc1Js/s615/PA260518.JPG Tutaj z jedną z marmurowych płytek, które będą w czarno białej szachownicy na podłodze w holu, kuchni, spiżarni i dużej łazience. Kolory marmuru udało się idealnie dobrać - teraz czekam jeszcze na parapety wewnętrzne, które też maja być z takiego samego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.11.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Przyjechały już 3 tony płytek na pozostałe podłogi. W salonie, sypialni, bibliotece, pokoju córki i garderobie będą takie same - Ceramiche Gardenia Orchidea seria Naturale - kolor Rovere naturale. Dokładny rozmiar płytki jaki zamówiłam to 13cm x 78,9cm, grubość płytki to 1cm - czyli idealnie zgraja się przy łączeniu ich z płytkami w holu. Ciężko aparatem oddać ich prawdziwy kolor - ale wyglądają jak naturalna, jasna, dębowa deska. Pierwsze zdjęcie chyba oddaje bardziej ten właściwy odcień Dotarła już ceramika do dużej łazienki W między czasie mieliśmy przez chwilę taki cudny widok za oknem Edytowane 4 Listopada 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.11.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Wczoraj po południu odpaliliśmy podłogówkę - wszystko działa i podłoga zaczyna się powolutku nagrzewać. Na razie jest ustawiona na dogrzanie pomieszczeń do 17C - tak by można było dalej coś w domu robić w normalnych temperaturach. Niestety M nie mógł uruchomić rekuperatora, nie chce się włączyć sterownik, trzeba dzwonić dzisiaj do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.11.2012 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) Cały czas mam zagwozdkę z bateriami retro do dużej łazienki. Większość baterii w klasycznym stylu jest zazwyczaj z dwoma kurkami. Jeśli są z mieszaczem to cena zazwyczaj bardzo wysoka. Mnie jakoś nie bardzo widzi się kręcenie kurkami do zimnej i ciepłej wody osobno np. w baterii bidetowej. Wannową jeszcze bym przeżyła ale umywalkowa i bidetowa moim zdaniem o wiele bardziej wygodniejsze są z mieszaczem. Wannowa będzie podłączona do podwójnej kolumny podłogowej. Znalazłam taki zestaw (całość 3 baterie, niecałe 1tyś) firma Fromac seria Vara wannowa (da się ja podłączyć zamiast w ścianie to do kolumn) http://www.treffpunkt-bad.de/images/thumbnail/produkte/xlarge/fro3800.jpg umywalkowa (tylko nie wiem czy do łazienki taka mogłaby być? mnie się bardziej z kuchnia kojarzy) http://www.treffpunkt-bad.de/images/thumbnail/produkte/xlarge/fro3815.jpg Ewentualnie druga wersja tej serii jest taka, ale nie wiem czy do mojej umywalki nie będzie za niska, ponieważ bateria ma stać na blacie przy umywalce.http://www.treffpunkt-bad.de/images/thumbnail/produkte/xlarge/fro3810.jpg bidetowa http://www.treffpunkt-bad.de/images/thumbnail/produkte/xlarge/fro3820.jpg A może znacie inne serie pasujące do mojej ceramiki? Edytowane 7 Listopada 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 06.11.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Odnośnie baterii podoba mi się jedna z nowszych serii Omniresa - Art deco koszt kompletu to ok 900zł ( tylko wajcha jakoś mi nie bardzo wyglądem tutaj pasuje) http://www.santex.waw.pl/sklep/10846-16777-large/omnires_bateria_wannowa_art_deco_ad5131.jpg http://www.kreocen.pl/img/p/485127/1/Omnires-Bateria-Art-Deco-umywalkowa-wysoka-AD5112.jpg http://www.kreocen.pl/img/p/588245/1/Omnires-ART-DECO-bateria-bidetowa-AD5120.jpg Jeszcze takie cuda znalazłam - ale ceny raczej poza moim zasięgiem absolutnie podobająca mi się seria Hermitage z Giulini Giovanni koszt 3 takich baterii to jakieś 6tyś http://nokautimg1.pl/p-08-15-081528baf60e770e6a29b9e89a3618c8500x500/giulini-giovanni-hermitage-bateria-umywalkowa-wysoka-4437.jpg http://nokautimg4.pl/p-7e-da-7edac44ca1f55c08efa2943f153b2fc7500x500/giulini-giovanni-hermitage-bateria-wannowa-kompletna-4401.jpg http://twojabateria.pl/zdjecia/30607.jpg Giulini Giovanni seria Harmony koszt 3 baterii do przełknięcia jakby się uparł czyli około 2tyś http://superlazienka.abc24.pl/zdjecie_full.asp?id=528378 http://superlazienka.abc24.pl/zdjecie_full.asp?id=528376 umywalkowa bardzo podobna do bidetowej ale też za niska do mojej umywalki niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.11.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Mam już gotowy projekt mniejszej łazienki Miałam nie wklejać (ale nie wytrzymam) Absolutnie mi się ta łazieneczka podoba - dzięki wytężonej pracy forumowej Magdy34 powstały takie wizualizacje: widok z góry widok od strony lustra na kabinę widok na część "kibelkową" widok na umywalkę i lustro Dodam jeszcze, że łazienka będzie czarna. Z płytek a raczej mozaiki będzie podłoga i część ścian w kabinie. Mozaika oczywiście czarna a na podłodze dywanik z mozaiki Zienia pt. Piccadilly wiatrak z borderem z tej samej mozaiki co pod prysznicem. Na reszcie ścian czarna farba i listwy sztukateryjne w odcieniach srebra lub szarości. Sufit, drzwi i ceramika białe, dodatki chromowane. I jak Wam się podoba taki pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Odważyłam się i wysłałam swój przepis na konkurs Edytowane 13 Listopada 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.11.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Domek dostał pierwsze drzwi wewnętrzne - z garażu do pralni. Zależało nam aby szybko odciąć garaż od reszty domu i wzór drzwi nie miał dla nas większego znaczenia w tym przypadku. Poprosiliśmy naszego Pana stolarza o szybkie działanie. Pan znalazł dla nas na szybko pasujące, ocieplone drzwi zewnętrzne, które zostały mu się na stanie po innym zamówieniu. Przemalował je dla nas na biało (ponieważ stwierdził ze chociaż kolor musi być dopasowany, pierwotnie drzwi były w kolorze teaku), dorobił prostą futrynę i szybciutko zamontował. Koszt całej tej imprezy (drzwi, futryna+ montaż) wyniósł nas 600zł, oczywiście jeszcze musimy dokupić do nich klamkę. Myślę, że ta pieniądze warto było je zamontować, bez większego wybrzydzania co do wzoru. Oczywiście pozostałe drzwi wewnętrzne, które maja być dopiero w styczniu będą białe ale o zupełnie innym wyglądzie. od strony pralni od strony garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 16.11.2012 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Nareszcie zmaterializował się częściowo nasz kominek Zakupiłam do niego takie oto kratki: M cały czas dzielnie walczy z kafelkowaniem pralni - zostało już niewiele do położenia. Dotarły też lotem światła próbki listew wszelkiej maści (niestety nie było wszystkich wzorów jakie zamówiłam) c.d.n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 18.11.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Doczekaliśmy się w końcu finału pracy naszych dekarzy i mamy już całkowicie skończony dach i podbitkę Przyjechały też stelaż do wc i brodzik do mniejszej łazienki Moja złota rączka zaczął układać podłogę w bibliotece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 19.11.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 No witam sie Domek sliczny a te drzwi/okna to moje odwieczne marzenie, wszedzie od sufitu do podlogi...no i BIALE :) Listwy - powiem tak - kazda z nich pasuje do mojej sypialni. Bardzo mi sie podobaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.11.2012 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Maniu witaj i do komentarzy zapraszam Tutaj masz zdjecia kolejnych listew cokoly podlogowe z mdf - 15 i 10cm listwy sufitowe i scienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.11.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mieliśmy się nie spieszyć i nie przeprowadzać na wariata...czekać sobie spokojnie do wiosny i pomału dopieszczać wnętrza. Ale jak tak dalej pójdzie to chyba będziemy musieli szybko wynajmować nasze mieszkanie i organizować przeprowadzkę. Do świąt się na pewno M nie wyrobi z kładzeniem płytek i całą resztą ale padł pierwszy termin czyli zaraz po Nowym Roku. Ogłoszenie o wynajmie też już poszło a ja nie mam pojęcia jak skonstruować umowę i jak to zrobić żeby wynająć jakimś dobrymi uczciwym ludziom i żeby się w jakiś kanał nie wkopać. Szczególnie, że chcemy mieszkanie wynająć praktycznie z całym wyposażeniem ;/. W sobotę jedziemy w końcu po parapety zew. i wewn. i przychodzi chłopak malować sufity na biało. No i oczywiście jest jeszcze papierkowa kwestia odbioru i przekształcenia budowy w dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.11.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 chcesz miec swiety spokoj i pewnosc - umowe podpisz u notariusza lub radcy prawnego aby mieszkac nie musisz miec przeksztalcenia budowy w dom ... znam takich co pare lat juz tak mieszkaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.11.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Właśnie muszę się spokojnie nad tą umowa zastanowić i wszelkimi aneksami do niej a notariusz to nie głupi pomysł. Nigdy niczego nie wynajmowałam więc jestem zielona w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 22.11.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Z umową odezwij się na PW i podeślij adres mailowy. Moge podesłać coś, co kiedyś wygenerowałem na własne potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 23.11.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Odezwij się na PV . Coś pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.11.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Krzysztof dzięki jeśli chodzi o umowę to już się jakoś uporaliśmy z jej ogarnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.11.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Dzisiaj w końcu przyjechały parapety. Zewnętrzne maja być obsadzone w środę a wewnętrzne jak M znajdzie wolna chwilę (co graniczy ostatnio z cudem) - zdjęcia jutro bo nie zabrałam aparatu ze sobą na działkę. Zainteresowanym wyrobami kamieniarskimi starannie wykonanymi a w dobrej cenie polecam zakład kamieniarski Furmanek koło Kielc. Sprowadzają kamienie z całego świata, realizują chyba każde kamieniarskie marzenie i do tego w bardzo przystępnych cenach i z przemiłą obsługą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Ze spraw bardziej przyziemnych muszę odnotować fakt, że posadziłam w tym roku w ogrodzie około 500 cebulek różnych kwiatów: tulipanów, narcyzów, krokusów, przebiśniegów i innych cebulowych kwitnących wiosną. To niby jest bardzo dużo ale w moim ogrodzie to jakaś kropla w morzu. Bardzo ciekawa jestem ile z tych cebul zakwitnie na wiosnę? Wszystkie zostały posadzone w specjalnych koszyczkach, aby uniknąć zjedzenia przez gryzonie - zobaczymy na ile ten patent sprawdzi się u mnie. Te nasadzenia zaplanowałam w najbliższej okolicy domu aby od wiosny cieszyły oko ukwiecone widoki za oknami. w następnych latach planuję sukcesywne dosadzanie kolejnych partii - w moim przypadku to i kilka tysięcy cebul nie było by chyba za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts