Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

Mniej więcej będzie to wyglądało teraz tak, mniej więcej ponieważ wymiary moim zdaniem nie są zbyt dokładne i po zsumowaniu wszystkich pomieszczeń nie zgadzają mi się z tym co faktycznie zostało po zmniejszeniu.

http://lh3.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/S-Z1I1sNoQI/AAAAAAAACjY/ozmHhEWe3U8/s512/plan%20nowy1.JPG

Rozmieszczenie pomieszczen jest ok. Kibelek 3m2 to i zmiescisz fajnie prysznic...

.....ten dach nie jest moim faworytem...ale widze, ze Twoim tez nie;)

Gosiu, koniecznie daj go wycenic zanim zaczniecie pracowac nad wiezba i daj wycenic cos dwuspadowego lub nawet bardziej prostego w konstrukcji...mozecie uda Ci sie wtedy zweryfikowac pomysl z Panem Mezem...mysle ze roznica finasowa powinna byc spora i dlatego bardzo przekonywujaca na cos prostrzego.....na nowoczesne stodoly tez patrzyliscie w ramach szykania inspiracji?

Maja

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzisz Maju brałam pod uwagę nowoczesne stodoły - ponieważ "stodoła" była druga w kolejce po płaskim dachu. Jednak do mojego faceta żadne moje argumenty, nawet te jak najbardziej logiczno-ekonomiczne nie trafiają. I myślę, że to przypadek beznadziejny, podtrzymywany w słuszności własnych poglądów przez "mamusię i tatusia", którzy o budowaniu nie wiele wiedzą i niewiele też w życiu widzieli a tylko im się wydaje.

W przypadku tego dachu to chyba bardziej chodzi już nie o ekonomię i koszty a o postawienie na swoim. Ktoś mu naplótł bzdur i teraz się będzie tego trzymał a z moim zdaniem choćby dla zasady i pokazania "kto tu rządzi" nie będzie się liczył nic a nic, wręcz zrobi na odwrót.

Sugerowałam, że jeśli nie płaski i nie jedno spad to może asymetryczny dwuspadowy, ale nawet nie chciał słuchać. Podobnie rzecz ma się według mnie z wykorzystaniem pustki pod dachem. Ja uważam że jeśli już ona jest to warto by jakąś jej część wykorzystać choćby na strych - ale coś ty jedyna odpowiedź jaką ostatnio słyszę to "nie bo nie".

Nie mam siły już po prostu na forsowanie własnego zdania bo i tak co bym nie powiedziała będzie źle.:(

- ale coś ty jedyna odpowiedź jaką ostatnio słyszę to "nie bo nie".

Nie mam siły już po prostu na forsowanie własnego zdania bo i tak co bym nie powiedziała będzie źle.:(

To faktycznie - dla swietego spokoju - nie mow nic i niech dziecko ma jak chce....to tylko dach...jest tyle innych waznych rzeczy w zyciu....

nasz jest asymetryczny dwuspadowy a mial byc cos w ten desen:

http://houseplansllc.files.wordpress.com/2009/02/sh_1-strickland-vieew-from-below.jpg

Niestety warunki zabudowy powiedzialy ze ma byc dwuspadowy...ale nie pod tym katem co chcielismy ;) i jest jaki jest...:cool:

U Was takie cos by fajnie wygladalo:

http://www.gowerdesigngroup.com/catalog/images/Pender.jpg

wiem, wiem...nie ma co Cie meczyc;)

Majuś:hug:

No fajnie by wyglądało - a wklejać fajne domy Maju możesz u mnie zawsze, nie męczy mnie to:D

"... i niech dziecko ma jak chce". Jak znam życie to się musi sam przekonać i do momentu aż dojdzie ta budowa do etapu dachu wszystko jest możliwe.

Nasza budowa zaczyna być mocno na wariackich papierach i już mnie nic nie zdziwi;)

Chyba powinna zmienić nazwę dziennika na : Wariacki dziennik "Domu z płaskim dachem", który tak naprawdę jest bardzo mało płaski":bash:

I ja przyleciałam się przywitać i naprawdę się cieszę, że wróciłaś z nowymi planami na dom :lol:

fajnie, że jednak postanowiliście ruszyć z budową. Dom mniejszy, ale zgrabny. Dach będzie na pewno kosztowny w wykonaniu, ale jak sama piszesz czasami trzeba iść na kompromisy.

Życzę powodzenia i będę zaglądać i dopingować :D

Cześć Lidszu - jak miło Cię widzieć :-)

U Was to dopiero się dzieje na budowie...idziecie jak burza.

tak naprawdę, to ruszyło się przez ostatni miesiąc :D. Jestem naprawdę zadowolona, bo ekipy wchodzą tuż po sobie, prawie bez żadnych przestojów.

A parcie mam na przeprowadzkę w tym roku, bo dłużej mieszkania z moją mamą nie wytrzymam :oops:

Świetne to zdjęcie z łopatą. A co robiłaś, powiększałaś wykop? ;)

....hehe Sure:P... tak bo za mały ten domek i trzeba powiększyć z powrotem do tych 260 metrów.

Tak na serio to rozgarniałam i równałam piasek, żeby mogły stanąć na nim palety z bloczkami i dziecko mi fote pstryknęło (coby był dowód, że też mam wkład pracy w budowę):D

Noooo to prawda. A potem jak sie cudownie do mamusi na rosolek przyjezdza w odwiedziny. ;)

Mnie za to się nie spieszy żeby szybko ten nasz dom stanął. Bo po ostatnich jazdach z teściową (którą będę miała za płotem w przyszłości) jestem mocno rozgoryczona i zawiedziona jej postępowaniem. Przekonałam się dobitnie, że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.

Cześć Małgosiu! Fajnie, że jesteś z powrotem :yes:

Trochę zaszaleliście ze zmianami ;) A pokażesz domek w nowej odsłonie od strony elewacji?

Pięknie ci z łopatą i tymi włosami i z workami w tle... :D

Cześć Emilko :-)

Ale mnie skomplementowałaś i teraz to się wstydam normalnie.:rolleyes:

No zmiany rewolucyjne, i na wariata (czyt. mojego małża)

Szukam właśnie kogoś kto by mi wizualkę chociaż z nowym dachem i elewacją zrobił – bo te zmiany na razie bez ingerencji architekta małż wyczynia.

Ty mi pisz lepiej co u Was i co z Waszym projektem?

Nie wstydaj, nie wstydaj :no: ja jeno prawdę rzekłam ;)

U nas na razie stanęło na zudzie - na dniach powinnam wiedzieć czy to już koniec u nich, czy coś jeszcze chcą :roll:

Napiszę na priv jak chcesz obszerniej, żeby Ci tu nie śmiecić.

Nie wiem w końcu przez te całe zmiany na forum, czy wysyłałam Ci jakieś rzuty, całą pocztę musiałam wyczyścić i trochę mi się kićka :oops: