Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No proszę chwilę mnie nie było a tu takie dyskusje.

Końcówka roku szkolnego jak zwykle gorąca w pracy, więc za wiele czasu nie mam niestety na forum.

Dziewczyny obie macie racje. Trochę serca mi brak - fakt! Kolor wydaje się taki ponury bo gdzieś program w którym robiłam wizualkę rzucił jakiś cień paskudny na dom;).

Tak naprawdę jest radośniejszy i bardziej czerwony.

Tak jakoś czerwony mi się nasunął - ponieważ pierwszy dom jaki mnie zafascynował kiedy szukaliśmy projektu był właśnie taki czerwoniutki (Dom Robert z Archipelagu nomen omen z płaskim dachem) Więc tak sobie wirtualnie zaszalałam i stwierdziłam, że jak się nie ma co się lubi to niech chociaż kolor elewacji będzie jakiś ekstrawagancki.:D Dach raczej na ten moment chciałabym mieć czarny lub grafitowy i to najlepiej z takie pokrywanej czymś przypominającym fakturę gontów blachy. Nie wiem jeszcze jak się ona nazywa ale bardzo mi się podoba, elewacja do zastanowienia.

Poza kolorem czy coś jeszcze mogłybyście napisać o tym domu? Ja nie potrafię być obiektywna i teraz to to mi w sumie na razie wszystko jedno jaki on będzie:(

Emilko chwal się chwal wizulalkami - w moim profilu masz podaną zdaje się stronę a tam jest adres. Ciekawa jestem co Ci nasz architekt zrobił - moje wizualki z oryginalnego projektu, były bardzo delikatnie mówiąc skromne i proste w wykonaniu.

• 2 months później...

też byłam z wizytą ale nikogo nie zastałam ..... i przez tę ciszę na końcu jakoś tak smutno się zrobiło.....

Cokolwiek stanie się - pamiętaj ! Jesteś mądrą, młodą, piękną kobietą. Z naciskiem na mądrą - po przeczytaniu dziennika i komentarzy.

Nie zawsze należy rezygnować z siebie dla ratowania czegokolwiek, chociaż zawsze należy próbować ratować.

A ja - dobra czarownica myślę, że :)w Twoim życiu zdarzy się jeszcze wiele dobrych rzeczy.

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

Moje Kochane :))))))))))))))

Strasznie mi się ciepło zrobiło na sercu dzisiaj po przeczytaniu Waszych wpisów :)

Biję się w piersi i padam na kolana ze wstydem przed Wami za to moje zaniedbanie. Nie dostawałam z forum powiadomień na maila o nowych wpisach i przestałam w ferworze życiowej walki tu zaglądać.

Odnośnie budowy to za wiele się nie zmieniło ale niniejszym oświadczam, że mamy już skończony stan zero a na wiosnę mury mają piąć się do góry J

Na dniach mam też odebrać od architekta projekt zamienny naszego domku.

Fakt nie bardzo przypomina on to co było w pierwotnej wersji…ale o tym napiszę jak już odbiorę skończony projekt.

Oj, dłuugo Cię nie było, długo. Witaj i pisz, co się zmieniło! :)

...może masz jakoś źle ustawione te powiadomienia?

Nooo dłuuugo - chyba tak bo nie dostałam ani jednego. Najgorsze jest to, że zapomniałam jak się wkleja zdjęcia:eek:

Będę wdzięczna jak ktoś mi przypomni co się wstawia przed i po adresie do fotki

http://picasaweb.google.com/artvero76/BudowaIDziaKa?authkey=Gv1sRgCL7vvJrB2_jJqwE#5543151895142737794

Wszelki Duch!!

Wracaj juz do nas...a jakie zmiany w projekcie? Poprawa dachu czy nie?

Maja

Maja byłam "u Ciebie" we wrześniu :cool:ale Twojego ślicznego domku nie znalazłam:(

Co do zmian hmmm jak by tu powiedzieć:D jest całkiem innym. :D

Ma wielospadowy dach:cry: kolumienki:sick: i poddasze do zagospodarowania jakby co w przyszłości:bash:

Jak odbiore zmieniony projekt to wrzucę rysunki mojego nowego domu:x

Nad polem, gdzie piszesz posta jest ikonka z drzewem. Nacisinij i drugi tab ma http://picasaweb.google.com/artvero76/BudowaIDziaKa?authkey=Gv1sRgCL7vvJrB2_jJqwE#5543151895142737794nazwe "From URL" tam wpisujesz adres zdjecia...zartwierdzasz i powinno dzialac...

albo wez pierwszy tab, gdzie mozna wklejac zdjecia prost z komputera.

Maja byłam "u Ciebie" we wrześniu :cool:ale Twojego ślicznego domku nie znalazłam:(

Co do zmian hmmm jak by tu powiedzieć:D jest całkiem innym. :D

Ma wielospadowy dach:cry: kolumienki:sick: i poddasze do zagospodarowania jakby co w przyszłości:bash:

Jak odbiore zmieniony projekt to wrzucę rysunki mojego nowego domu:x

na zywo? we wsi bylas? ja bylam w pazdzierniku i dom stal;)

noooo..ciekawie sie Twoj dom zapowiada z tymi kolumienkami:cool: dalas sie przerobic kompletnie:D:D to nic...wazne bys byla zadowolona i szczesliwa i innych sferach;)