Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

c.d wrześniowego wypadu :cool:

http://lh3.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1pQzYGjGI/AAAAAAAAC5A/fBmSZSuBAJE/s512/Obraz%20144.jpg

http://lh6.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1qbmnGIeI/AAAAAAAAC5Y/dpBhyfMeSSs/s512/Obraz%20166.jpg

http://lh4.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1qrMY2ysI/AAAAAAAAC5o/FukMuwahLrM/s512/Obraz%20167.jpg

Ależ tam jest pięknie!:D

Małgoś!! Jesteś!! :D

Ale fajnie :hug:

A wiesz, że będziemy szły równo? Bo my właśnie kończymy ocieplać ściany fundamentowe (martwi mnie trochę ten lekki mrozik, czy aby mi się styro przyklei, zostało jeszcze kilka metrów ściany...) i mury wiosną :yes:

Zazdroszczę trochę tego poliuretanu - ja stchórzyłam... - będzie piasek :-P

Ale nie wykluczam że jeszcze go skombinuję - np. na użytek wypełnień przy ocieplaniu podłogi

Rany Gosia!! 5 minut od mojego domu bylas....Twoj drugi wpis z 3 zdjeciami...srodkowe zdjecie...nasz pan architekt to ostatni dom po prawej sronie Twojego zdjecia...za tym bialym.....a my troszke pod gorke od niego....5 minut...dolownie...my juz na Zaciszu...za starym LOKiem...

:D

Maja nawet mi nie mów:P

Specjalnie tam zaciagnęłam rodzinkę, że to niby sobie pragnę dzieciństwo przypomnieć (czyli oblookać dom Mai)

Było cieplutko i cudownie i faktycznie łza mi się w oku zakręciła. Posadziłam moich ukochanych na molo i pobiegłam na górę szukać Twojego domku :-P Myślę sobie zrobię Mai niespodziewajke na forum i zdjęcię wyślę jej własnego domku. :D:cool:

Obleciałam i............... nie mogłam trafić:bash: Obeszłam się smakiem i tyle.

Ale i tak było cudownie(poza faktem, że tam nie ma gdzie auta zaparkować jak jest pogrzeb w kościele) - ciepło słonecznie i tak cudownie leniwie, jakby czas się zatrzymał w miejscu.

Małgoś!! Jesteś!! :D

Ale fajnie :hug:

A wiesz, że będziemy szły równo? Bo my właśnie kończymy ocieplać ściany fundamentowe (martwi mnie trochę ten lekki mrozik, czy aby mi się styro przyklei, zostało jeszcze kilka metrów ściany...) i mury wiosną :yes:

Zazdroszczę trochę tego poliuretanu - ja stchórzyłam... - będzie piasek :-P

Ale nie wykluczam że jeszcze go skombinuję - np. na użytek wypełnień przy ocieplaniu podłogi

Milka hehe no ja nie wiem czy tak równo nam pójdzie? :)

Mamy "ambitne" plany aby w przyszłym roku wyciagnąć SSO, ale nie mam pojecia czy się to uda? Kredytu nie bierzemy i lecimy własnym sumptem, a tu może być bardzo różnie. Wystarczy, że coś wyskoczy po drodze. Z pouliretanu jesteśmy bardzo zadowoleni. W połowie i tak musieliśmy dać podsypkę z piasku (na szczęście mamy pod dostatkiem własnego z działki), ponieważ mieliśmy bardzo wysoko wyciągnięte bloczki i pouliretanu by brakło, gdyby miał być tylko sam sypany do środka.

Bloczków nie ocieplamy są obsypane praktycznie z zewnątrz samych suchutkim piaskiem. Okropnie mamy dużo tego pisaku na działce i jest taki miałki i czyściutki jak płukany. Jak będę zakładać ogród trzeba będzie sporo ziemi nawieźć aby coś konkretnego zechciało rosnąć :)

My tak samo, czyli jest duża szansa na podobne tempo :yes:

Poza tym, po tym pierwszym etapie mamy takie spostrzeżenia, że na prawdę super sprawa z taką przerwą ;) I chyba nie będziemy bardzo napierać z tempem prac - sądząc po tym jak teraz marzymy o zakończeniu robót :rolleyes: (a to zaledwie fundament), pewnie nie będziemy bardzo zawiedzeni, jak w przyszłym roku zrobimy podobną przerwę po stanie surowym...

U nas też piach, dookoła same kopalnie piasku, więc z wykopów pod ławy sporo będzie do zagęszczenia, a reszta z kopalni nieopodal.

A dwie wielkie góry ze ściągania humusu i wstępnego zbierania pod fundament będą do obsypania dookoła - chcemy mieć poziom na równo z podłogą, ale czy się to uda, to się okaże...

Maja nawet mi nie mów:P

Specjalnie tam zaciagnęłam rodzinkę, że to niby sobie pragnę dzieciństwo przypomnieć (czyli oblookać dom Mai)

Było cieplutko i cudownie i faktycznie łza mi się w oku zakręciła. Posadziłam moich ukochanych na molo i pobiegłam na górę szukać Twojego domku :-P Myślę sobie zrobię Mai niespodziewajke na forum i zdjęcię wyślę jej własnego domku. :D:cool:

Obleciałam i............... nie mogłam trafić:bash: Obeszłam się smakiem i tyle.

Ale i tak było cudownie(poza faktem, że tam nie ma gdzie auta zaparkować jak jest pogrzeb w kościele) - ciepło słonecznie i tak cudownie leniwie, jakby czas się zatrzymał w miejscu.

wiejsko sielsko anielsko to tam jest na pewno...dlatego tak bardzo chce miec tam dom;)

Mogliscie zaparkowac kolo starego PTTKu (ktorego zreszta i tak juz nie ma, jak LOKu;)) - parking na tym tarasie nad plaza, za publiczna toaleta. Kolo restauracji zawnej kiedys Kominkiem..a teraz to sama nie wiem, co tam jest.:cool: Tam zawsze jest miejsce po sezonie do parkowania.

A gdzie kiedys byl LOK i pletwonurkowie to pamietasz?

Nie przejmuj sie ....na drugi raz dam Ci wspolzedne....a moze bede czekac z kawa;)

Czekam na Twoj nowy projekt domu...w sumie to je tez mam 3 kolumny...jakby nie patrzec;)

My tak samo, czyli jest duża szansa na podobne tempo :yes:

Poza tym, po tym pierwszym etapie mamy takie spostrzeżenia, że na prawdę super sprawa z taką przerwą ;) I chyba nie będziemy bardzo napierać z tempem prac - sądząc po tym jak teraz marzymy o zakończeniu robót :rolleyes: (a to zaledwie fundament), pewnie nie będziemy bardzo zawiedzeni, jak w przyszłym roku zrobimy podobną przerwę po stanie surowym...

U nas też piach, dookoła same kopalnie piasku, więc z wykopów pod ławy sporo będzie do zagęszczenia, a reszta z kopalni nieopodal.

A dwie wielkie góry ze ściągania humusu i wstępnego zbierania pod fundament będą do obsypania dookoła - chcemy mieć poziom na równo z podłogą, ale czy się to uda, to się okaże...

U mnie też planowalismy tak wyrównać tarasy. Ale od tarasu mamy ewidenty spadek w dół do stawu i chyba będzie taraz wyłożony z kostki i stopniowany w dół.

Co do tempa. ewidentnie na plus jest to, że jest czas na przemyślenia i osiadanie tego co już sie wybudowało. Może jakby nie było gdzie teraz mieszkać mielibyśmy większe ciśnienie a tak daliśmy na luz :) Moja góra humusu już rozplantowana, ale jeszcze trzeba bedzie naiweźć ziemi i tak.

tutli-czy to twoja kicia w avatarku stoi na głowie? http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d010.gif

Aka, hehe to jest zdjęcie jak najbardziej prawiłdłowe - zwisał sobie tak razu pewnego jak wampirek podczas snu z kanapy, z zębami na wierzchu i odchylonymi powiekami:evil:

aaaa...ja sie jeszcze zdenerwowalam miesiac temu jak bylam na naszej wsi...stanice z kajakami nam zlikwidowali....bede musiala sie latem dowiedziec co sie stalo....a byla tam cale moje zycie i jeszcze dluzej....

:eek::eek:

Całkiem bez sensu z tą stanicą - sama korzystałam z tej stanicy i pływałam na nich kiedyś.

co do parkingu to jakoś dziwnie wjechaliśmy i ciagle mielismy zakazy albo jeden kierunek. Ale udało się zaparkować w okolicy straży. Zresztą było tak pięknie i wszędzie blisko, że spacer był jaknajbardziej wskazany.:yes:

O proszę jak wklejałam foto kocura wampira to się widzę jeszcze Maja zgłosiła:cool:

Dzisiaj mi coś kiepsko net chodzi, ale kiedyś zrobie post z jego najdziwniejszymi pozami podczas snu - to się uśmiejecie dopiero:rotfl:

Jeszcze jedno foto w takim razie dla Majki - ciężko było się ustawić z aparatem do tego zdjęcia :)

http://lh5.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO6C1eqBU2I/AAAAAAAAC6g/XezQsEyw0e4/s512/Obraz%20034.jpg

Edytowane przez tutli_putli