tutli_putli 24.11.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) Teraz specjalnie dla Majki zdjęcia z wycieczki po Majkowej wsi:wiggle:http://lh5.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1n7DhXnzI/AAAAAAAAC4Q/GXraIjqxrT4/s512/Obraz%20129.jpghttp://lh3.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1ob1kqGoI/AAAAAAAAC4g/s20iQCzeoZM/s512/Obraz%20133.jpghttp://lh4.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1o4zYvJZI/AAAAAAAAC4w/zjERkfGHKyY/s512/Obraz%20134.jpg Edytowane 24 Listopada 2010 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.11.2010 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 c.d wrześniowego wypadu http://lh3.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1pQzYGjGI/AAAAAAAAC5A/fBmSZSuBAJE/s512/Obraz%20144.jpg http://lh6.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1qbmnGIeI/AAAAAAAAC5Y/dpBhyfMeSSs/s512/Obraz%20166.jpg http://lh4.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO1qrMY2ysI/AAAAAAAAC5o/FukMuwahLrM/s512/Obraz%20167.jpg Ależ tam jest pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.11.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Małgoś!! Jesteś!! Ale fajnie A wiesz, że będziemy szły równo? Bo my właśnie kończymy ocieplać ściany fundamentowe (martwi mnie trochę ten lekki mrozik, czy aby mi się styro przyklei, zostało jeszcze kilka metrów ściany...) i mury wiosną Zazdroszczę trochę tego poliuretanu - ja stchórzyłam... - będzie piasek Ale nie wykluczam że jeszcze go skombinuję - np. na użytek wypełnień przy ocieplaniu podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 24.11.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Rany Gosia!! 5 minut od mojego domu bylas....Twoj drugi wpis z 3 zdjeciami...srodkowe zdjecie...nasz pan architekt to ostatni dom po prawej sronie Twojego zdjecia...za tym bialym.....a my troszke pod gorke od niego....5 minut...dolownie...my juz na Zaciszu...za starym LOKiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.11.2010 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Rany Gosia!! 5 minut od mojego domu bylas....Twoj drugi wpis z 3 zdjeciami...srodkowe zdjecie...nasz pan architekt to ostatni dom po prawej sronie Twojego zdjecia...za tym bialym.....a my troszke pod gorke od niego....5 minut...dolownie...my juz na Zaciszu...za starym LOKiem... Maja nawet mi nie mów:P Specjalnie tam zaciagnęłam rodzinkę, że to niby sobie pragnę dzieciństwo przypomnieć (czyli oblookać dom Mai) Było cieplutko i cudownie i faktycznie łza mi się w oku zakręciła. Posadziłam moich ukochanych na molo i pobiegłam na górę szukać Twojego domku Myślę sobie zrobię Mai niespodziewajke na forum i zdjęcię wyślę jej własnego domku. :cool: Obleciałam i............... nie mogłam trafić Obeszłam się smakiem i tyle. Ale i tak było cudownie(poza faktem, że tam nie ma gdzie auta zaparkować jak jest pogrzeb w kościele) - ciepło słonecznie i tak cudownie leniwie, jakby czas się zatrzymał w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 24.11.2010 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Małgoś!! Jesteś!! Ale fajnie A wiesz, że będziemy szły równo? Bo my właśnie kończymy ocieplać ściany fundamentowe (martwi mnie trochę ten lekki mrozik, czy aby mi się styro przyklei, zostało jeszcze kilka metrów ściany...) i mury wiosną Zazdroszczę trochę tego poliuretanu - ja stchórzyłam... - będzie piasek Ale nie wykluczam że jeszcze go skombinuję - np. na użytek wypełnień przy ocieplaniu podłogi Milka hehe no ja nie wiem czy tak równo nam pójdzie? Mamy "ambitne" plany aby w przyszłym roku wyciagnąć SSO, ale nie mam pojecia czy się to uda? Kredytu nie bierzemy i lecimy własnym sumptem, a tu może być bardzo różnie. Wystarczy, że coś wyskoczy po drodze. Z pouliretanu jesteśmy bardzo zadowoleni. W połowie i tak musieliśmy dać podsypkę z piasku (na szczęście mamy pod dostatkiem własnego z działki), ponieważ mieliśmy bardzo wysoko wyciągnięte bloczki i pouliretanu by brakło, gdyby miał być tylko sam sypany do środka. Bloczków nie ocieplamy są obsypane praktycznie z zewnątrz samych suchutkim piaskiem. Okropnie mamy dużo tego pisaku na działce i jest taki miałki i czyściutki jak płukany. Jak będę zakładać ogród trzeba będzie sporo ziemi nawieźć aby coś konkretnego zechciało rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 24.11.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 My tak samo, czyli jest duża szansa na podobne tempo Poza tym, po tym pierwszym etapie mamy takie spostrzeżenia, że na prawdę super sprawa z taką przerwą I chyba nie będziemy bardzo napierać z tempem prac - sądząc po tym jak teraz marzymy o zakończeniu robót (a to zaledwie fundament), pewnie nie będziemy bardzo zawiedzeni, jak w przyszłym roku zrobimy podobną przerwę po stanie surowym... U nas też piach, dookoła same kopalnie piasku, więc z wykopów pod ławy sporo będzie do zagęszczenia, a reszta z kopalni nieopodal. A dwie wielkie góry ze ściągania humusu i wstępnego zbierania pod fundament będą do obsypania dookoła - chcemy mieć poziom na równo z podłogą, ale czy się to uda, to się okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 25.11.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Fajnie, że wróciłaś Ciekawa jestem ostatecznej wersji Twojego domu....będzie, hmmm, zaskakująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.11.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Maja nawet mi nie mów:P Specjalnie tam zaciagnęłam rodzinkę, że to niby sobie pragnę dzieciństwo przypomnieć (czyli oblookać dom Mai) Było cieplutko i cudownie i faktycznie łza mi się w oku zakręciła. Posadziłam moich ukochanych na molo i pobiegłam na górę szukać Twojego domku Myślę sobie zrobię Mai niespodziewajke na forum i zdjęcię wyślę jej własnego domku. :cool: Obleciałam i............... nie mogłam trafić Obeszłam się smakiem i tyle. Ale i tak było cudownie(poza faktem, że tam nie ma gdzie auta zaparkować jak jest pogrzeb w kościele) - ciepło słonecznie i tak cudownie leniwie, jakby czas się zatrzymał w miejscu. wiejsko sielsko anielsko to tam jest na pewno...dlatego tak bardzo chce miec tam dom;) Mogliscie zaparkowac kolo starego PTTKu (ktorego zreszta i tak juz nie ma, jak LOKu;)) - parking na tym tarasie nad plaza, za publiczna toaleta. Kolo restauracji zawnej kiedys Kominkiem..a teraz to sama nie wiem, co tam jest. Tam zawsze jest miejsce po sezonie do parkowania. A gdzie kiedys byl LOK i pletwonurkowie to pamietasz? Nie przejmuj sie ....na drugi raz dam Ci wspolzedne....a moze bede czekac z kawa;) Czekam na Twoj nowy projekt domu...w sumie to je tez mam 3 kolumny...jakby nie patrzec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.11.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 aaaa...ja sie jeszcze zdenerwowalam miesiac temu jak bylam na naszej wsi...stanice z kajakami nam zlikwidowali....bede musiala sie latem dowiedziec co sie stalo....a byla tam cale moje zycie i jeszcze dluzej.... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 25.11.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 tutli-czy to twoja kicia w avatarku stoi na głowie? http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.11.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witaj, w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 My tak samo, czyli jest duża szansa na podobne tempo Poza tym, po tym pierwszym etapie mamy takie spostrzeżenia, że na prawdę super sprawa z taką przerwą I chyba nie będziemy bardzo napierać z tempem prac - sądząc po tym jak teraz marzymy o zakończeniu robót (a to zaledwie fundament), pewnie nie będziemy bardzo zawiedzeni, jak w przyszłym roku zrobimy podobną przerwę po stanie surowym... U nas też piach, dookoła same kopalnie piasku, więc z wykopów pod ławy sporo będzie do zagęszczenia, a reszta z kopalni nieopodal. A dwie wielkie góry ze ściągania humusu i wstępnego zbierania pod fundament będą do obsypania dookoła - chcemy mieć poziom na równo z podłogą, ale czy się to uda, to się okaże... U mnie też planowalismy tak wyrównać tarasy. Ale od tarasu mamy ewidenty spadek w dół do stawu i chyba będzie taraz wyłożony z kostki i stopniowany w dół. Co do tempa. ewidentnie na plus jest to, że jest czas na przemyślenia i osiadanie tego co już sie wybudowało. Może jakby nie było gdzie teraz mieszkać mielibyśmy większe ciśnienie a tak daliśmy na luz Moja góra humusu już rozplantowana, ale jeszcze trzeba bedzie naiweźć ziemi i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 tutli-czy to twoja kicia w avatarku stoi na głowie? http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d010.gif Aka, hehe to jest zdjęcie jak najbardziej prawiłdłowe - zwisał sobie tak razu pewnego jak wampirek podczas snu z kanapy, z zębami na wierzchu i odchylonymi powiekami:evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witaj, w końcu Witaj Becia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 aaaa...ja sie jeszcze zdenerwowalam miesiac temu jak bylam na naszej wsi...stanice z kajakami nam zlikwidowali....bede musiala sie latem dowiedziec co sie stalo....a byla tam cale moje zycie i jeszcze dluzej.... :eek: Całkiem bez sensu z tą stanicą - sama korzystałam z tej stanicy i pływałam na nich kiedyś. co do parkingu to jakoś dziwnie wjechaliśmy i ciagle mielismy zakazy albo jeden kierunek. Ale udało się zaparkować w okolicy straży. Zresztą było tak pięknie i wszędzie blisko, że spacer był jaknajbardziej wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Fajnie, że wróciłaś Ciekawa jestem ostatecznej wersji Twojego domu....będzie, hmmm, zaskakująco Aniu witaj serdecznie:welcome::hug:oj będzie zaskoczenie. Sama jestem ciekawa - czuje się jakbym juz co najmniej drugi dom budowała:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.11.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Gosiu, wklej zdjecie kocura w powiekszeniu:D prosze. Z Twojego opisu wynika, ze musial komicznie wygladac...ale ja na tej miniaturce w avatarze nic nie widze:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dla AKI avatarek w powiększeniu http://lh6.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO5-KENHm8I/AAAAAAAAC6Q/EYq9z2dwxN0/s512/vamipren.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 25.11.2010 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) O proszę jak wklejałam foto kocura wampira to się widzę jeszcze Maja zgłosiła:cool: Dzisiaj mi coś kiepsko net chodzi, ale kiedyś zrobie post z jego najdziwniejszymi pozami podczas snu - to się uśmiejecie dopiero:rotfl: Jeszcze jedno foto w takim razie dla Majki - ciężko było się ustawić z aparatem do tego zdjęcia http://lh5.ggpht.com/_rI_-_j0BlTk/TO6C1eqBU2I/AAAAAAAAC6g/XezQsEyw0e4/s512/Obraz%20034.jpg Edytowane 25 Listopada 2010 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts