tutli_putli 09.04.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 To jest Rzekotka drzewna - bardzo śliczna, maleńka żabka, potrafiąca się wspinać i prowadząca nadrzewny tryb życia. Oczywiście całkowicie chroniona w Polsce. (w mojej dłoni tylko pozowała do zdjęcia) Jest najgłośniejszym polskim płazem a jej gruczoły skórne wytwarzają niewielką ilość specyficznej trucizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Jurand- 10.04.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Cześć jak zrobiliście te zdjęcia z lotu ptaka??I gdzie się budujecie?Pozdrawiam goroąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 11.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 To jest Rzekotka drzewna - bardzo śliczna, maleńka żabka, potrafiąca się wspinać i prowadząca nadrzewny tryb życia. Oczywiście całkowicie chroniona w Polsce. (w mojej dłoni tylko pozowała do zdjęcia) Jest najgłośniejszym polskim płazem a jej gruczoły skórne wytwarzają niewielką ilość specyficznej trucizny. Ha! Czyli jednak Nie mów, ze masz u siebie rzekotki... No to się normalnie chyba na wizytę wproszę, żeby zobaczyć małą, zieloną żabkę. I kawał pięknej działki, i budujący się domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 11.04.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 He he - a ja byłam tralala ale żabki się pochowały - to pewnie przez pogodę... Małgosiu - dzięki wielkie za spotkanie i oprowadzenie nas po włościach - pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.04.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Cześć jak zrobiliście te zdjęcia z lotu ptaka?? I gdzie się budujecie? Pozdrawiam goroąco Hej odpisałam w Twoich komentach - pozdrawiam i zapraszam częściej do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.04.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ha! Czyli jednak Nie mów, ze masz u siebie rzekotki... No to się normalnie chyba na wizytę wproszę, żeby zobaczyć małą, zieloną żabkę. I kawał pięknej działki, i budujący się domek hehe Olga niestety muszę Cie zmartwić ale Rzekotki na mojej działce nie występują. Ta ze zdjęcia została sfotografowana jesienią w Borach Tucholskich niedaleko od miejscowości Mayadaski Było ich tam bardzo dużo i są prześliczne. Jeśli zamiast żabek mogą być na przykład inne cuda i dziwy natury np. w postaci gospodarzy, to zapraszam jak najbardziej do wpraszania Mila już była i nawet wróciła cała i zdrowa - jak widać po ostatnim wpisie poniżej :wiggle:Wiec chyba nie jest tak strasznie. P.S żaby dowiedziały się ze ma przyjechać Mila i czym prędzej zakończyły gody, coby nie straszyć gości - są bardzo kulturalne:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.04.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 He he - a ja byłam tralala ale żabki się pochowały - to pewnie przez pogodę... Małgosiu - dzięki wielkie za spotkanie i oprowadzenie nas po włościach - pozdrowionka Ależ nie ma za co - było nam bardzo miło gościć tak sympatycznych gości. Zapraszamy częściej Po rozmowie z Tobą uspokoiłam się, że nie jest taka straszna ta moja budowa. Ostatnio zaczynałam mieć coraz więcej wątpliwości i pomału ogarniała mnie jakaś schiza budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.04.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ostatnio zaczynałam mieć coraz więcej wątpliwości i pomału ogarniała mnie jakaś schiza budowlana. To normalne Powiem więcej, to odchodzi, ale czasem wraca P.S. Całkiem kulturalne te Twoje żabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.04.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 To normalne Powiem więcej, to odchodzi, ale czasem wraca P.S. Całkiem kulturalne te Twoje żabki No to mnie pocieszyyłaaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 12.04.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Tak, zgadza się - to zupełnie jak napięcie przedmiesiączkowe Miewam też takie schizy budowlane - mnie pomaga najczęściej mało przejmujący się małż - potrząśnie mną i przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 12.04.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 O to tak jak u mnie. Jak kilku potencjalnych wykonawców dało nam wyceny z księżyca ( przykład argumentu dlaczego tak drogo: bo to duży dom i metr musi kosztować więcej niż w małym domu) to załamałam się i zaczęłam lamentować "nie budujemy się, nie stać nas, nie dostaniemy kredytu, itd". Mąż na to - "Alicja nie przesadzaj! Damy radę, po protu trzeba poszukać tańszego wykonawcy." Proste - ale jak potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.04.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Co do zmian w projekcie -jak najbardziej sensowne, że tak to powiem. Z zakupami wchodzisz raz na jakiś czas. A jak gotujesz to co chwilę coś potrzebujesz ze spiżarki (pom. nr 3 ?). Nie pamiętam poddasze nieużytkowe czy użytkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.04.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Poddasze użytkowe w przyszłości. Po dłuższym przemyśleniu stwierdziliśmy jednak, że drzwi mogą w sumie na dzień dzisiejszy zostać - a w przyszłości jeśli będzie taka potrzeba się je po prostu zamuruje. Musimy na dzień dzisiejszy tylko zaplanować dziurę w stropie na te schody. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.04.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Poddasze sie przyda jako czarna dziura do rzeczy roznie waznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 SUper fotki z lotu ptaka:) WIelki dom, okolica cudna, działka piękna! I jakieś jeziorko masz! Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.04.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Poddasze sie przyda jako czarna dziura do rzeczy roznie waznych. Powiem Ci Maja, że to będzie wielka czarna dziura - głównodowodzący majster na naszej budowie stwierdził, że zmieści się tam jakieś 6 pokoi:) Większa powierzchnia niż na dole małżonek w końcu chciał zmniejszyć nasz domek - no to mu się udało ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 22.04.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 SUper fotki z lotu ptaka:) Wielki dom, okolica cudna, działka piękna! I jakieś jeziorko masz! Super. Cześć Anula - dom miał być z założenia po zmianach mniejszy - wyszedł większy - a to jeziorko to jest nasz staw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.04.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Gosiu...moze nie jest do konca tak jak chcialas...ale przynajmniej cos sie dzieje Wesolych Swiat!! Spelnienia marzen! http://captsolo.net/info/my-img/2007/04/Easter_Egg_One.jpg Zyczy Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.04.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://wt08.wrzuc.to/obrazek/X2QiAa4L2v/wielkanoc108.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.04.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts