tutli_putli 16.02.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 o jeju... popłakałam się Ala ze śmiechu oczywiście ...ja tam wcale tymi ACTAmi nie strasze ale co to będzie jak nam przyjdzie wszystkie inspirki w strachu usuwać z naszych dzienników? Dziewczyny rano coś jutro wklejam bo teraz siedzę na moim zamulonym laptopie i za długo by to trwało. Serce to mnie ciągnie do tych białych ze szprosami MILA a w końcu to na jakim Wy etapie jesteście z budową bo się zgubiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 17.02.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Przejrzałam dziennik więc czas się przywitać Przepiękne inspiracje i mam nadzieję że nie masz nic przeciwko temu że jedną podkradnę Obiecuję zaglądać i nawet czasem wtrącić swoje dwa grosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Gosiu, moze w sprawie zmiany tytulu udaj sie do Joliska albo Elfir? Dziewczyny sa administorkami, wiec na pweno moga wiecej niz my. Wydaje mi sie, ze zmienc tytul tez moga, bo widzialam jak Joliska dziala porzatkujac watki na "Wnetrzach" A szprosy...jak Ci sie podobaja to je dawaj...okna biale tez...dom jes na lata a nie na jeden sezon z mody...nie przejmuj sie... Ja tez bym Ci proponowala obejrzec watki Kasiorka jak idziesz w retro: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130292-w-stylu-retrohttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?181624-W-stylu-retro-galeria Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 17.02.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 MILA a w końcu to na jakim Wy etapie jesteście z budową bo się zgubiłam? Stan surowy prawie zamknięty Prawie - bo okna zrobione i zapłacone, ale nie wstawione - czekają na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.02.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Czejśc Majeczko Kasiorka dziennik znam doskonale, jestem jej fanką od początku jej dziennika szprosy bierzemy cały czas pod uwagę, tylko problem w tym że mnie się podobają takie które są elementem konstrukcyjnym okna a nie te imitacje. Jako konstrukcje w oknach odpadają niestety bo powoduja mostki termiczne i przez to okna maja obniżone współczynniki. Białe okna są w planach na 80 % Pomyślę o tych administratorkach Gosiu, moze w sprawie zmiany tytulu udaj sie do Joliska albo Elfir? Dziewczyny sa administorkami, wiec na pweno moga wiecej niz my. Wydaje mi sie, ze zmienc tytul tez moga, bo widzialam jak Joliska dziala porzatkujac watki na "Wnetrzach" A szprosy...jak Ci sie podobaja to je dawaj...okna biale tez...dom jes na lata a nie na jeden sezon z mody...nie przejmuj sie... Ja tez bym Ci proponowala obejrzec watki Kasiorka jak idziesz w retro: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130292-w-stylu-retro http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181624-W-stylu-retro-galeria Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.02.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Stan surowy prawie zamknięty Prawie - bo okna zrobione i zapłacone, ale nie wstawione - czekają na wiosnę No ładnie - i Ty mnie przegoniłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.02.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Przejrzałam dziennik więc czas się przywitać Przepiękne inspiracje i mam nadzieję że nie masz nic przeciwko temu że jedną podkradnę Obiecuję zaglądać i nawet czasem wtrącić swoje dwa grosze... Pszczółko witaj miło i się "wntrancaj" ile dusza zapragnie Cieszę się, ze się inspirki podobają pożyczaj je sobie do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 19.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 już wzięte A domek planujesz fajny. Lubię te klimaty i podobne planuje u siebie. Co do okien to się nie zastanawiaj bierzcie białe. Ja wzięłam brązowe i teraz troszkę żałuje - dom miał być trochę w innym stylu. Nie mniej jednak dalej podobają mi się drewniane brązowe, zwłaszcza z zewnątrz budynku, ale białe lepiej pasują do tego typu wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.02.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czejśc Majeczko Kasiorka dziennik znam doskonale, jestem jej fanką od początku jej dziennika szprosy bierzemy cały czas pod uwagę, tylko problem w tym że mnie się podobają takie które są elementem konstrukcyjnym okna a nie te imitacje. Jako konstrukcje w oknach odpadają niestety bo powoduja mostki termiczne i przez to okna maja obniżone współczynniki. Białe okna są w planach na 80 % Pomyślę o tych administratorkach Gosiu, mostki mostkami....ale do mycia tragedia:rolleyes: mam takie w moim domu i kombinuje by je wymienic, jak juz z budowa na Kaszubach sie uporam, albo one szybciej mi tu wypadna;)....zrobie Ci zdjecie.... myjesz malutki kawalek po kawalku...w rozka zostaje brod, ktory trzeba wygrzebac...zadna duza myjka tego nie zgarniesz.....nie ma lettko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.02.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 myjesz malutki kawalek po kawalku...w rozka zostaje brod, ktory trzeba wygrzebac...zadna duza myjka tego nie zgarniesz.....nie ma lettko;) Tu niestety Maja ma rację. ja mam teraz takie drzwi. Nie lubię myc w nich szyb... Ale jakbyś miała szprosy wewnętrzne? albo są jakieś podobno zdejmowane do mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 20.02.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No właśnie ... wewnętrzne to jakoś dziwnie mi wyglądaj i nienaturalnie. natomiast tez gdzieś czytałam o tych zdejmowanych. Przyznam szczerze że właąnie to mysie ich też mnie mocno dobija. dla tego jeszcze do końca nie wiem czy będą szprosy czy nie Maja dawaj foty swoich okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Moje kuchenne...brudne jak cholerka...ale to potwierdza teze;) na dodatek jest to okno drewniane, ktore trzeba malowac co tez jest niezla zabawa, by dojsc wszedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.02.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Jeszcze poszukalam na dysku zdjecia z przodu domu. Niestety bylo juz za ciemno gdy wrocialm z pracy, by pstrykac nowe... duzy pokoj od srodka: z zewnatrz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.02.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pięknie wyglądają, ale mycia i malowania nie zazdroszczę. Kurcze czemu te najładniejsze rzeczy często są takie niepraktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.02.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Maja ale masz fajną palmę za oknem:cool: No właśnie mycie szprosów to porażka, ale wygląd mają cudny praktyczne ..nie praktyczne a może to my za bardzo się przejmujemy drobiazgami ? W końcu w naszych domach mamy być szczęśliwi ( czasami może trochę niepraktycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Maya, strasznie fajny efekt. Już chciałam wam odradzać, ze trudne w utrzymaniu i klaustrofobiczne, ale te okna mnie zauroczyły. Szczęście, że u mnie by nie pasowały, bo kusi... i Maya ma rację, Gosiu, nie przejmuj się modą, tylko pomyśl, co tobie się będzie dłużej podobało, za kilka lat tez masz się dobrze czuć w swoim domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Przegladalam dzisiaj jeszcze pliki na dysku i mam jeszcze maly bonus zdjecie z moim mlodszym. Robilismy zdjecie kolekcji Doctor Who i okno w duzym pokoju tez sie zalapalo. Szprosy w konstrukcji okna troche blizej: Na pewno maja swoj urok...tutaj nazywa sie to Georgian bar - moze sobie wygugluj. Teraz tez moze jest i lepsze technologia ich robienia. Nasze maja juz z 30 lat, so tylko jednoszybowe, co tutaj az taka wielka tragedia to nie jest...i juz sie sypia, bo moj Pan Maz za bardzo o nie nie dba....ciesze sie, ze Wam sie podaja:) Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No no jaki młodzian Właśnie tak o konstrukcji pomyślałam. Teraz chyba nie robią takich szybka szpros szybka. Robi się normalnie okno i na zewnątrz z listewek zakłada szpros, który zawsze możesz zdjąć. Z tym że nie wiem jak to z zewnątrz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.02.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pszczółko są 3 rodzaje okien ze szprosami - konstrukcyjne (rama-szybka-szpros-szybka-rama), wewnętrzne (szprosy są między szybami) i zewnętrzne/wewnętrzne (naklejane bądź zdejmowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 21.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Robią jeszcze okna takie ze szprosami konstrukcyjnymi? Teraz te szyby takie są grube i myślałam że nie (no i mąż mnie jeszcze w tym upewnił) Dobrze ze adk czuwa Człowiek całe życie się uczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts