Kajka.Z 16.04.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Hej, ja mam drzwi malowane wg Rala (jak cała "stolarka). w zasadzie równie dobrze mogłyby być białe różnica w kolorze niewielka. Milka- pochwal się zdjęciami! ogród wymyśliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.04.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tutli, ta cena wydaje się normalna, tak wysokie koszty robi Ci ten naswietl, jak my wycenialismy to sam naswietl kosztował 1,5-2 tyś.zł, dlatego zrezygnowaliśmy. Ale u Ciebie to pasowałby on jednak, oj pasował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.04.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 No właśnie nie mogę mieć bez naświetla - ponieważ w holu miałabym ciemną norę Ze wszystkich ofert drzwi drewnianych ta wydaje się być najrozsądniejsza. Ale oferowane nam przez Mielczarka drzwi pcv wychodzą natomiast z lepszymi parametrami przenikalności cieplnej i są jednak o ponad 2tys tańsze (tylko nie tak ładne jak te drewniane z CALa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 17.04.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Hej, ja mam drzwi malowane wg Rala (jak cała "stolarka). w zasadzie równie dobrze mogłyby być białe różnica w kolorze niewielka. Milka- pochwal się zdjęciami! ogród wymyśliłaś? Kajka, będę wysyłać Gosi i Sylwii, więc nie ma sprawy - coś podeślę Ale na razie nic ciekawego do pokazania nie mam.. No i liczę na rewanż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.04.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Hej, Mila, a ja??? Już wróciłam i chętnie pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 18.04.2012 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Jak tam sex w Paryżu, Olga Sama bym się wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 18.04.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 A nam firma w której zamawialiśmy okna zaproponowała drzwi drewniane Erkado http://erkado.pl/?lang=pl&page=zewnetrzne , drewniane, solidne - grubość skrzydła 72 mm - model P42, proste, z naświetlem, kolor jaki zechcesz, no fajne są, dotykałam Cena sporo przystępniejsza niż cal-owskich, do których pisałam z prośbą o wycenę, to moi ziomale ale z ceny nie zeszli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 18.04.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Tutli, a sprawdzałaś Lupol z Łasku? (podobno mówi się "z Łaska") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.04.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Nie - dzięki już sprawdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.04.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Jak tam sex w Paryżu, Olga Sama bym się wybrała Sex w Paryżu to był 2 lata temu teraz zdobywaliśmy Amsterdam Ze względu na liczne coffeeshopy i lokalne browary, był to sex "pod wpływem" Tutli a nie myślałaś, żeby zamówić drzwi u jakiegoś sprytnego stolarza? Ja mam niby Hormanna, ale- szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.04.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Jeśli mnie nie wywiozą do wariatkowa przed końcem tej budowy to ...wiecie co czuję...ech nie będę pisac lepiej co ja czuję, w związku z tym jak co niektórzy oferenci próbują mnie zrobić w wała i na maxa wydoić z kasy Po długich dyskusjach i zastanawianiach doszliśmy do wniosku, ze jutro właśnie będziemy badać lokalny rynek drzwi i bram i się okaże ostatecznie na czym stanie. Nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy efekty budowy (na której pracuje tylko za pomocą kompa i telefonu) ale czuję się tak jakbym wracała codziennie, na wieczór po ciężkich robotach w kamieniołomach;) Też tak miałyście lub macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 20.04.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Oj Tutli wiem co czujesz. Zamawialiśmy rok temu kostkę granitową przed dom. Znajomy (podkreślam znajomy) sprzedawca oficialnie na pytanie męża czemu tak drogo, gdzie indziej chcą taniej odpowiedział: bo ja też chce zarobić. A chciał zarobić, oj chciał najmniej 100% Inny za taśmę ochronną do montażu okien chciał 800 zl, a my tą samą z przesyłką i w dużo większej ilości kupiliśmy za ok 350 w internecie. Chociaż do tego pretensji nie mam, bo był zaskoczony i brał od nas numer do sprzedawcy. Choć kto wie, może udawał. Trzeba się przyzwyczaić niestety, że każdą ofertę trzeba spradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.04.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Zdjęcia z lotu ptaka REWELACYJNE !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.04.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Gosia, widok na jeziorko piekne...jak u Ciebie zielono jest:)Choinki tez fajnie wygladaja....kurcze musze pomyslec co zrobic u siebie, bo w trakcie budowy prawie wszystkie drzewka i thuje mi wycieli z dzialki....zostaly tylko 3 thuje....ani jednego swierku:rolleyes:...a u Ciebie tak pieknie zielono! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 29.04.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Dziewczyny tak mi piszcie - miód na oczy i moje obawy co do zamieszkania blisko teściów To właśnie ta zieloność mnie skusiła aby tam dom stawiać. I mam nadzieję że dłuuuugo tam jeszcze nie przerobią okolicy na działki budowlane bo za naszym ogrodzeniem i stawem zaczynają się podmokłe tereny i bagniska o najniższej klasie i trzeba by cholerne pieniądze zainwestować aby to osuszyć. Co ciekawsze nasza działka jest ze spadkiem w stronę tych podmokłych terenów i na niej jest sam piasek na głębokość 2 metrów przynajmniej. Druga strona medalu jest taka, ze z ogrodem to będzie niezła zagwozdka finansowo robocza bo kawał ziemi mamy do zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.05.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Tutli super, że prace tak szybko postępują! Brawo! A terenu idealnego nie ma. Ja mam glinę i płaczę, zazdroszczę babci męża domu na działce leśnej, a ona marudzi, ze sucho, bo piachy i że jej trawnik mchem zarasta bo cieina za dużo I masz tu babo placek! Będzie dobrze. Jestem przekonana, że stworzysz coś pięknego na swoim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 10.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam bardzo fajny dom w jeszcze fajniejszej okolicy .Fajnie komponuje się z tymi drzewami. Zawsze fascynowały mnie domy parterowe ale z dwóch powodów chyba nie będę takiego miał raz nie mogę znaleźć odpowiednio wielkiej działki, dwa jednak koszt budowy z poddaszem lepszy.. .Naprawdę robi prze fajne wrażenie sam bym chciał taki mieć. Zwłaszcza podoba mnie się ten stawek za domem.Mam tylko pytanie czy z tego powodu nie ma problemów z komarami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.05.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam bardzo fajny dom w jeszcze fajniejszej okolicy .Fajnie komponuje się z tymi drzewami. Zawsze fascynowały mnie domy parterowe ale z dwóch powodów chyba nie będę takiego miał raz nie mogę znaleźć odpowiednio wielkiej działki, dwa jednak koszt budowy z poddaszem lepszy.. .Naprawdę robi prze fajne wrażenie sam bym chciał taki mieć. Zwłaszcza podoba mnie się ten stawek za domem.Mam tylko pytanie czy z tego powodu nie ma problemów z komarami? Pozdrawiam Witaj Łukasz789 Dziękuję bardzo za wszystkie komplementy pod adresem domku. Przyznam szczerze, że gdybyśmy od samego początku stawiali na dom z podniesionym dachem a nie płaski - projekt byłby całkiem inny i bryła domu i dachu byłaby o wiele prostsza. W tej chwili jest dostępnych wiele ciekawych, godnych uwagi projektów gotowych domów i te z poddaszem prezentują się czasami naprawdę świetnie . Jeśli przyjdzie Ci kiedyś taki wybierać myślę, że nie będziesz miał z tym problemu i wybierzesz sobie cudny domek. Co do komarów nie ma ich wcale więcej niż w centrum miasta gdzie aktualnie mieszkam. Znamy naszą działkę od 16 lat i nigdy nie narzekaliśmy na komary, więcej niż Ci, którzy stawu nie posiadają. Żaby, ptaki, nietoperze chyba robią swoje i wszystko jest w równowadze. Co do poddasza osobiście nigdy go nie chciałam i w chwili obecnej nie będzie ono użytkowe. Niemniej jednak im więcej go realnie powstaje i widzę jakie jest fajne coraz bardziej zaczynam chcieć go zamieszkać, ale to dopiero jak wujek Lotto się do nas uśmiechnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.05.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Dawno mnie tu nie było a tu taaakie postępy! Wow! A do wujka Lotto też się uśmiecham od lat i nieczuły jest na moje wdzięki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 10.05.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Bardzo mnie ten temat frapuje ze stawem bo sam chciałbym mieć taki , może trochę większy na działce tylko niektórzy odradzają mnie bo komary. Co do wujka Lotto to można by było założyć nowy temat. Ja tyle uśmiechałem się ,że przewaliłem tyle kasy ,że jak podliczyłem to miałem kilka miesięcy do przedwczoraj.Tak z głupia zagrałem.Ale do rzeczy , podliczyłem i załamałem się... wyszło ,ze za ta kasę mógłbym wykonać fundamenty ba cała piwnicę albo ogrodzić cała działkę 10a dobrej klasy ogrodzeniem.Albo naradę wypasiony i zarybiony staw... I jakoś głupio się poczułem naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts