tutli_putli 07.06.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 o żesz, jakie super te wielgaśne okna! To ja myślałam, że u nas będą duże, ale te Wasze wyglądają na większe. Napisz, jaki mają rozmiar i jak się otwierają (przesuwne, czy normalnie) i które części się otwierają. Robią naprawdę niesamowite wrażenie. Okna są każde szerokie 3m i wysokie na 227cm. 2 sztuki są w ogóle nie otwierane (fixy) a jedno okno w salonie i okno w sypialni otwierają się tradycyjnie i z ruchomym słupkiem. Otwierają się dwie części okna patrząc od lewej strony wewnątrz pomieszczeń. tzn w salonie od kominka będzie stały fix a następne 2 skrzydła będa się otwierać. Salon wielki (prawie 50m2) więc nie będzie problemu z miejscem. Bardzo chcieliśmy mieć przesuwane typu patio. Odpadły niestety ze względu na to, że musiałby być dzielone na dwie części a nie na jak wynikało z projektu na 3. Mnie wersja z podziałami na dwa jakoś nie bardzo pasowała do wizji moich stylowych wnętrz "francusko/angielskich". Do tych moich okien miały być jeszcze szprosy - ale okazało się, że szprosy wewnętrzne bardzo pogarszają parametry cieplne okien a za zewnętrzne musiałabym zapłacić prawie tyle co za okna :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 07.06.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 tutli_putli - jejku, jak pięknie Te duże tarasowe okna robią wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.06.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 tutli_putli - jejku, jak pięknie Te duże tarasowe okna robią wrażenie A dziękuję ślicznie - u Ciebie też lada moment będzie SSZ i okna tez macie nie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 08.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Więc nasze wg projektu trochę większe. Dwa boczne są 326x238, a środkowe 336x320. Te boczne będą fixy i może trochę niższe, bo mąż wymyślił, żeby nie zaczynały się od samej podłogi tylko z takim parapetem na wysokości do pół łydki. Tylko nie wiem, czy to z zewnątrz dobrze by wyglądało. Środkowe natomiast ma być dzielone na dwa, ale nie równo na pół, tylko tak w 1/3 szerokości. Więc chyba da się zrobić przesuwne. W każdym razie chciałabym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.06.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Super, ze są okna Domek nabiera wyglądu. A w związku z pomyłką w rozmiarze okien, trzeba było się targować! Za błędy trzeba płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.06.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.06.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 cześć Magda Troszkę wreszcie ruszyliśmy do przodu. Stanu SSZ się nie mogę doczekać. Czy ja dobrze gdzieś przeczytałam, ze Ty się parasz projektowaniem wnętrz? No param się trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 10.06.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Fajnie juz jest Domek wydaje sie taki przestronny .... super ! Jaka macie szerokosc salonu ? Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.06.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Dzięki, dzięki Oliwia ale Ty mnie już doganiasz a szerokość salonu to 5,5metrów Edytowane 15 Czerwca 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 11.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Gratuluję okien!! I jak? Zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dzięki Z koloru, jakości okien ich wykonania i parametrów, montażu czy wielkości bardzo jestem zadowolona - jednak szprosów mi żal jak nie wiem i co patrze to wzdycham, że jednak domek bardziej by mi się podobał ze szprosami. Jednak cały efekt będzie dopiero widoczny jak już przyjdzie wykończeniówka - tynki, elewacje i cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 11.06.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Cześć Gosiu No i nas przegoniliście - macie bramę garażową i drzwi U nas się ślimaczy, ale już niedługo, bo taras nad garażem się niebawem zrobi i będzie można zamontować bramę - taką samą dodam tylko szerszą. I tu mam pytanie - tynkowaliście te dwie ścianki boczne w garażu przed montażem, czy brama jest zamontowana na surowy mur? Nam powiedziano, żeby to otynkować, ale nie bardzo wiem kto miałby to zrobić, bo do tynków jeszcze daleko, a nasz planowany wykończeniowiec aktualnie nieosiągalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.06.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Cześć Gosiu No i nas przegoniliście - macie bramę garażową i drzwi U nas się ślimaczy, ale już niedługo, bo taras nad garażem się niebawem zrobi i będzie można zamontować bramę - taką samą dodam tylko szerszą. I tu mam pytanie - tynkowaliście te dwie ścianki boczne w garażu przed montażem, czy brama jest zamontowana na surowy mur? Nam powiedziano, żeby to otynkować, ale nie bardzo wiem kto miałby to zrobić, bo do tynków jeszcze daleko, a nasz planowany wykończeniowiec aktualnie nieosiągalny... Drzwi kochana to jeszcze są tymczasowe. Docelowe czekają już podobno do odbioru ale chcemy je zamontować dopiero po tynkach wew. Teraz trwa kasting na elektryka. Mila tynkowaliśmy te ścianki boczne - tzn. M tynkował sam i nawet nałożył sobie na tynk warstwę gipsu a panowie montażyści od bramy zaoferowali się, że ją elegancko przytrą papierem Radziłabym Wam jednak otynkować bo potem będzie tam mocno utrudniony dostęp. Jak mi się uda dziś lub jutro wyrwać na działkę to Ci zrobię zdjęcia od środka garażu. M kupił w Nomi worek gotowego tynku, przybił jakieś deski, narzucił najpierw warstwę takiej lichej, grudowatej zaprawy (chyba to jest fachowo nazywane szlichta) i jak mu to wyschło dał tynk właściwy. Zajęło mu to 2 popołudnia + trzecie na gipsówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.06.2012 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 tutli - a jaki masz układ salonu? czy te okna przepiękno-przeogromne nie wpływaja na ustawność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.06.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Gosia, to ja poproszę fotki z instrukcją (nie musi być na już - w piątek dopiero taras zaczynają robić, więc mam jeszcze trochę czasu) - a gdzie deski przybijał i po co, bo ja total zieleń jestem jeśli chodzi o tynki własnoręcznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 tutli - a jaki masz układ salonu? czy te okna przepiękno-przeogromne nie wpływaja na ustawność? Kochana nie ma bata - tyle okien na ustawność mi wpływa. Ale w salonie planuję tylko duży stół z krzesłami, kanapę z małym stolikiem kawowym i fotel przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Gosia, to ja poproszę fotki z instrukcją (nie musi być na już - w piątek dopiero taras zaczynają robić, więc mam jeszcze trochę czasu) - a gdzie deski przybijał i po co, bo ja total zieleń jestem jeśli chodzi o tynki własnoręcznie... Milusia mam koszmarny tydzień w pracy, ale jak tylko ochłonę i przestanie padać to obfoce garaż jeszcze w tym tygodniu i Ci napisze co i jak na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2012 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Błagam tylko się nie śmiejcie - poniżej moja i córci radosna, błyskawiczno/spontaniczna "twórczość na oko" służąca zlokalizowaniu najważniejszych mebli w pomieszczeniach, celem ustalenia pstryczków elektryczków, żarówek i innych tego typu ustrojstw na prąd ;/ Sylwia tutaj masz widok na salon i jego ustawność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 14.06.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 przy takich założeniach nie ma problemu z ustawieniem, bardzo mi się podoba, będzie widno i przestrzennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.06.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Też tak myślę - pewnie jeszcze dojdą jakieś bibeloty czy lampa stojąca i na pewno rośliny w donicach. Założeniem tego salonu była właśnie swobodna przestrzeń - gracić będziemy sobie w innych pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts