milek1719500956 26.06.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ale pędzisz kochana Do Świąt pewnie planowana przeprowadzka, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.06.2012 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 lato przywiozlaś i zabralaś ze sobą. od rana leje:( masz rację z tym mandatem - szkoda nerwów za te 250. i czekam na zdjęcia podziurkowanego domu. lato chyba się obraziło bo nie wróciło ze mną - u nas zimno i tez leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.06.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ale pędzisz kochana Do Świąt pewnie planowana przeprowadzka, co? Chyba tych Wielkanocnych ? Mila wstawiam Ci fotki ściany z bramą w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.06.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Noo - z takim tempem, na Wielkanocne to tak na duużym luuzie... Dziękuję Gosia za fotki - będę mieć jakieś pojęcie jak to wygląda, chociaż prawdopodobnie ominie nas własnoręczne dzierganie - z naszym tynkarzem wstępnie ustaliliśmy, że przed montażem bramy przyjedzie i nam to zrobi. A przyklejaliście styropian po wewnętrznej stronie otworu (po bokach tych ścianek otynkowanych - gdzie skrzydło bramy dochodzi)? Edytowane 26 Czerwca 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.06.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Mila nie, styropian damy we wnęce jak będziemy ocieplenie robić. Na tej ścianie co została otynkowana, od środka nie musi byc styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.06.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Mówisz o wnęce, czyli o tych bokach do których dochodząte metalowe prowadnice? Wygląda jakby na styk już było? Chyba że kompletnie o różnych rzeczach mówimy... Nam coś tynkarz wspominał o tym styropianie, ale jeszcze dopytam bramiarza o co kaman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.06.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 No tak skoro masz dać podczas ocieplenia styropian na zewnątrz tej ściany to po co jeszcze dawać od środka? Też nie wiem czy ja Ciebie dobrze zrozumiałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.06.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Nie w środku garażu - same boki otworu na bramę na szerokość muru - u mnie 24cm. Też w sumie nie wiem po co? Tynkarz wspominał. Muszę to rozpracować, bo jeśli miałabym wklejać tam ten styropian, to brama musiałaby być o tyle węższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.06.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Mnie bramiarz cośna ten temat mówił, że tam to się styro się wkleja już w trakcie ocieplania murów. Podpytam jutro mojego M o co biega bo nie umiem Ci wytłumaczyć teraz jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 30.06.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Cześć, witam się, czytam i lecę dalej. Nam brakuje jeszcze ciut ciut na SSZ . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.07.2012 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 cześć Ala ...coś taka zalatana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.07.2012 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 [quoteWitam,mam pytanie,rolety montowaliście razem z oknami,czy są one na zwnątrz przytwierdzone do nadproży???.prosiłbym też o cene samych okien i oddzielnie rolet,gdyż właśnie zastanawiamy się na roletami, pozdrawiamy Tolek ] Rolety są przytwierdzone do nadproży. Pod roletami przyklejony został XPS. Jeśli masz identyczne wymiary okien jak moje, o tym samym profilu i kolorze i będziesz zamawiał je u tego samego producenta to mogę Ci napisać cenę i rolet i okien. Ale nie sądzę aby tak było bo nasz dom jest według projektu indywidualnego a nie gotowego, więc ceny jakie ja dostałam na okna i rolety nic kompletnie Ci nie powiedzą. Do tego my braliśmy kompleksowo w zestawie rolety, silniki, sterowanie, bramę i okna - cena była też indywidualnie negocjowana ponieważ nasze zamówienie było bardzo duże Ceny ustala się bowiem indywidualnie i są zależne od masy rzeczy: wielkości zamówienia, dodatków, kolorów, profili ect. ect. Osobiście robiłam wyceny tych samych profili w kilku firmach i były one bardzo różne. Wyślij sobie zapytania z rozpiską okien e-mailem do kilku firm produkujących oka i rolety jakie Cię interesują, poproś o wycenę rolet i okien oddzielnie i będziesz dokładnie wiedział ile Cię to będzie kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 12.07.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 piękne te Twoje tynki i wszystkie kabelki w ścianie:yes: widzę, że prace wewnątrz nabierają tempa.planujesz płytki drewnopodobne w salonie? podobają mi się takie, a mąż ma wątpliwości (skłania się ku panelom, których ja nie chcę).jak już jakieś zakupisz, to pochwal się i wstaw zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 12.07.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Fajna lista Tutli i super, że się dzielisz Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.07.2012 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 płytki nasze Serenissimy kupowałam tu: http://maxlazienki.pl/ cena najniższa ze wszystkich (teraz ok. 115zł/m2, zależnie od ilości zamawianych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.07.2012 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) piękne te Twoje tynki i wszystkie kabelki w ścianie:yes: widzę, że prace wewnątrz nabierają tempa. planujesz płytki drewnopodobne w salonie? podobają mi się takie, a mąż ma wątpliwości (skłania się ku panelom, których ja nie chcę). jak już jakieś zakupisz, to pochwal się i wstaw zdjęcie. U nas ze względu na ogrzewanie elek. kablami grzejnymi w podłodze panele i drewno odpadają w przedbiegach ze względu na niska akumulacyjność. gdyby nie to chyba jednak wybrałabym panele. Cena o połowę niższa niż płytek a przy mojej ilości jaka muszę zakupić to dałoby porządne oszczędności, no i kładzie się je piorunem. Niestety paneli mieć nie mogę Dla tego szukam jakichś ciekawych i niepowalająco drogich, jasnych płytek drewnopodobnych. Pochwalę się, a jakże ale to będzie pewnie gdzieś nie wcześniej niż wrzesień październik. Edytowane 13 Lipca 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.07.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Fajna lista Tutli i super, że się dzielisz Dzięki! Listę wygrzebałam z czeluści mojego dziennika - bo nawet mnie było ciężko szukać jej gdzieś na pierwszych kartach a i nie wszystko ze starej listy mnie już teraz interesuj. I teraz to w sumie będę ją aktualizowała mam nadzieję na bieżąco. Na 3 czy 2 stronie dziennika jest też lista odnośnie dachów płaskich jakby Cię interesowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.07.2012 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 płytki nasze Serenissimy kupowałam tu: http://maxlazienki.pl/ cena najniższa ze wszystkich (teraz ok. 115zł/m2, zależnie od ilości zamawianych) Sylwia wielkie dzięki już lecę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 17.07.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Tutli przeczytałam Twój dziennik i komentarzyska od dechy do dechy na jednym wdechu Już przebieram nogami, żeby zobaczyć elewację i wnętrza jakie wymyślicie (moja droga jeszcze daleka, więc pasę się dokonaniami innych ) Bardzo się cieszę, że zawirowania większe za Wami, przyszłe, mniejsze na pewno pokonacie z palcem w .... doniczkach -i tu sedno sprawy - PRZEOKROPNIE ZAZDROSZCZĘ takiej ręki do storczyków - oburzona jestem, że komuś może tak pięknie kwiecić się dom, skoro na mnie jeden za drugim obrażają się i nie chcą kwitnąć ....kolejna trzymające kciuki dołączyły do Twojego dopingu :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.07.2012 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 witaj serdecznie Justka w moich skromnych progach Cieszę się że mój domek się podoba - Waszemu też przyglądam się od początku, z niecierpliwością oczekując kolejnych postępów. Co do storczyków to wbrew pozorom nie sa tak bardzo wymagające jak by to się mogło wydawać - oczywiście mam na myśli te ogólnodostępne w kwiaciarniach czy marketach. Botaniczne (takie uprawiam w większości u siebie) wymagają już bardziej wnikliwej znajomości i czasu. Pisałam już o uprawie storczyków typu Phalaenopsis w domu - należy nie przelewać i zapewnić odpowiednie podłoże, światło i dać im odetchnąć po kwitnieniu. Czasem te przyniesione ze sklepu potrzebują kilku lat na ponowne zakwitnięcie, po piorunujących dawkach chemii jakimi je pędzono w szklarniach. Polecam jako lekturę np. forum http://www.orchidarium.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts