Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Noo - z takim tempem, na Wielkanocne to tak na duużym luuzie...:cool:

Dziękuję Gosia za fotki - będę mieć jakieś pojęcie jak to wygląda, chociaż prawdopodobnie ominie nas własnoręczne dzierganie - z naszym tynkarzem wstępnie ustaliliśmy, że przed montażem bramy przyjedzie i nam to zrobi.

A przyklejaliście styropian po wewnętrznej stronie otworu (po bokach tych ścianek otynkowanych - gdzie skrzydło bramy dochodzi)?

Edytowane przez *milek*

[quoteWitam,mam pytanie,rolety montowaliście razem z oknami,czy są one na zwnątrz przytwierdzone do nadproży???.prosiłbym też o cene samych okien i oddzielnie rolet,gdyż właśnie zastanawiamy się na roletami,

pozdrawiamy Tolek ]

Rolety są przytwierdzone do nadproży. Pod roletami przyklejony został XPS. Jeśli masz identyczne wymiary okien jak moje, o tym samym profilu i kolorze i będziesz zamawiał je u tego samego producenta to mogę Ci napisać cenę i rolet i okien. Ale nie sądzę aby tak było bo nasz dom jest według projektu indywidualnego a nie gotowego, więc ceny jakie ja dostałam na okna i rolety nic kompletnie Ci nie powiedzą. Do tego my braliśmy kompleksowo w zestawie rolety, silniki, sterowanie, bramę i okna - cena była też indywidualnie negocjowana ponieważ nasze zamówienie było bardzo duże :D Ceny ustala się bowiem indywidualnie i są zależne od masy rzeczy: wielkości zamówienia, dodatków, kolorów, profili ect. ect. Osobiście robiłam wyceny tych samych profili w kilku firmach i były one bardzo różne.

Wyślij sobie zapytania z rozpiską okien e-mailem do kilku firm produkujących oka i rolety jakie Cię interesują, poproś o wycenę rolet i okien oddzielnie i będziesz dokładnie wiedział ile Cię to będzie kosztowało :D

• 2 weeks później...

piękne te Twoje tynki i wszystkie kabelki w ścianie:yes: widzę, że prace wewnątrz nabierają tempa.

planujesz płytki drewnopodobne w salonie? podobają mi się takie, a mąż ma wątpliwości (skłania się ku panelom, których ja nie chcę).

jak już jakieś zakupisz, to pochwal się i wstaw zdjęcie.

piękne te Twoje tynki i wszystkie kabelki w ścianie:yes: widzę, że prace wewnątrz nabierają tempa.

planujesz płytki drewnopodobne w salonie? podobają mi się takie, a mąż ma wątpliwości (skłania się ku panelom, których ja nie chcę).

jak już jakieś zakupisz, to pochwal się i wstaw zdjęcie.

U nas ze względu na ogrzewanie elek. kablami grzejnymi w podłodze panele i drewno odpadają w przedbiegach ze względu na niska akumulacyjność. gdyby nie to chyba jednak wybrałabym panele. Cena o połowę niższa niż płytek a przy mojej ilości jaka muszę zakupić to dałoby porządne oszczędności, no i kładzie się je piorunem. Niestety paneli mieć nie mogę :( Dla tego szukam jakichś ciekawych i niepowalająco drogich, jasnych płytek drewnopodobnych. Pochwalę się, a jakże ale to będzie pewnie gdzieś nie wcześniej niż wrzesień październik.

Edytowane przez tutli_putli

Fajna lista Tutli i super, że się dzielisz :)

Dzięki!

Listę wygrzebałam z czeluści mojego dziennika - bo nawet mnie było ciężko szukać jej gdzieś na pierwszych kartach a i nie wszystko ze starej listy mnie już teraz interesuj. I teraz to w sumie będę ją aktualizowała mam nadzieję na bieżąco. Na 3 czy 2 stronie dziennika jest też lista odnośnie dachów płaskich jakby Cię interesowało.

Tutli przeczytałam Twój dziennik i komentarzyska od dechy do dechy na jednym wdechu :)

Już przebieram nogami, żeby zobaczyć elewację i wnętrza jakie wymyślicie (moja droga jeszcze daleka, więc pasę się dokonaniami innych )

Bardzo się cieszę, że zawirowania większe za Wami, przyszłe, mniejsze na pewno pokonacie z palcem w .... doniczkach :D -i tu sedno sprawy - PRZEOKROPNIE ZAZDROSZCZĘ takiej ręki do storczyków - oburzona jestem, że komuś może tak pięknie kwiecić się dom, skoro na mnie jeden za drugim obrażają się i nie chcą kwitnąć :(....kolejna trzymające kciuki dołączyły do Twojego dopingu :yes::yes::yes:

witaj serdecznie Justka w moich skromnych progach :) Cieszę się że mój domek się podoba - Waszemu też przyglądam się od początku, z niecierpliwością oczekując kolejnych postępów. Co do storczyków to wbrew pozorom nie sa tak bardzo wymagające jak by to się mogło wydawać - oczywiście mam na myśli te ogólnodostępne w kwiaciarniach czy marketach. Botaniczne (takie uprawiam w większości u siebie) wymagają już bardziej wnikliwej znajomości i czasu. Pisałam już o uprawie storczyków typu Phalaenopsis w domu - należy nie przelewać i zapewnić odpowiednie podłoże, światło i dać im odetchnąć po kwitnieniu. Czasem te przyniesione ze sklepu potrzebują kilku lat na ponowne zakwitnięcie, po piorunujących dawkach chemii jakimi je pędzono w szklarniach. Polecam jako lekturę np. forum http://www.orchidarium.pl