Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

A mnie bardzo podoba się ceramika gres-ta jasna. to taki a la dąb?

Czuszka z tych wszystkich to ta też najbardziej chyba mi się podoba, ale czekam na kolejne próbki płytek i zobaczymy po niedzieli co z tego wyniknie. Może najnowsza seria Paradyża mnie tu zaskoczy?

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tutli, w podanych płytek głosuję za Paradyż Woodentic brown ;)

Jak w końcu zakończyła się u Ciebie kwestia WC? Co ostatecznie kupujesz?

No i co kobitka to inne zdanie :D ale mi pomogłyście :D

Z ceramiką skończyło się jednak na pierwotnym wyborze czyli Kleopatra z Novotermu górą. Małż doszedł do wniosku, że boku nie będzie widać więc i odpływ poziomy nie będzie widoczny a on juz jakoś to wkomponuje żeby było dobrze :D Tak więc to co odwołałam z zamówienia kazałam z powrotem zamówić :D

Dobrze i nie dobrze bo często jak mówią szewc bez butów chodzi :) Mój m strasznie ostatnio mało czasowy jest i to nam niestety opóźnia wiele spraw. No ale mimo długich terminów oczekiwania sporo można zaoszczędzić na fachowcach. Co do ceramiki retro to nie ma za wiele a jak już jest jakaś fajna to znowu bardzo droga ;) ostatnio Magda34 podesłała mi serie z Devon Devon - boskie ale i ceny nieziemskie.

Dla przykładu

http://www.fumino.pl/upload/catalog/42/51/240/0c7011cc14a67bda8f94677095529c2c.jpg

Tutli, widziałam, że masz dylemat jaką dać podbitkę do czarnego dachu i rynien. Jak dla mnie grafitową, bo z białą możesz mieć problem ze zgraniem odcieni podbitki i tynku.

Obejrzyj sobie w dzienniku zuz@nki - ona ma grafitową podbitkę, czarny dach, rynny i śmietankową elewację i wygląda to rewelacyjnie

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128843-zuz-nka-buduje/page11

Kupiłam wkład Godin 3182 - U mnie sprawa była prosta ponieważ od początku chciałam wkład, który ma pasować do obudowy portalowej kominka - więc musiał mieć odpowiednio proporcjonalny rozmiar i stylowy wygląd. Te najbardziej pasujące i typowe do portali są jednak po kilkanaście tysięcy a tyle nie chciałam wydawać na coś co będzie bardziej dekoracją niż grzejnikiem. Do tego musiał mieć od 14 do 17kW i zamkniętą komorę spalania, ponieważ mamy rekuperator. Poza tym jak zobaczyłam tego Godina ,nie patrząc na cenę od razu się zakochałam w jego wyglądzie a jeszcze jak trafiłam w Miro Les Foyers na przecenę z 7tys na 3,5 z przesyłką to już była pełnia szczęścia :D

Dobry wieczór

strasznie fajnie czyta się Twój dziennik, rozbawił mnie tytuł,rzeczywiście dach wyszedł Ci dość mało płaski:p

bardzo lubię oglądać wnętrza w takim stylu, jak Ty masz. Chociaż jest mi daleki , jest bardzo elegancki.

jak pozwolisz, będę sobie podglądać Twoje wnętrzarskie poczynania:D

serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego

Dobry wieczór

strasznie fajnie czyta się Twój dziennik, rozbawił mnie tytuł,rzeczywiście dach wyszedł Ci dość mało płaski:p

bardzo lubię oglądać wnętrza w takim stylu, jak Ty masz. Chociaż jest mi daleki , jest bardzo elegancki.

jak pozwolisz, będę sobie podglądać Twoje wnętrzarskie poczynania:D

serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego

Witam, witam serdecznie amglad1 zwłaszcza, że jawę i sennik podczytuję sobie w ukryciu :D

Z tymi moimi wnętrzami to tak jak z dachem miał być płaski wyszedł klasyk, wnętrza planowałam nowoczesne i minimalistyczne a będą bogate w dodatki i stylowe :rolleyes: Ale ponieważ lubię wyzwania i eksperymenty to co mi tam :D

Oczywiście zapraszam do jak najczęstszego wpadania i krytykowania :D

Tutli, to standardowo, żeby Ci jeszcze bardziej namieszać w głowie ;) podrzucam parę umywalek, ale w wersji economic, z ceramiki Linea Blue, którą się napawam na razie wirtualnie ;)

[ATTACH=CONFIG]143999[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144000[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144001[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144002[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]144003[/ATTACH]

Ceny sporo niższe, a jak Ci się znudzą to wymienisz ;)

Kochana lubię jak mi tak mieszacie w głowie bo dobre efekty tego wychodzą :D Jak zwykle z nieba mi ta podpowiedź spadła :D

O LineBlue na śmierć zapomniałam chociaż nie raz się zachwycałam umywalkami od nich. Co prawda szukam umywalki w przedziale 70- 90cm ale myślę ze chyba uda się coś u nich znaleźć :)

też trafiłam na stronę linablue i całkiem sporo rzeczy mi się tam podobało. a ceny mają bardzo niskie. ciekawe, jak z jakością?

Kasia ja myślę, że jesli chodzi o umywalki to nie gorzej niż z Kołem czy jakimiś innymi ze średniej półki. I tak jak pisze Moorelka jak się znudzi to czy zniszczy zawsze można wymienić na inną. Takiej za kilka tysięcy to było by szkoda a tak nie jest szkoda w razie czego tej wymiany.

Masz racje z tym UN 512 mnie też najbardziej się podobała - tylko doszłam do wniosku że ona będzie mała. Po ściankach jest 65 cm i do tego zwęża się do środka i wewnatrz pewnie wyjdzie niecałe 60 :( Wiesz jak to jest jak osiołkowi w żłoby dano :D Podjęłam męską decyzję - wybrałam i zamówiłam

UN 507 Swoja linia też nawiązuje troszkę do mojej ceramiki ale jest sporo większa http://taniosprzedaje.pl/304-566-large/ceramiczna-umywalka-nablatowa-un-507.jpg

http://www.grupapsb.com.pl/files/Product/cpa9vjm09tj2va/foto_Full.jpg

Edytowane przez tutli_putli