Moorela 08.11.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) Ja "Wiem co jem" oglądam regularnie Do roladek nie moge się przemóc - jakąś blokadę mam Edit: Tfu, tfu!! Odszczekuję!! Myślałam, że chodzi o te okropne paluchy macochy Na roladki Tutli Gosiu oczywiście zagłosowałam!! Edytowane 8 Listopada 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dziewczyny :hug:nie mam pojęcia o ich nie zdrowości - akurat tego odcinka nie oglądałam. Pleśniowe też podobno bardzo niezdrowe ale za to jakie pyszne, niektóre są Z innym nie robiłam można poeksperymentować ale serek musi być dosyć delikatny, ale wydaje mi się, że jak ktoś nie je gotowego topionego to można np. zrobić sobie samodzielnie taki topiony z twarogu. Czyli pokruszyć tłusty twaróg do miseczki odstawić w ciepłe miejsce na 2 - 3 dni a następnie przesmażyć (bez tłuszczu bo sam wydzieli tłuszcz) i mamy własny topiony... voila Moorela czemu roladek nie jesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.11.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tutli, wyedytowałam post powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja "Wiem co jem" oglądam regularnie Do roladek nie moge się przemóc - jakąś blokadę mam Edit: Tfu, tfu!! Odszczekuję!! Myślałam, że chodzi o te okropne paluchy macochy Na roladki Tutli Gosiu oczywiście zagłosowałam!! hehe nie zdążyłam przeczytać co tam "odszczekałaś" Paluchy wiedźmy czy macochy ( jak zwał tak zwał) są faktycznie okropne w wyglądzie. Sama jak je pierwszy raz zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć, że ktoś takie brzydkie ciastka wymyślił. Za to ciasto na nie bardzo pyszne jest i można z niego inne kruche ciasteczka zrobić. Powiem Wam, że jak wyjęłam z piekarnika pierwszą partię to jakoś tak ciężko było po to samemu sięgnąć i jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 ...jakoś tak "jedzeniowo" się zrobiło, a ja u koleżanki "inspirację" znalazłam. poczekalnia u dentysty http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/c67.0.403.403/p403x403/155132_214291058700805_273273776_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 08.11.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dziewczyny !To jeszcze kuchenne. Przecież nie można żyć tylko budową.Jem świniznę, smażę na szmalcu i maśle. Wolę polski dobry olej, niż erzac sprowadzany do Polski zwany oliwą.Nie jadam szynki po 10 złotych za kilogram, bo to niema nic wspólnego z mięsem, ale serka topionego robić mi się nie chce / zapach /, jeden na jakiś czas nie zaszkodzi.Ergo ! " Człowiek się rodzi, choć mu to szkodzi " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.11.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tutli_ głos oddałam, roladki wyglądają smakowicie a Ty na zdjęciu - przesympatycznie Piękny projekt łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Krzysztof i tej ostatniej maksymy się trzymajmy Nasze oleje dobre ale zauważyłam, że ich jakość ostatnio mocno spada Prawdziwa oliwa z oliwek najlepsza jest jako dodatek na zimno ale trzeba mieć ze sprawdzonego źródła - najlepiej od wiejskiej baby lub chłopa co sam dla siebie wyciska. Ta sprowadzana do polskich sklepów to często nie ma nic wspólnego z oliwą z oliwek niestety. Nasza szynka sklepowa (nawet i ta droga) zresztą też z szynką już niewiele zaczyna mieć wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dla wszystkich głosujących Koci ślicznie dziękuję. Zdjęcie to niestety efekt uboczny konkursu, załączają automatycznie przez FB... wydało się i jakoś teraz będę musiała z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.11.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 lub chłopa co sam dla siebie wyciska sorry ale nie mogłam sie powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.11.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 o kurna...to nie było zamierzone ...sama się z siebie teraz śmieje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 08.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witaj Moniss - cieszę się że się podoba i projekt łazienki i drzwi. Jeśli potrzebujesz i tego i tego to: projekt robiła Magda34 a do drzwi mogę polecić niedrogiego i solidnego stolarza (będzie nam robił wszystkie wewnętrzne) robi takie jakie się zamarzą. i bardzo żałuję że nie trafiłam do niego kiedy zamawiałam drzwi zewnętrzne. Moje są z firmy Doorsy kupowane u ich przedstawiciela w Częstochowie i tego rozwiązania akurat nie polecam. też miałam właśnie problem z rozmiarem otworu i jak się okazało, że dwa naświetla nie wejdą szukałam innego rozwiązania i znalazłam Ale wtedy było mi trudno znaleźć coś odpowiedniego i w przystępnej cenie. Do tej łazienki zabierałam się jak do jeża w końcu całkiem ją porzuciłam bo nie miałam jakoś koncepcji. Coś mi tam chodziło po głowie ale nie wiedziałam jak to ugryźć. Czerni się trochę bałam ale po dyskusjach z Magda doszłam do wniosku że co mi tam ...jak szaleć to szaleć i niech będzie sobie odważna. zresztą bardzo mi to rozwiązanie pasuje ponieważ większa łazienka będzie biała i pomału klaruje mi się chyba w ogóle czarno biała wersja domu przełamana odrobina jakiegoś koloru. Odnośnie koloru sztukaterii to kto wie może właśnie pójdę w to srebro ale ich wzoru już nie będę zmieniała. Zapraszam częściej - pytaj, pisz, krytykuj ...a jesli coś się spodoba i wpadnie w oko tym bardziej będzie mi miło W odpowiednim czasie zgłoszę się do Ciebie po namiary na stolarza - jeśli oczywiście bedziesz go nadal polecała. A co jest nie tak z Twoimi dzrwiami wejściowymi? Czy może przedstawiciel nawalił? Co do łazienki, a właściwie łazienek, to też mam kilka wizji, lecz wiekszość z nich kręci się wokół stylów klasycznych, eklektycznych lub niestandardowych jak bogactwo orientu ukryte w "jaskini" , a to wszystko w małej norce pod schodami Na razie mam tylko fundamenty, lecz już rozrysowuję co gdzie ma stać i jak wyglądać. Mam też nadzieję, że w pzyszłym roku o tej porzę będę miała juz okna i drzwi. P.S. Roladki wygladają świetnie, lecz mnie osobiscie, jako roślinożercę, bardziej kusi mieszanka ryżowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 08.11.2012 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Melduję ,ze zagłosowałam ,,,danie wygląda smakowicie ale przede wszystkim Ty taka ładna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.11.2012 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 I ja zagłosowałam, nie polubię bo nie jestem na FB (sorry). A w innym temacie - nie boisz się czarnej łazienki? Chodzi mi o sprzątanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.11.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Dziękuję ślicznie wszystkim kolejnym głosującym - nieśmiało dodam tylko, ze codziennie można dodawać kolejnym kliknięciem nowy głos. Ala - też mi to przychodziło przez głowę z tym sprzątaniem, ale chyba nie, nie sądzę by było z tym więcej problemów niż z inna kolorystyką. To mała łazienka dla gości w sumie. Płytek w niej za wiele nie będzie a kolory zawsze można przemalować jeśli się nie sprawdzą. Poza tym podobno przy rekuperatorze i ogrzewaniu prądem praktycznie nie ma kurzu. Teraz to ja mam problem bo od grzejników i gazu w domu jest już nawet po godzinie od starcia na meblach wszędzie kurz. W obecnej łazience wisi piecyk gazowy i ciągle ścieram ciemny osad kurzowo brudowy z białej ceramiki i wanny. Beauty a tammm od razu ładna, czego to w fotoszopie nie można zrobić ale dziękuję Moniss - mam nadzieję, że z tym stolarzem nie będzie problemów - ale okaże się styczniu bo wtedy mam mieć montowane drzwi. Na razie obiecał nam zrobić jedne i się wywiązał z terminu a drzwiami i ceną nas zaskoczył. Musieliśmy szybko wstawiać drzwi między nieogrzewany garaż a pralnię, nie zależało nam jakoś szczególnie na ich wzorze i kolorze, byle by były w miarę ciepłe. Pan nam zaproponował od ręki ocieplone drzwi zewnętrzne, które mu się zostały po jakimś zamówieniu i ich nie sprzedał. Do tego je przemalował na biało bo stwierdził, że chociaż kolor się musi zgadzać, dorobił głęboką futrynę z dwustronna prostą opaską, przyjechał obsadził i za to wszystko powiedział na 600zł. I jak tu nie być jego fanem No ale zobaczymy jaki będzie finał? O wejściowych i problemami z nimi pisałam już w dzienniku - generalnie dystrybutor zawinił ale producent trochę też bo puścił drzwi ze skazami i trzeba było reklamować. Ten ryż basmati z dzikim to powiem Ci, że ja też bardzo lubię jeść nawet sam. Dziki nadaje lekko orzechowego posmaku. Nie wiem czy jest jakiś wegetariański odpowiednik kurczaka? Bo ja niestety jestem podłym mięsożercą. Jeśli jest to można by zaryzykować i ta sama metodą i zrobić "bezkurczakowe" roladki. Edytowane 9 Listopada 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 09.11.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 " Beauty a tammm od razu ładna, czego to w fotoszopie nie można zrobić ale dziękuję "No pewnie, że ładna.My chłopy się na tym znamy . Za - głosowane . Wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.11.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Krzysztof dzisiaj znów możesz zagłosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 09.11.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 OK. Stało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 10.11.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Wiesz po wentylacji nie spodziewalambym sie cudow:) ja tez ludzilam sie ze bedzie mniej kurzu ale osoba ktora ma firme robiaca takie rzeczy i jest tez naszym dalekim znajomym powiedziala wlasnie ze na pewno nie bedzie to nie wiadomo co- musialyby byc nie wiadomo jakie wentylatory na kazde pomieszczenie zeby bylo go duzo mniej. Na pewno jednak przez to ze masz wm nie bedziesz otwierala okien tak czesto wiec zewnetrzny kurz nie bedzie sie tak wdzieral. Co do czarnej lazienki- ona tez raczej bedzie bardziej problematyczna do umycia niz gdyby byla szara i w maziaje ale w sumie czlowiek musi miec jakies zajecie no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.11.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Koktajl ale ja rozmawiałam z kilkoma osobami, które mają WM i sobie bardzo chwalą - twierdzą z praktyki, że nie ma co porównywać domu z GW jeśli chodzi o ilość kurzu. Zresztą dla mnie każda mniejsza ilość kurzu od tego który mam teraz ciągle w domu to będzie już i tak wielki luksus Aktualnie to mam masakrę,. Zaczynając od ogrzewania gazowego zimą i kończąc latem kiedy trzeba otwierać okna, mam czasem wrażenie, że mieszkam na autostradzie. Za oknem w bliskim sąsiedztwie mam wiadukt i cały kurz wali prosto w moje okna. Co do sprzątania czarnej łazienki to pożyjemy zobaczymy. Poza podłogą, umywalką, wc i prysznicem to za bardzo tam nie będzie co myć A takie sprzątanie to jest chyba niezależne jednak od koloru łazienki. Jak będzie problem to już pisałam - przemaluje się Edytowane 10 Listopada 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts