tutli_putli 24.11.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 O teraz sobie przypomniałam że zdaje się w tej serii nie ma wysokiej baterii - przynajmniej ja nie widziałam takiego modelu wiec odpada poniewaz ja mam spora nablatową umywalkę i potrzebuję wysokiej stojącej baterii. Szkoda bo bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 26.11.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 cześć tutli, ale się zapuściłam w czytaniu. a tu się tyle dzieje. podłogi super. już niedługo będziesz mogła biegać w skarpetkach, normalnie jak w domu... przegapiłam jakiś konkurs kulinarny. sorry:oops: wygrałaś chociaż. z wpisów widzę, że dużą popularnością cieszyły się jakieś roladki. jak możesz, to daj link do przepisu. sery uwielbiam w każdej postaci i nie wierzę, że mogą być niezdrowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.11.2012 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Tak mnie poniosło z tym konkursem a zapomniałam że to konkurs typu kto ma więcej znajomych na FB lub w sieci, którzy codziennie na niego klikną tutaj masz mój przepis: roladki z kurczaka faszerowane bazylią. W sumie to gdyby nie roboczy bałagan to w skarpetkach by można było biegać - podłoga grzeje i jest przyjemnie ciepła nawet ta betonowa Ale do końca i wypucowanych podłóg to jeszcze trochę daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 27.11.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Tutli, a kotarkę do tego pomieszczenia już macie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 28.11.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Tuti, postępy niesamowite Cały czas podglądam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 28.11.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Tutli, a kotarkę do tego pomieszczenia już macie?? :Pnie pomyślałam, że ten problem można rozwiązać prostą kotarką - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 30.11.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wilgotność - u mnie jest obecnie 55% i cały czas utrzymuje się już na stałym poziomie wiec masz do czego schodzić ...WM powinna Ci w tym pomoc - pewnie z niej się niezje leje ?? co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.11.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Konrad ano leje się i to sporo - do tego panowie montażyści co mi robili instalację WM na strychu, źle wypoziomowali reku i woda zamiast schodzić do odprowadzenia skroplin to się lała pod centralę - mamy niezłą, rozsączoną plamę na suficie w pralni:bash: Trzeba było odkryć wełnę, która była wkoło reku bo pod nią była woda. Mają jeszcze przyjechać w poniedziałek i poprawiać Ciekawa jestem jak długo będzie taki poziom wilgotności bo na razie jest masa skroplin na drzwiach i i nisko przy parapetach okiennych - praktycznie tam nic nie dosycha. Wewnątrz wilgotność ciągle waha się między 75 - 78% ale M nadal wykłada płytki na mokry klej i są stopniowo malowane sufity. Nie chce też wentylować na pełną moc bo mi wywiewało bardzo ciepło jak daliśmy na 80% moc centrali;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 01.12.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 ja mam stacje pogodową w kuchni na stole i jak zagotuje czajnik z woda skacze mi o 1% wiec do póki nie skończycie prac mokrych niewiele będzie spadać z moich (a raczej jasiek71) obserwacji wynika ze poddasze nie jest dobrym miejscem dla centrali - powinna być jaknajblizej czerpni - gdzie macie czerpnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.12.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 W podbitce od północy mamy czerpnię i reku jest od niej niecałe 4m w linii prostej. Ale mamy jeszcze drugą czerpnię która jest w tej chwili jest wyłączona i ona idzie w gruncie 40m od domu Wiem że poddasze nie jest dobrym miejscem ale jakoś tak wyszło z tym usytuowaniem i wypadło na strych. Gdyby reku był w pralni to do czerpni było by jednak sporo dalej, natomiast garaż mamy też nieogrzewany. Dzisiaj wilgotność doszła do 82% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 01.12.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Wczoraj przywieźliśmy też obudowa kominka. Ostateczny wybór padła na... mój pierwszy wybór: http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/34/22/66/2734226673_3 http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/34/22/66/2734226673_4 ale M jak zobaczył na żywo : http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/34/22/57/2734225785 prawie mnie już przekonał, że to właśnie ma być takie cudo. W rzeczywistości naprawdę ta obudowa jest przepiękna i zdjęcia nie oddają jej urody, ale moim zdaniem zbyt francuska i pałacowa jak do naszych wnętrz. Do tego jeden rzeźbiony bok byłby prawie nie widoczny. Argumentem przekonującym M był argument o czystości - że jak zaczniemy palić w kominku to te wszystkie delikatne rzeźbienia zrobią się szybko czarne Witam, znalazłam wiele inspiracji M.in. poszukuję obudowy kominka w podobnych stylach, czy mogę się dowiedzieć z jakiej firmy są to obudowy. Z doświadczenia wiem, że trudno znaleźć coś ładnego. Z góry dziękuję Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Kordelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 02.12.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki Kordelio za przeniesienie pytania do komentarzy Obudowę kominka kupowałam od tego pana z linku poniżej - przesympatyczny, uczynny młody człowiek, z którym można się też dogadać co do ceny Te obudowy w rzeczywistości dużo piękniej wyglądają niż na zdjęciach. Ponieważ odbierałam sobie osobiście to widziałam wszystkie i jak przyszło co do czego to trudno się było zdecydować która ma być ostatecznie ta rzeźbiona odpadła bo trochę mnie zbierający się kurz w zakamarkach przeraził, ale już byłam bardzo bliska tego by z to nią właśnie wrócić do domu http://allegro.pl/portal-kominkowy-rzezbiony-i2808992574.html Odnośnie baterii to w dzienniku wklejałam już serię Harmony z GG i pisałam, że niestety nie nadaje się ona do mojej łazienki ponieważ nie produkują do niej wysokiej baterii umywalkowej. Jest tylko standardowa a taka będzie za niska do umywalki stawianej na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 02.12.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dziękuję bardzo za linka, rzeczywiście obudowy już na zdjęciach wyglądają dobrze i ceny nie są aż tak wygórowane. Ale dobrze mieć opinię osoby, która kupiła już coś co kosztuje nie małe pieniądze i zna jakość z autopsji. Co do baterii to pamiętam, że pisałaś o wysokiej baterii ale nie odnotowałam niestety, że chodzi o umywalkę nablatową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.12.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam! Trafiłam znowu przez przypadek i akurat się natknełam na to co mnie bardzo interesuje macie stelaż podtynkowy grohe taki jak nas interesuje i z tego co widzę do tego kibelek koło style? jak się sprawują? zadowolona jesteś, działa wszystko bez zarzutu? podzrawiam i dopinguję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 03.12.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witaj msdracula Stelaż Grohe rapid fresh 5:1 zamontowany niedawno ale działa bez zarzutu, ma dodatkowo pojemnik na tabletki - chociaż za wiele to nie mamy na razie okazji z niego korzystać Co do kibelka to nie jest Koło Style tylko Lineablue wc Ego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 03.12.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Dzięki za szybką odpowiedź, kształt kibelka podobny, muszę sobie zatem ten twój też obejrzeć dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 03.12.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Cześć Gosiu Dawno na fm nie zaglądałam , a tu u Ciebie taakie postępy Poważnie myślę o wc ego z linei - jak go oceniasz? Jak wykonanie, wygoda użytkowania ? Jak ta twarda deska - porządna? Oglądałam już kibelki z linei, ale tylko z tą lekką deską. Pisałaś, że polecasz kamieniarza - czy blaty kuchenne też od niego zamawiasz? No i tani i dobry stolarz od drzwi też mnie mocno interesuje - zamawiałaś już do pokoi? Jakie planujesz, bezprzylgowe, czy zwykłe? Pozdrowionka Mila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.12.2012 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) No proszę, proszę kogo moje oczy widzą (czytają ) u Ciebie podobno też sporo się dzieję. Miluś ogólnie za te pieniądze to uważam, że nie ma się czego czepiać jeśli chodzi o wc, swoją drogą mam też od nich jedną umywalkę. Wygodne jest i siadać na desce można bez obawy Jedyną twardą deską jaka miałam okazję testować do tej pory codziennie, była deska Roca, twarda ale nie wolno opadająca, tylko zwykła. Ta z linea moim zdaniem nie jest aż taka "twarda", jak ta z Roca, ale działa tzn. opada bez zarzutu, może ona jest lekka nie twarda? Nie zastanawiałam się w sumie nad tym :/ Trudno powiedzieć co się z nią będzie działo za kilka lat. Z drugiej strony można powiedzieć, że całe wc jest w cenie deski z lepszej marki typu V&B itp, więc jak nawali to straty nie będzie. Musieliśmy podejść troszkę budżetowo do sprawy i jak na taki wybór jestem bardzo zadowolona. Poza tym to jest małe i zgrabne - w sam raz do mojej mini łazienki i to mnie głównie przekonało przy jego wyborze Chociaż pierwotnie zasadzałam się na Globo Stone - bliźniaczo podobne, jednak musimy jeszcze trochę rzeczy kupić więc dałam sobie na razie spokój z drogimi markami. Jeszcze nie wiem co będzie z blatem bo temat kuchni odłożony w czasie, ale jeśli miałabym brać kamienny to pewnie też od Furmanka - w mojej okolicy nie mogłam znaleźć nikogo tak konkurencyjnego cenowo jak oni. Poza tym bardzo fachowo podchodzą do sprawy są terminowi mili i mega cierpliwi Kochana drzwi zamówione mamy od września - tylko pan stolarz tak zawalony robotą, że wyznaczył termin na styczeń w sumie nam się nie spieszy bo jeszcze trwają prace nad podłogami. Pokazywał nam takie i takie ale za bezprzylgowe to od sztuki z tego co zrozumiałam jest dopłata + 400zł co w moim przypadku uczyniło by niezłą kwotę. Zamówiłam białe drzwi retro z obustronnymi frezowanymi opaskami i cokołem (koroną), z klejonego drewna, powiedział nam 1400zł za sztukę i wydaje mi się że nie drogo? Ten stolarz robi drzwi wszelkiej maści, to co widziałam na zakładzie w trakcie produkcji bardzo mi się podobało Pan ma zakład jakieś 10km ode mnie, jeśli chcesz mogę Ci podesłać tel. wieczorem . Edytowane 4 Grudnia 2012 przez tutli_putli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.12.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Cześć, nadrabiam zaległości.... Niezłe zużycie Wam wyszło . A wilgotność cały czas taka wysoka? Kurczę boję się o swoje drewniane okna jak one sobie poradzą przy zrobieniu tynków i wylewek. Zdecydowanie poczekamy z dalszymi mokrymi pracami na wiosnę. Już teraz jak zamknęliśmy dom ociepleniem pojawiła się wilgoć w domu w postaci zaparowanych okien. Na razie niewielkie ilości ale zawsze jednak. A co do Linea - bardzo potrzebuję opinii - bo też myślimy o produktach z Linea Blue Pozdrawiam (zazdroszczę zaawansowania prac) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.12.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Ala może udało by się to zużycie ograniczyć ale byliśmy tak zabiegani że nie zauważyliśmy, że coś jest nie tak ze sterowaniem i nabija jak szalone Teraz się ustabilizowało na szczęście. Co do wilgotności to jest duża i ma prawo taka być bo dom oddaje wilgoć technologiczną. Do tego dochodzi trochę za niska na osuszanie temperatura - bo zaledwie 15 -18* i masa prac wykończeniowych gdzie używa się wody. Daliśmy też ciała z zainstalowaniem reku na nieogrzewanym poddaszu. Naskraplało się z niego bardzo i w końcu M poszedł po rozum do głowy każąc przenieść centralę do pralni - zaczął nam strop przemakać pod rekuperatorem tyle tej wody się gromadziło - masakra Swoja opinię o lineblue już pisałam - ale jeszcze raz powtórzę: nie ma co się czepiać tej ceramiki - bardzo fajne wzory niczym nieustępujące drogim markom, całkiem solidnie wykonane za niewielkie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts