Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

Cześć Magda :D

Niestety koncepcja łóżkowa padła - czytaj w moim dzienniku :(

Ale jest nowa i chyba o znacznie większych wyzwaniach kolorystycznych, biorąc pod uwagę upodobania mojego dziecięcia :bash::lol:

Łazienki nie pokazuję bo jeszcze nie ruszona - dzisiaj małż zabrał się dopiero za stelaż pod zabudowę z KG - cały czas walczy dzielnie z podłogami i na nic więcej czasu nie starcza.

Dzwoń Kochana jak znajdziesz chwilkę - po niedzieli mam jeszcze wolne cały tydzień więc jestem do dyspozycji jakby co :)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć Gosiu,

pewnie masz ferie, skoro jeszcze tydzień wolnego.:)

szkoda, że taki niefart z tym łóżkiem miałaś. ale mam nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie i odzyskasz kasę.

a nowe jest bardzo ładne. mi najbardziej podoba się środkowa tapeta, ale młodej pewnie niekoniecznie - mało mroczna.:D

może pozwól jej pomalować ścianę na ciemno, a jak stwierdzicie, że to nie to, to tapetę można zawsze potem przykleić. odwrotnie może być problem.

pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę.:cool:

cześć Gosiu,

pewnie masz ferie, skoro jeszcze tydzień wolnego.:)

szkoda, że taki niefart z tym łóżkiem miałaś. ale mam nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie i odzyskasz kasę.

a nowe jest bardzo ładne. mi najbardziej podoba się środkowa tapeta, ale młodej pewnie niekoniecznie - mało mroczna.:D

może pozwól jej pomalować ścianę na ciemno, a jak stwierdzicie, że to nie to, to tapetę można zawsze potem przykleić. odwrotnie może być problem.

pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę.:cool:

Jeszcze tydzień i niestety tylko tydzień :( a roboty w domku zamiast ubywać to przybywa coraz więcej;) Z ta tapetą to jest tak, że Młodej się też podoba ta środkowa, więc trafiłaś z wyborem :) wymyśliła że ściany musiałby być takie czekoladowe jak tło tapety. Ja byłabym raczej za ścianami w kolorze liści. Z tym że jak patrze sobie na to łóżko na żywo to jest to taki bardziej szaro - morski, stonowany i łagodny kolorek. Kolor na zdjęciu moim zdaniem jest bardziej intensywny niż w rzeczywistości i nie wiem czy ta tapeta do końca by się zgrała. Na jednej ścianie Młoda stwierdziła, że jakaś tapeta obowiązkowo musi być. :D

Naprawdę wielki niefart bo ja większość zakupów wszelakich do domku i nie tylko robię przez internet i pierwszy raz mnie coś takiego spotkało. Na zwrot kasy czekam do wtorku i jak nie będzie to dzwonimy z interwencją.

Witaj,

Właśnie przeczytałam cały Twój dziennik.

Przeprowadzka coraz bliżej, ale Wam dobrze.

Bardzo podoba mi się Wasz salon - te wielkie okna, płytki, te w jodełkę i drzwi wejściowe.

Powodzenia i pozdrawiam serdecznie.

Cześć Mychadita i zapraszam częściej :)

Zobaczysz jak szybko i Ty będziesz stała przed widmem przeprowadzki -:yes: trzymam kciuki za wniosek na PNB.

nita83 :lol:Czekaj, czekaj jeszcze chwila budowy i Twój też Cię będzie zabierał na takie zakupy:lol2: Mój po ostatnim tragicznym zakupie łóżka sam doszedł do wniosku, że jednak bez niego nei mogę robić takich zakupów.http://forum.muratordom.pl/images/smilies/wink-2.gif

Wolała bym żeby mnie zabrał do drogerii, jubilera albo butiku z ciuchami czy butami a nie po zlew, który i tak by musiał kupić ;)

No ale w sumie każde zakupy to przyjemność, więc dobre i to :D

Nas po raz kolejny rozliczała ta sama osoba co poprzednio (wcześniej kilka lat nas rozliczała z normalnych pitów i problemów nigdy nie było)- emerytowany pracownik us. teoretycznie zapewniała że nikt tego lepiej nie zrobi i że z racji tego że kupę lat pracowała w skarbówce będzie sprawnie, szybko i bez problemów. Zaufałam i nie sprawdzałam pkwiu bo ta pani powinna się tym zająć skoro się podjęła. Daliśmy jej wszystkie faktury z budowy i miała sobie posprawdzać i wybrać to się odlicza. Oczywiście za darmo tego tez nie zrobiła bo jej zapłaciliśmy. Sama zanosiła nasze rozliczenie do urzędu i jeszcze obiecała że jej to sprawdzi koleżanka, która na bieżąco przy tym pracuje żeby nie było korekt. No i masz k^&%$a! Odwalili nam faktury z płytkami kamiennymi, co jest raczej oczywiste bo wyrobów z kamienia się nie odlicza - ani płytek ani parapetów. Nie wiem tylko czemu tak podobno znająca się na rzeczy osoba wrzuciła te faktury do odliczenia;)

jak już będziesz po wizycie w us, to napisz co Ci odrzucili. przyda się taka wiedza na przyszłość.

ja sama robiłam rozliczenie, sprawdzałam te wszystkie nazwy i numery pkwiu. i jakoś poszło. nawet znajomych rozliczyłam (ale nie pytałam, czy ich wzywali, to nie wiem, czy dobrze).

Też mnie to czeka, ale chyba poczekam na koniec budowy. Nie cierpię papierów.

Tutli - oby historia z łóżkiem dobrze się skończyła. A co do zakupów mój mąż unika zabierania mnie do jakichkolwiek sklepów :( tak na wszelki wypadek...

Też mnie to czeka, ale chyba poczekam na koniec budowy. Nie cierpię papierów.

Tutli - oby historia z łóżkiem dobrze się skończyła. A co do zakupów mój mąż unika zabierania mnie do jakichkolwiek sklepów :( tak na wszelki wypadek...

Mam już na szczęście finał - kasa za łóżko wczoraj została zwrócona łącznie z kosztami transportu. Czekam teraz tylko aż ktoś przyjedzie i je odbierze. Co do zakupów to przychodzi taki moment budowy, że nie da się ich już więcej unikać:lol:

Mam już na szczęście finał - kasa za łóżko wczoraj została zwrócona łącznie z kosztami transportu. Czekam teraz tylko aż ktoś przyjedzie i je odbierze.

I dobrze że historia ma pozytywny finał.

Co do zakupów to przychodzi taki moment budowy, że nie da się ich już więcej unikać:lol:

Co prawda to prawda

Cena też fajna bo 1400 zł za sztukę a jakość wykonania na wysokim poziomie. :D

Służę namiarami jak by ktoś potrzebował tylko trzeba się przygotować na dłuuuugi czas oczekiwania :)

Kusisz kobieto, kusisz :)

No i się skusiłam: poproszę namiary na tego stolarza :D