Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "Domu z płaskim dachem"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale fajnie - mam trzecią stronę :D Specjalne podziękowania dla Stelki za jej otwarcie :wink: :D

Witam więc wszystkich serdecznie i zapraszam do wpisywania a nie tylko czytania :wink:

Taka jestem mądra z tymi kompozytami bo mi mój architekt taki próbnik pokazał jak małż zaczął marudzić, że drewno na taras się nie nadaje :evil: Szkoda, że nie robią takich kompozytowych gładkich desek na elewacje :(

witam Przepięknego masz kocurka i bardzo ładny projekt domku:) i znalazlam u ciebie nawet zdjecia tak przeszklonego domu jak w naszym projekcie:)

Zycze szybkiej i bezproblemowej budowy domku

pozdrawiam:)

Dziękuję i cieszę się, że Ci się Aniu u mnie podoba. Dłuższy wpis z odpowiedzią zrobiłam w Twoich komentarzach. Pozdrawiam gorąco w to w pochmurne popołudnie i zapraszam częściej.

A przed chwilą również glądałam sobie zdjęcie kota Teodora, pięknie wygląda. Ciekawa jestem, jak mu sie spodoba przeprowadzka?

Też się zastanwiamy co to będzie z nim :o Będzie miał co prawda ful nornic, jaszczurek i innych takich zwierzów do łapania. Jednak co mnie martwi i spać nie daje to fakt, że w okolicy mojego przyszłego domu grasują od dawien dawna kłusownicy i w szuwarach za ogrodzeniem nie raz już były sidła znajdowane :o a moje kocisko z daleka jak lis wygląda :-? No i nie uwiążesz takiego kociego łobuza na postronku przy domu przecież :roll:

Też sobie tak wyobrażałam (i wyobrażam nadal, ale małż sobie nie wyobraża :-? :evil: ) asekuracyjnie myślałam o wapieniu :roll: Normalnie szukam sposobu i argumentów na przekonanie małża do mojej wymarzonej pięknej i ślicznej drewnianej elewacji :-?... i z kolorem okiem było by łatwiej.

a w czym jest problem z drewnianą? Ja takiej nie zrobiłam tylko z powodu ekipy. Mieliśmy umowę na wykonanie całości, a potem okazalo się, że w drewnianych elewacjach nie są za mocni... :-?

Sure już o tym pisałam - mój małż twierdzi, że drewniana jest trwała max do 10 lat. Po tym czasie podobno się wypacza, niszczy od warunków atmosferycznych itd. Trzeba ją według niego ciągle konserwować, a po 10 latach wymienić. :-? :roll: :-? Nie chce słyszeć o drewnie na domu, jeszcze znajomy mu głupot nagadał i teraz ten ma klapki na oczach :evil: Nie trafiają do niego żadne argumenty :(

St_ella napisał:

a może jednak maja?? a co za problem takie deski dać na elewacje??

i ja juz na pewno będę miała taki taras mimo że dom jeszcze nie stoi

Nie spotkałam się z deskami elewacyjnymi kompozytowymi. Zresztą drewno ma swój niepowtarzalany urok, kolor fakturę. Te kompozyty bardzo mi odpowiadają na taras i pewnie jak przyjdzie co do czego też z nich zrobimy swój taras. Natomiast na elewacji ich jakoś nie widzę :-?

a w czym jest problem z drewnianą? Ja takiej nie zrobiłam tylko z powodu ekipy. Mieliśmy umowę na wykonanie całości, a potem okazalo się, że w drewnianych elewacjach nie są za mocni... :-?

Sure już o tym pisałam - mój małż twierdzi, że drewniana jest trwała max do 10 lat. Po tym czasie podobno się wypacza, niszczy od warunków atmosferycznych itd. Trzeba ją według niego ciągle konserwować, a po 10 latach wymienić. :-? :roll: :-? Nie chce słyszeć o drewnie na domu, jeszcze znajomy mu głupot nagadał i teraz ten ma klapki na oczach :evil: Nie trafiają do niego żadne argumenty :(

bo chyba żadna opcja nie uzyskala przewagi, tyle za co i przeciw, np. jak w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/imitacja-elewacji-drewnianej,t163550.htm

w nim też wspominają o imitacjach drewna, tylko, czy to tak samo ładne, to mam wątpliwości

wszystko zależy, czego od tej elewacji się wymaga, mnie nie przeszkadzało, że drewno zszarzeje, spatynuje, byle nie było problemu z wypaczaniem się desek i jakimiś insektami. A od tego można się oczywiście ustrzec..