sure 05.09.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 ale aktualnie z drewnianej elewacji pozostały mi tylko słupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.09.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 ale aktualnie z drewnianej elewacji pozostały mi tylko słupy... Czyli rozumiem, że zrezygnowałaś z drewna na elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.09.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 ale aktualnie z drewnianej elewacji pozostały mi tylko słupy... Czyli rozumiem, że zrezygnowałaś z drewna na elewacji? Tak, już wspominałam wyżej - ale zrezygnowałam z powodu ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.09.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Sure ...hmmm a co teraz planujesz zamiast drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.09.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 już mam w większości elewację, bardzo prostą, tylko tynk... część piwniczna będzie w płytkach klinkierowych (miała być cegła ręcznie formowana, ale również wykonawcy mi zburzyli koncepcję kolorystyczną, wobec tego postanowiliśmy przynajmniej nie przepłacać, skoro i tak nie będzie pasować! i dlatego za bardzo nie ma się czym chwalić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 06.09.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 mój staw też kopany był na trzy metry głębokości. W pierwszym roku poważnie obsunęły się brzegi ale córka która jako jedyna do tej pory pływała w nimtwierdzi, że dno wykopane idealnie równo, dziś w jednym miejscu ma te swoje 3 metry a zaraz obok nie, bo ona może stanąć i głowę ma nad powierzchnią wody. To dla nas ciekawostka, co tam się zadziało na dnie?Macie bardzo ładny dom. Ja ze swoim projektem i architektem mam dosyć duże kłopoty. Ale w dużej mierze to moja wina i czasu kiedy robił się projekt. Próbuję mimo to jeszcze coś ugrać, ale sprawa wydaje się już przegrana . an Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 07.09.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Małgosiu, czekam na spotkanie. O co chodzi z tym poliuretanem? Jest w formie proszku? Przypominam sobie, że my ocieplaliśmy podłogę na gruncie właśnie poliuretanem - szukałam izolatora o lepszych własciwościach niż najlepszy polistyren i znalazlam produkt i producenta obok domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.09.2009 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Cześć Małgoś Pouliretan to jest to coś w workach widocznych na zdjęciach z działki. To taki kolorowy, proszek pouliretanowy, który dostaliśmy praktycznie w cenie transportu, od Pigeona. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1840216#1840216 Będzie wsypany jako górna warstwa ocieplenia na piasku pod podłogi właśnie Mieliście do ocieplenia płyty poliuretanowe czy też proszek? I jak się wam to sprawdziło ? Zainteresował się też taka formą ocieplenia nasz rzeczoznawca Małgosiu jak już coś konkretnie będę wiedziała z tym moim przyjazdem do Łodzi to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 07.09.2009 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ...Ja ze swoim projektem i architektem mam dosyć duże kłopoty. Ale w dużej mierze to moja wina i czasu kiedy robił się projekt. Próbuję mimo to jeszcze coś ugrać, ale sprawa wydaje się już przegrana . an Anno Twój dom na zdjęciach całkiem fajnie się prezentuje. Co zrobił nie tak ten architekt z projektem i czemu aż tak bardzo musicie się z nim szarpać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 11.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witaj, o tym że bardzo ładny domek budujesz to już chyba pisałam. Inspiracje dotyczące elewacji mnie zachwyciły - są boskie No i piękne artystyczne zdjęcia zbrojenia chyba nikt wcześniej tak uroczo nie prezentował tego żelastwa Oglądałam kiedyś te deski kompozytowe niby drewniane, ale nie pamiętam jakiej firmy. W każdym razie bardzo fajnie wyglądały, tylko cena była kosmiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.09.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Cześć Aniu Elewacja jeszcze daleko, ale już mi spędza sen z powiek Fajnie, że Ci się zdjęcia podobają - dzięki Z braku domu - postępów w jego budowie ,moge się zbrojeniem pobawić (a raczej jego fotkami) Te deski kompozytowe oglądałaś na taras czy do wykonania elwacji? Tarasowe widziałam ale jakoś nie natrafiłam jeszcze na kompozyty do elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 14.09.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Zobacz tu: kompozyty na elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.09.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Hej Malgosia, W koncu przebrnelam przez te wszystkie kwiatki i doczytalam, ze juz w ziemi sie bawisz Pieknie, ze zaczynacie! Je tez glosuje za drewnem...YES, YES, YES barrrrdzo mi sie podoba jak drewno sie starzeje i tak przepieknie sie koloruje na srebrno/szaro....poezja Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 14.09.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witaj Małgosiu. Wydrukowałam sobie dwa wklejone przez ciebie zdjęcia, na przyszłość, jako inspiracje do ogrodu...- zdjęcie z kulą na tarasie i trawami, i rozłożysty dom z drewnianą poziomą elewacją (w kolorze mojej kuchni) z podjazdem żwirowym. Przepiękne...Poliuretan, jak ci pisałam, daliśmy zamiast styropianu jako ocieplenie pod wylewkę. Mieliśmy żółte płyty grubosci 6cm, a proszek dosypywaliśmy w szpary jako uzupełnienie...Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 15.09.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja tu czytam...kurna chata!chociaż nie ma mnie literkowo to jestem często. Ja tu nawet wnikliwie obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kochane jesteście wszystkie dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Zobacz tu: kompozyty na elewację Ania ogladałam ta stronę, hmmm no nawet to się nieźle prezentuje ale ciekawe jak w realu wygląda. Drewno ma jednak jakieś coś w sobie niepowtarzalnego...będzie trzeba zimą mocno myślec co by się chciało w finale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Hej Malgosia, W koncu przebrnelam przez te wszystkie kwiatki i doczytalam, ze juz w ziemi sie bawisz Pieknie, ze zaczynacie! Je tez glosuje za drewnem...YES, YES, YES barrrrdzo mi sie podoba jak drewno sie starzeje i tak przepieknie sie koloruje na srebrno/szaro....poezja Maja Majaaaaaa ja chceeeeeeeee takie drzwi jak u Ciebie i zgadzam się co do tego drewna z Tobą w 200% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witaj Małgosiu. Wydrukowałam sobie dwa wklejone przez ciebie zdjęcia, na przyszłość, jako inspiracje do ogrodu...- zdjęcie z kulą na tarasie i trawami, i rozłożysty dom z drewnianą poziomą elewacją (w kolorze mojej kuchni) z podjazdem żwirowym. Przepiękne... Poliuretan, jak ci pisałam, daliśmy zamiast styropianu jako ocieplenie pod wylewkę. Mieliśmy żółte płyty grubosci 6cm, a proszek dosypywaliśmy w szpary jako uzupełnienie...Pozdrawiam... No jak ja się cieszę ogromnie, że sie te moje wypociny dziennikowe komuś przydadzą. Ja też jestem zachwycona tym żwirowym wykończeniem i tą zielenią wkoło domu, o samym domu nie wspomnę bo jest cu do wny My bedziemy dawać sam prszoszek pouliretanowy jako podsypkę - dostaliśmy go za free od jednego z forumowiczów (kosztował nas tylko transport). Kurcze Małgosia, sie wybiore do tej Łodzi chyba nie wcześniej jednak jak na listopadową wystawę w Palmiarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 15.09.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja tu czytam...kurna chata!chociaż nie ma mnie literkowo to jestem często. Ja tu nawet wnikliwie obserwuję łooo kurna! sama Kurna mnie nawiedziła Moje pisanie i mój dziennik nie dorównuje Twojemu Kurna Chato - witaj w moich skromnych progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts