Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja wnętrz - wizualizacje... pomocy!

JustynaLeszek

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy

No masz!

Jak tu nie pojechać na purpurowych? Grzech Panie śmiertelny!

Biorę nieletniego "parobka" ze sobą.

Od tygodnia dymy nad wodą katuje w domu a zapowiedział, że i krwiopijcę opanuje, żal święta pracy nie uczcić. :wink:

PS pozdrów artystkę

jak mnie to deneruje...projekt wnętrza ma na celu zrealizowanie pewnej idei estetycznej i funkcjonalnej...a jakimi sposobami projektant sobie i klientowi to zwizualizuje to już kwestia drugorzędna.

Dajcie ludzie spokój tym wizualizacjom, super rysunkom co do milimetra itd. itp...mojej koleżance projektant przynosił szkice łazienki na kartkach z zeszytu niemalze i co? i bardzo fajne wnętzre wyszło.

Gość Pepeg z Gumy

No też mi się wydawało , że architektura wnętrz to nie aptekarstwo :D

Ale przypadłości są różne, a ja się tam nie znam, no może trochę na klasach dokładności, bo w kolejnictwie pracowałem w Pafawagu. :D

jak mnie to deneruje...projekt wnętrza ma na celu zrealizowanie pewnej idei estetycznej i funkcjonalnej...a jakimi sposobami projektant sobie i klientowi to zwizualizuje to już kwestia drugorzędna.

Dajcie ludzie spokój tym wizualizacjom, super rysunkom co do milimetra itd. itp...mojej koleżance projektant przynosił szkice łazienki na kartkach z zeszytu niemalze i co? i bardzo fajne wnętzre wyszło.

A jak na podstawie szkiców na kartkach zeszytowych robili to wykonawcy?

Ciekaw jestem.

Idea ideą ale zrobić to jakoś trzeba.

Zaintrygowałeś mnie tym certyfikatem i systemem identyfikacji , możesz coś więcej na ten temat?

:p :p :p

Ooo! To Koleżanka nie studiowała solidnego projektowania form przemysłowych ani architektury wnętrz, tylko jakieś plastyczne dyrdymałki, że o takie rzeczy pyta ?

PS

Spokojnie, bez nerw , ja już tak mam. :wink:

Kolego Pataya! Robienie sztuki dla sztuki (czyli dokumentacji wnętrza do milimetra :D ) nie świadczy wcale o żadnym artyzmie tak precyzyjnego twórcy.

Serdecznie pozdrawiam i widzę, żeś emocjonalnie z tzw."dekoratorstwem" związany. :D

Tak studiowałam plastyczne dyrdymałki i nie przeszkadza mi to a nawet uważam że moje pomysły są bardziej plastyczne od wydumanych projektów panów inżynierów z certyfikatami :)

W projektach rysuję rzuty i rozwinęcia ścian oraz daję zestawienia kolorystyczne i materiałowe i to w zupełności wystarcza o ile potrafi się to przekazać

A widzę kolego że dekoratorzy to dla ciebie jakiś drugi sort ...

Gość Pepeg z Gumy
A jak na podstawie szkiców na kartkach zeszytowych robili to wykonawcy?

Ciekaw jestem.

Idea ideą ale zrobić to jakoś trzeba.

:p

Co nie zmienia niemniej faktu, że wykonawca i tak nie pracuje nawet w ostatniej, 18-tej klasie pomiarowej, więc odchyłki na niektórych pracach przekraczają tolerancję kilkudziesięciu milimetrów.

Reasumując, projektant traci energię, posługując się taką milimetrową dokładnością. Ale skoro mu to daje satysfakcję...czemu nie :D

Tak nas przynajmniej uczono w Pafawagu na bocznicy.

PS 1 Pattaya

Na "bicie" Guinnessa się wybierasz?

PS 2.

Szanowny Kasiorku.

Dekoratorzy to nie drugi sort.Jeśli już jednak niebogi ( hi,hi) projektują, to i tak muszą rysować kłady a nie układać kwiatki na stole .Powiedziałem przecież , że już tak mam :D .

Gwoli ścisłości! Architekt wnętrz ,to też nie inżynier z certyfikatem, który "duma projekty", tylko zwyczajny plastyk 8)

Certyfikaty i systemy identyfikacyjne to podobno efekty pracy ( np.chyba Irmy :) , gdzieś się przyznawała do projektowania form ) a nie tytułu honorowe, więc niepotrzebnie się obruszasz.