Gość Matias 18.11.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Czy ktoś z Was wykonywał POŚ? Jeśli tak to mam pytanie-bo materiały dostępne na ten temat są rozbieżne w swych treściach. Otóż czy jako warstwa filtracyjna pod drenaż rozsączający ma być żwir 16/32 czy też tłuczeń bo i z takim rozwiązaniem się spotkałem. Potrafię sobie wyobrazić,że przy zastosowaniu tłucznia będzie on bardziej odprony na zamulanie. Ale czy takie rozwiązanie jest prawidłowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pikuś 20.11.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Lepszy żwir, bo ma zaokrąglone krawędzie, tłuczeń może pokaleczyć drenaż, który jest przecież z tworzywa. Jak bym miał duże problemy ze zdobyciem odpowiedniego żwiru może bym zaryzykował ten tłuczeń, bo w końcu drenaż jest i tak z definicji dziurawy Pozdrowienia Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Cześć , wybudowałem POś . Kamień powinien być okrągły ze względu na rozwój flory bakteryjnej . bardzo tanio można taki zdobyć od rolników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.001 01.12.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Ja zrobiłem na tłuczniu i jestem jak na razie zadowolony. Wszystko działa tak, jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 02.12.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 U mnie robiła firma z pełną gwarancją na ileś lat i zasypali drenaż tłuczniem. Byłem trochę zdziwiony, bo myślałem, że robi się to żwirem, ale gość mi powiedział, że właśnie nie - ma być tłuczeń, chociaż nie pamiętam, czym to uzasadnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts