Gość M@riusz_Radom 24.04.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Coś za coś ... Ma być albo dobry, albo rodzinny albo tani Za 25 000 PLN ciężko znaleźć coś "dobrego" i uniwersalnego Jak miałbym wskazać jakiś kompromis to byłaby to właśnie Skoda .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 24.04.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Podejdzcie do jakiegoś komisu albo giełdę samochodową, usiądzcie, popatrzcie, pomierzcie, zabierzcie ze sobą wózek spróbujcie zapakować go do samochodu i wybierzcie. Tak jak ktoś wcześniej napisał, z używanymsamochodem to jest loteria i może okazać się że kupicie bardzo zadbanego Scenica i będzie jeździć bezawaryjnie kilka lat i możecie kupić dobitą Corolkę Verso i mieć z nią same problemy. Ale cóż, kto nie ryzykuje ten nic nie ma. A może Dacie Logan MPV, nowe potężne auto?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 24.04.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 szkoda tylko że Czesi nie pomyśleli żeby wzmocnić zawieszenie przed wstawieniem tam motoru niemieckiego TDI....obawiam się , że po 100tys km po polskich drogach, w niewielu autach coś z niego zostanie... i tak od nowa... komisy?dajcie spokój.... 90% aut ma zrobione zegary.... jak ktoś nie ma pojęcia o mechanice i elektronice samochodowej, niech nawet nie patrzy w stronę polskich komisów... owszem kupi sie cudo i nawet przez chwile pojezdzi ale potem zwykle sa dodatkowe koszty.... zawieszenie , rozrząd, blacharka.........oleje , filtry , klocki tarcze, sprzeglo i skrzynia...reszta ok... hehepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.04.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 szkoda tylko że Czesi nie pomyśleli żeby wzmocnić zawieszenie przed wstawieniem tam motoru niemieckiego TDI.... obawiam się , że po 100tys km po polskich drogach, w niewielu autach coś z niego zostanie... i tak od nowa... komisy? dajcie spokój.... 90% aut ma zrobione zegary.... jak ktoś nie ma pojęcia o mechanice i elektronice samochodowej, niech nawet nie patrzy w stronę polskich komisów... owszem kupi sie cudo i nawet przez chwile pojezdzi ale potem zwykle sa dodatkowe koszty.... zawieszenie , rozrząd, blacharka.........oleje , filtry , klocki tarcze, sprzeglo i skrzynia...reszta ok... hehe pozdr "Uwielbiam" czytac wypowiedzi takiich "ekspertow" jak Ty. Obojetnie co kto napisze, a nie bedzie to na temat aut japonskich lub niemieckich (audi, volkswagen) Ty zawsze bedziesz na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 24.04.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Miałem niemieckie auto.Nowe z salonu.Takie za ponad 100k złPierwsza wizyta w serwisie przy przebiegu 500kmNa następne też długo nie czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.04.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 szkoda tylko że Czesi nie pomyśleli żeby wzmocnić zawieszenie przed wstawieniem tam motoru niemieckiego TDI.... obawiam się , że po 100tys km po polskich drogach, w niewielu autach coś z niego zostanie... i tak od nowa... Widzisz, kiedyś jeździłem Oktawką w dieslu i obecny właściciel, mimo tego, że auto ma już ponad 220 000km na zegarach, twierdzi, że autko sprawuje się wyśmienicie. W zawieszeniu wymieniano tylko końcówki drążków - ale to rzecz normalna - jak również amortyzatory - to też normalne. Obecnie od 3 lat użytkuję Skodę Superb 2,5 TDI V6 i od nowości zrobiłem nią już 130 000km - w zawieszeniu nie robiłem NIC - a jeżdżę głównie po Polsce. Tak więc nie ma co powielać stereotypów jak i raczej nie łudzić się tym, że za 25 000 PLN znajdzie się coś, co się nie ma prawa popsuć i będzie służyło długo i bezawaryjnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 25.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 szkoda tylko że Czesi nie pomyśleli żeby wzmocnić zawieszenie przed wstawieniem tam motoru niemieckiego TDI.... obawiam się , że po 100tys km po polskich drogach, w niewielu autach coś z niego zostanie... i tak od nowa... komisy? dajcie spokój.... 90% aut ma zrobione zegary.... jak ktoś nie ma pojęcia o mechanice i elektronice samochodowej, niech nawet nie patrzy w stronę polskich komisów... owszem kupi sie cudo i nawet przez chwile pojezdzi ale potem zwykle sa dodatkowe koszty.... zawieszenie , rozrząd, blacharka.........oleje , filtry , klocki tarcze, sprzeglo i skrzynia...reszta ok... hehe pozdr "Uwielbiam" czytac wypowiedzi takiich "ekspertow" jak Ty. Obojetnie co kto napisze, a nie bedzie to na temat aut japonskich lub niemieckich (audi, volkswagen) Ty zawsze bedziesz na nie. niech zgadnę... jeżdzisz skodą , kia czy renault? i Cię zabolało.... ...ja się zajmowałem handlem samochodami z zagranicy, znam branżę i wiem dobrze co się w Polsce sprzedaje i kupuje..... porównaj ceny giełd polskich i zachodnich , pogadaj z mechanikami i elektronikami niezależnymi i ... otwórz oczy.... EOT hit sezonu - auto dobre i tanie , najlepiej od dziadka... do 180tys km max.... pozdr p.s. niektóre niemieckie modele też są do d... np. passaty po 2004... ... a pseudo japońskie robione w europie tez nie lepsze... generalnie zachęcam tylko do głębszej refleksji... i zabrania ze sobą zaufanej kompetentnej osoby na zakupy samochodowe.... magpie101> Twoje żale nie mają wpływu na awaryjność aut... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 25.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 szkoda tylko że Czesi nie pomyśleli żeby wzmocnić zawieszenie przed wstawieniem tam motoru niemieckiego TDI.... obawiam się , że po 100tys km po polskich drogach, w niewielu autach coś z niego zostanie... i tak od nowa... Widzisz, kiedyś jeździłem Oktawką w dieslu i obecny właściciel, mimo tego, że auto ma już ponad 220 000km na zegarach, twierdzi, że autko sprawuje się wyśmienicie. W zawieszeniu wymieniano tylko końcówki drążków - ale to rzecz normalna - jak również amortyzatory - to też normalne. Obecnie od 3 lat użytkuję Skodę Superb 2,5 TDI V6 i od nowości zrobiłem nią już 130 000km - w zawieszeniu nie robiłem NIC - a jeżdżę głównie po Polsce. Tak więc nie ma co powielać stereotypów jak i raczej nie łudzić się tym, że za 25 000 PLN znajdzie się coś, co się nie ma prawa popsuć i będzie służyło długo i bezawaryjnie ... a mój teść jak kupił w 97 renault clio z 93 roku ,to przez 10 lat ani nie wymienił oleju ani go nawet nie dolewał bo przeciez olej był.... i auto jezdziło i sprzedał je jezdzące.... ja pisze o generalnych zasadach a nie o wyjątkach... ja sam zajezdzilem za młodu 2 fiaty uno , lanosa golasa i ax-a i nic sie nie zepsulo a wszyscy psy na nich wieszali.... ale niestety to nie jest żaden dowód... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 25.04.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Tak Clio z 93r to naprawdę super auto było (może jeszcze jest). Nic się nie psuje i ciągle jeździ Wiem, bo czasami nawet użytkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.04.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Krótko,bo krótko jeździłem Sereną.Rewelka. Jak w autobusie.Wszelkie wygody, obracane krzesła (do kart), podwójna klima itd.Po przejechaniu trasy rzędu 1000km nie czułem zmęczenia.Nie wiem czy jeszcze to produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 29.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 A ja od lat jeżdżę Fiatami i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 29.04.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 ja polecam Opla Signum to jest to samo co Vectra C Kombi tzn płyte podłogowa ma od kombi a góra to cos podpobnego do Hatchabck-a i ma naprawde duzy bagaznik !!! tylne fotele kazdy z nich jest NIEZALEZNIE REGULOWANY i po złozeniu w/w foteli mamy płaka podłoge a bezpieczeństwo to: z tyłu jest ISOFIX (JA MAMJUZ KUPIONE FOTELIKI NA ISOFIX RECARO) napinacze pasów z tyłu (zadko sie psotyka zeby były z tyłu ,ale napewno pewne samochody to maja od dawan ale opel ma to tylko w Signum nawet w VC kombi tego nie ma ) 6 poduszek w tym KURTYNY nie wspomnie juz o ESP ABS iinnych takich jak cos to zapraszma na forum http://forum.vectraklub.pl/index.php znajdziesz duzooo ciekawych i pomocnych informacji pozdrawiam P.s aha i on jest "troszke" droższy niz wasz budżet ale naprawde WARTO a najlepeij przejdz sie do jakiegos komisu/salonu i samo obejrzyj wtedy ocenisz czy warto kupic/dołozyc do tego fajnego autka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Signum ma niewielki i b.płytki bagażnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 29.04.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Signum ma niewielki i b.płytki bagażnik http://www.wysokieobroty.pl/auto/51,48317,1565525.html?i=1 Pojemność bagażnika wynosi od 365 do 1410 litróW to jest mało jak na hatchback ??? bagaznik ma prawie jak kombi a kombi raczej nie ma małego i płaskiego bagaznika vectra c kombi http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Testy_i_porownania/Opel_Vectra_kombi_Elegancik_w_adidasach,a,19285.html Bagażnik: 1850 l. Bagażnik Opla Vectry Kombi w standardzie oferuje 530 litrów. Krótko mówiąc jest to dobry wynik, porównywalny z innymi modelami w tej klasie. Przewagę Vectra zyskuje po złożeniu tylnej kanapy. Przy załadunku po linię dachu mamy do dyspozycji już 1850 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 29.04.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 365 litrów to mały bagażnik jak na samochód rodzinny.Dodatkowo jest bardzo niski.Dla porównania Vectra C liftback ba 500l o wiele bardziej pakownego bagażnika.Awaryjność też pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasja 29.04.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Ja polecam francuzao od trzech lat jeżdzę Renault z 2001 żadnej awari (kupiłam bo mi się podobał) polecam najwyższe bezpieczeństwo ( pracuję w firmie motoryzacyjnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 29.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Jeśli mówimy o klasie średniej to propnuję obejrzenie w TVN Turbo ostatniego "zakupu kontrolowanego 7" w którym to są testowane : Toyota Avensis, Opel Signum, Mazda 6 i Honda Accord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 30.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 teraz jest ten odcinek ??? tzn mowisz o bierzącym odcinku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 30.04.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 za 25 knissan primera 2000-2002 ale 1.8 benzynamazda 626 2000-2002ford mondeo 2000 2003 - ale raczej PB jak diesel to TDDItoyota avensis 2000-2001 przy czym japońskie trzeba naprawdę mieć szczęście żeby nie był zajeżdżony na temat francuskich się nie wypowiadam (nie mam doświadczeń) jeśli niemieckie to za 25 k trudno znaleźć coś młodszego niz 2000 2001jeśli passat, audi czy golf to trzeba w nim spać zeby nie ukradli - taka niestety jest rzeczywistosć Edit, zapomiałem dodać, ze powyższe auta w wersji hatchback maja kuferek ok 500 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 01.05.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Jeśli mówimy o klasie średniej to propnuję obejrzenie w TVN Turbo ostatniego "zakupu kontrolowanego 7" w którym to są testowane : ...... Opel Signum, .... kolego to jest Opel Insignia a nie Signum Insygnia to jest poprostu CUDO !!!!!!!!!!!!!!!!! to bedzie moj nastepny samochodzi jak tylko troche stanieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts