tutli_putli 15.05.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Co człowiek to opinia Według mojej subiektywnej, blondynkowej oceny Renault jest ok. Znawcą nie jestem ale auto muszę mieć zawsze pewne i w 100% sprawne, bez niespodzianek coby się z pracy do pracy dostać kilka razy w ciagu dnia. i to jest dla mnie najwazniejsze. Jeździłam kilka lat min. renaultami i mogę pisać o tym z autopsji (miały do tego wiecej niż po 3 lata) Ostatnio natomiast miałam zamiar sie przesiąść do Scenica albo mercedesa klasy A. Jakoś tak niespodziewanie wyszło, że małż kupił mi cytrynę picasso.(citroen xara picasso)Dokładnie to została sprowadzona przez małża z Niemiec. Tak się wściekłam początkowo, że ... - (a miał być mały mercedesik klasy A albo ostatecznie, właśnie większy scenic Jednak obecnie zakochałam się w citroenie(to pewnie ta nazwa jednego z moich ukochanych malarzy ) i przynajmniej dwa lata nim pojeżdzę. Przynajmniej dokąd budowa się nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.05.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Jeździłam Wieloma samochodami. Mieliśmy przez kilka lat Peugeota Partnera i był to super samochodzik, nieduży, wszędzie się zmieścił, ale jednocześnie bardzo pojemny (wózek bez składania zmieścisz), 5cio osobowy. Byliśmy nim nawet w Stambule! Z tej samej półki są Renault Kangoo, Citroen Berlingo. Są to samochody w rozsądnej cenie. Super był też Nissan Primera, ale mieliśmy liftbeka. Teraz ja mam Passata kombi wielki, długi (jak ,,autbus") wszystko prawie w nim mieszczę, ma roletę, i inne udogodnienia...Mąż jeździ Renault Trafic 9osoboy. Potrzebuje go do pracy, wiec na co dzień jeździ bez siedzeń, a jak teraz pojechał ze znajomymi (6 chłopa) to i miejsce do spania ma jeden leżące. Jest super, trzyma się drogi, fajnie się prowadzi wysoko się siedzi, ale do komfortu Passata troszkę ... mu brakuje. Bardzo dużo jeżdżę po Polsce z synem na rehabilitacje i nie wyobrażam sobie mniejszego autka niż Passat, jest szybki, dynamiczny, silnik podrasowany na 168Km, już niejednemu facetowi pokazałam rurę wydechową Jeżeli chodzi o Passata to niestety droższy będzie nowszy model, a już o najnowszych nie wspomnę. Trzeba oddać na parking strzeżony, żeby go nie za.....li Ale Passat jest naprawdę wygodny. A4 jest niestety mniejsza,z Audi to polecam A6 bo jest rozmiarem jak Passat. Trudny wybór.... Kiedyś to był polonez i już............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 26.05.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Polecam Toyotę Corollę Verso. ja bym takie coś zakupiła... ja dobrze wspominam forda focusa kombi w dieslu - nie zbyt głosny fajnie sie prowadził fajne zawieszenie.... obecnie też zastanwiam sie nad samochodem... i właśnie chciałabym forda focusa w hatchbacku ale zastanawiam się czy to nie zbyt duzy wydatek (jak na drugi samochod) w tamtym roku TŻ kupił używaną mazdę 323F - i bagażnik ma naprawdę pojemny jak na razie z rocznym dzieckiem dajemy radę..tylko jak dla mnie jest za nisko zawieszony - zbyt sportowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 08.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A ja wbrew tu niektórym wypowiedziom polecam właśnie francuza. Zanim go kupiliśmy miałem podobne zdanie o francuzach co większość, ale je zmieniłem. Mamy używanego Scenika i bardzo sobie chwalimy. Samochód wygodny i pakowny. Mnóstwo różnych schowków i przegródek a i na jego ekonomiczność ani awaryjność też nie narzekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmlody 17.07.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ja ze swojej strony polecam BMW 5 kombi. mam taki samochod od 2 lat i jestem MEGA zadowolony. mialem juz rozne samochody - francuskie,japonskie,niemieckie, ale BMW pod wzgledem wykonania , osiagow i komfortu bije wszystkie na glowe! i moim zdaniem nie ma co sluchac tych co mowia ze Bedziesz Mial Wydatki jakosc kosztuje, to fakt ale warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.07.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 byłam niedawno na targach motoryzacyjnych i się zakochałam w nowym Grand Scenicu . wersja 7 osobowa, masa schowków, i niesamowicie przestrzenne wnetrze. Mimo iż samochód jest sporych gabarytów jest"lekki" dzieki kształtowi bryły. Jako samochód rodzinny - dla mnie strzał w dziesiatkę. Było jeszcze na targach kilka fajnych rodzinnych wozów -zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie Skoda z modelem - Yeti - bardzo przyjemny samochodzik , jak nie Skoda można wybierać drodzy Państwo, jest w czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.08.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 jak wyżej octavianka z dieselkiem-mam taką od 6 lat przeszło 130kkm w tym czasie wymiana mieszka od turbiny i ostatnio końcówek wahacza. Poza tym płyny i wio. A auto wybudowało dom Proponuję spojrzeć na mazde 5-z uwagi na odsuwane boczne drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.08.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 byłam niedawno na targach motoryzacyjnych i się zakochałam w nowym Grand Scenicu . wersja 7 osobowa, masa schowków, i niesamowicie przestrzenne wnetrze. a czy przy 7 osobach dużo zostaje miejsca w bagażniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 26.08.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 a czy przy 7 osobach dużo zostaje miejsca w bagażniku? duuuuzo-torebka wchodzi bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 26.08.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam! Chcemy kupić jakiś fajny samochód rodzinny. Niedługo urodzę dzidziusia więc potrzebny będzie duży bagażnik. No żeby dzidziusia do bagażnika... A tak serio, to przede wszystkim podziękuj grzecznie tym, którzy Ci radzą iść do komisu, albo nie daj boże na giełdę. No chyba, że lubisz mocno przepłacać (w pierwszym przypadku) albo kupować auta sklejane z ćwiartek (w drugim). Polecam OtoMoto.pl itp. serwisy. Od tego jest internet, aby ułatwiać szukanie, a nie lokalna giełda (o zgrozo!) lub komis, gdzie facet musi sprzedać to, co ma. A za tę kwotę możesz kupić jakiś prawdziwy samochód. 1 2 3 Itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.08.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam! Chcemy kupić jakiś fajny samochód rodzinny. Niedługo urodzę dzidziusia więc potrzebny będzie duży bagażnik. No żeby dzidziusia do bagażnika... A tak serio, to przede wszystkim podziękuj grzecznie tym, którzy Ci radzą iść do komisu, albo nie daj boże na giełdę. No chyba, że lubisz mocno przepłacać (w pierwszym przypadku) albo kupować auta sklejane z ćwiartek (w drugim). Polecam OtoMoto.pl itp. serwisy. Od tego jest internet, aby ułatwiać szukanie, a nie lokalna giełda (o zgrozo!) lub komis, gdzie facet musi sprzedać to, co ma. A za tę kwotę możesz kupić jakiś prawdziwy samochód. 1 2 3 Itd. teraz uśmiałem się do łez.... kpisz czy o drogę pytasz ?? jesteś wyznawcą tezy, że handlarze to dobrzy wujkowie, a Niemcy tylko oczekają aż przyjedzie Polak, zeby prawie za darmo oddać mu swoje super wypasione BMW Ceny tych aut choćby na automobile.de to minimum 6000 EURO. Jak rozumiem do zaproponowanych trzech auta za każdym razem sprzedajacy chce dołożyć bo umiłował bliźniego swego... allego i otomoto to największa składnica złomu samochodowego I daruj sobie od razu tekst typu "przecież te co polecam są super" Uwierz mi, nie są super Uwierz mi, że nie są, bo gdyby były, to już by się sprzedały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 26.08.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Tego, czy auto jest super nie stwierdzisz ani Ty, ani ja przez internet. Auto należy obejrzeć z osobą, która zna się na mechanice i blacharce. A nawet wtedy nie będziesz miał pewności, co do jego historii - tak to już jest, gdy kupuje się auto używane. Te konkretne auta to tylko przykład, w internecie jest spory wybór i to jest zaleta takich serwisów. Co do diesli to akurat fakt, że auto jest sprowadzone działa na ich korzyść, dużo jeżdżę i czasem wystarczy powąchać, czego Polak potrafi nalać do ropniaka - olej spożywczy, opałowy i inne świństwa. Jak to wpływa na elementy silnika, nie muszę Ci tłumaczyć. A i jeszcze jedno - ja swoje auta zawsze sprzedawałem przez Allegro, rozumiem że wg Twojej tezy sprzedawałem złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.08.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Tego, czy auto jest super nie stwierdzisz ani Ty, ani ja przez internet. Auto należy obejrzeć z osobą, która zna się na mechanice i blacharce. A nawet wtedy nie będziesz miał pewności, co do jego historii - tak to już jest, gdy kupuje się auto używane. Te konkretne auta to tylko przykład, w internecie jest spory wybór i to jest zaleta takich serwisów. Co do diesli to akurat fakt, że auto jest sprowadzone działa na ich korzyść, dużo jeżdżę i czasem wystarczy powąchać, czego Polak potrafi nalać do ropniaka - olej spożywczy, opałowy i inne świństwa. Jak to wpływa na elementy silnika, nie muszę Ci tłumaczyć. A i jeszcze jedno - ja swoje auta zawsze sprzedawałem przez Allegro, rozumiem że wg Twojej tezy sprzedawałem złom. czytaj ze zrozumieniem,w kwestii złomu te konkretne auta jako przykłąd były bardzo złe (pomijam markę) Spory wybór jest pomiędzy złomem, prawie złomem, dzwonami itp. Aut naprawdę dobrych jest procentowo niewiele (na szczęście przy tej ilości można trafić coś naprawdę bezwypadkowego) Sprowadzenie auta działa na jego korzyść pod warunkiem, ze sprowadziłem je sam Szukanie w serwisach bez podstawoeje wiedzy to szukanie po omacku, a trzy wyprawy na drugi koniec Polski żeby dowiedzieć się, że bezwypadkowy, pierwszy właściciel, serwisowany i jeżdzony tylko do kościoła ma w rzeczywistości 400k więcej przebiegu i jest złożony z czterech ćwiartek skutecznie może do allegro czy otomoto zniechęcić (pomijam śmierć wiary i zaufania do bliźniego swego) Lokalna gazeta i ogłoszenia sprzedam I lokalna giełda z fachowcem wbrew pozorom dużo bardziej opłacalne i nie mając nastawienia na konkretną markę mozna coś wydłubać za przyzowite pieniądze Jedno auto sprzedałem na giełdzie, drugie przez serwis. ale nie pisałem bzdur próbując "stuknąć leszcza" na kasę PS. Sprawdzenie VIN daje duze pojęcie co do historii PS2. Już oglądając zdjęcia auta troszkę o nim się dowiem PS3. http://www.bezwypadkowe.net i na koniec co wy macie z tym, że jak prawdziwy samochód to musi być E cośtam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 26.08.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Podane tu przykłady to tylko... przykłady. Nie analizowałem tych konkretnych ofert. Jednak w tej kwocie też zamierzam kupić auto BMW serii 5 kombi diesel. I takie auta tu pokazałem. Nie napisałem - kupuj te konkretne egemplarze, bo są super. Ja już przyjąłem zasadę, że nie wiadomo jak super auto jest przedstawione przez sprzedawcę, oglądam tylko auta z okolicy. Nieraz jechałem pół Polski, aby się dowiedzieć np., że auto było fajne na zdjęciach, ale to były zdjęcia sprzed wypadku. I zgodzę się z Tobą, że aby trafić dobry samochód, trzeba się naszukać wiele miesięcy. Ale szukanie w serwisach moto nie przeszkadza w tym, wręcz przeciwnie - spośród wielu ofert znajdzie się tam kilka perełek. Z internetu korzystają normalni ludzie, którzy po prostu chcą sprzedać auto, nie sami handlarze. Dlatego bez sensu jest uogólnianie, że w internecie sprzedają tylko złom. Złom sprzedają wszędzie, a dla mnie ostatnim miejscem zakupu jest giełda samochodowa. To tam jest największe prawdopodobieństwo trafienia składaka, a części tam sprzedawane przeważnie niedawno zmieniły właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 26.08.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 o... mikolayi znam strone bezwypadkowe.net.pl polecam!ale zawsze mnie zastanawia jak wy to robicie że poznajecie ze zdjecia czy auto jest tłuczone czy nie....bo moim zdaniem po zdjeciu jest to trudno ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.08.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 nigdzie nie napisałem, ze "Internet to tylko złom" To Twoja interpretacja Podkreślę jeszcze raz, że podane przykłady są bardzo złe, tym bardziej złe, ze okrasiłeś je podkreśleniem "prawdziwy samochód" Jesli już chcesz podawać przykałdy to podawaj złe jako złe a dobre jako dobre lub zaznacz, że to Twoja subiektywna opinia I żeby nie było, że tylko krzyczę na Ciebie życzę powodzenia w poszukiwaniu auta, i zacznij od serwisów niemieckich - odrzucaj te, co są za tanie w polskich serwisach w porównaniu z niemieckimi odrzucaj, sprowadzone i zarejestrowane juz w Polsce - nie dostaniesz briefu Odrzucaj wiszące w necie dłużej niż kilka dni - kupców już było na nie mnóstwo a jednak nikt się nie skusił Zresztą na pewno to wszystko wiesz... st_ella czasem wykanana "robota" aż kłuje w oczy a czasem znajomość jakiejś marki pozwala ocenić na ile odbiega ogladany egzemplarz od fabrycznego Acz zdarzają się błędy bo jak okazuje się "ten typ tak ma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 26.08.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ostatnia mała uwaga i kończę, żeby już nie zaśmiecać tematu: przez "prawdziwy samochód" miałem na myśli markę i to co za nią idzie, nie konkretne egzemplarze. Tak trochę prowokacyjnie, ale jak słyszę o pomysłach używanych francuzów i fiatów to trochę się dziwię ludziom. Ja to już przerabiałem i mimo, że kiedyś byłem zagorzałym przeciwnikiem aut zza zachodniej granicy, to teraz zmieniłem zdanie. Chociaż alergia na Golfy mi zostanie na zawsze. Albo japończyk albo dobre niemieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.08.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ecośtam to nie jest prawdziwy samochód... to jest prawdziwy samochód reszta to produkty do przemieszczania się z miejsca na miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 26.08.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Ecośtam to nie jest prawdziwy samochód... to jest prawdziwy samochód reszta to produkty do przemieszczania się z miejsca na miejsce... a jeżdzisz nim? do mnie takie samochody nie przemawiają ja taka jestem rodzinno - terenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 26.08.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 jeżdżę tym, na co mnie stać ale chciałbym jeszcze raz przejechać się bugatti... już raz kiedys chciałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts