Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deante czy KFA

lancer

Recommended Posts

Kupilam do lazienki i kuchnui armature KFA, ta ze 100 letnia gwarancja. Po miesiacu obluzowaly mi sie te wajchy do sterowania strumieniem. W baterii wannowe wrecz sie urwala.

I co ja zrobic z ta 100 letnia gwarancja? Jesli chcialabym zaniesc wszystkie baterie do reklamacji to na ich miejsce musialabym kupic nowe, bo przeciez bez baterii nie da sie funkcjonowac w kuchni i lazience. Co mi wtedy po naprawie lub wymianie?

I tak oto sie przekonalam ze ta szumnie oglaszana 100 letnia gwarancja to tylko chwyt marketingowy.

Bardzo zaluje ze nie kupilam tanszych Deante. Nigdy wiecej KFA.

I co ja zrobic z ta 100 letnia gwarancja?

Ty porwac sprzedawca, ugotowac w wielki kocioł i przyprawić ta gwarancja!

Przepraszam, nie mogłam sie powstrzymać :-) (ja tez czesto zjadam polskie znaki).

Ta 100-letnia gwarancja to jest na elementy odlewane, na wszystko inne jest krótsza (1-5 lat), przynajmniej tak jest opisane na ich stronie, to taka masz?

Kuchenną KFA (wtedy to chyba jeszcze FAK) z wyciąganą wylewką miałam 8 lat, po remoncie wymieniłam.

Fakt, że pod koniec juz ta wylewka była strasznie zakamieniona, no ale to juz trudno winic producenta, fakt, że nie odkamieniałam jej regularnie.

Deante miałam w łazience w wersji białej i gdzies po roku mi odprysnęła na jednej emalia. Kwestia estetyczna, bo uzytkowo OK przez kilka lat (wymianiłam podczas remontu po kilku latach).

Inna sprawa, że te baterie były kupowane prawie 10 lat temu.

Teraz w kuchni mam baterię, do której serwis dojeżdża, nie trezba demontowac i wieżć (na szczęście drugi rok działa bez zarzutu :-))

My zdecydowalismy sie na Deante. Z reklamacja nie bylo żadnego problemy, odrazu wymiana na nową baterię, a do teraz dziala bez zarzutu. Wzielismy tez od nich 2x zlew: jedno i dwukomorowy, rogowe + baterie. Oczywiscie sugeruje odwiedzić sklepy stacjonarne a nie markety budowlane, bo nie tylko cena sie różnia te materiały, ale i jakością. Jedne sa robione we włoszech, inne w chinach.

Powiedzcie mi, mam taki dylemat, chce wyposazyc swoje 2 łazienki i mysle zakupic baterie wannowe oraz umywalkowe z ktorys z tych dwóch firm, co polecacie?? bardzo prosze o opinie

Deante całą produkcję ma w Chinach, KFA niektóre serie tam produkują, co nie znaczy że chinskie są do du...y,Grohe tez ma tam fabryke , tylko że ze swoją z własną technologią w przeciwienstwie do Deante i KFa