player_pl 22.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nerwa 23.04.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Oglądam Twoją budowe z zapartym tchem bo czeka mnie też to za parę miesięcy. Trzymam kciuki. W późniejszym czasie zapytam o koszta.. tak dla porównania i negocjacji z moimi wykonawcami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 23.04.2009 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Wielkie dzięki za miłe słowa.Życzę owocnych przygotowań do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi-sioo 21.06.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Player_pl z niecierpliwością czekam na Twoje uwagi dot. błędów w projekcie. Za 2 tygodnie zaczynam prace, więc każda uwaga mi się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 22.06.2009 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 W dzienniku dodałem informacje o błędach w projekcie. Można sobie pooglądać/przeanalizować. Być może w nowszych wersjach projektu coś poprawili? - mój jest mniej więcej z połowy 2008 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 19.07.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam, Postanowiłam się wtrącić choć buduję według innego projektu, a tu widzę sami rubinowcy My zaczęliśmy budowę pod koniec kwietnia więc jesteśmy na podobnym etapie (w poniedziałek zaczynamy więźbę) Bardzo podoba mi się twój projekt, zwracałam na niego uwagę przy wyborze projektu. MG Projekt ma ładne projekty, ale rubin wydawał mi się wtedy ogromny Pozdrawiam i życzę powodzenia na dalszych etapach budowy Ps. Będę podglądać Twój dziennik bo na prawdę piękny domek budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 28.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 jaką dachowke kupiłeś czy moze to RUPP Ceramika? jeżeli mozesz to napisz mi na priv ile zapłaciłeś za dachówke i inne akcesoria dachowe. z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 29.07.2009 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Creaton Premion antracytowa angoba. Tak jak któryś model Ruppa jest barwiona w masie. kapi01, przeczytaj priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 11.08.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam, Jakie masz pustaki do terivy? Keramzytowe? I jeszcze pytanie jaką membranę w końcu wybrałeś (też muszę teraz podjąć decyzję i mam dylemat) ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 12.08.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Pustaki są z keramzytu z firmy BETARD spod Wrocławia, jakoś nie mam zaufania do żużlowych a różnica w cenie na całości to kilkaset złotych.Membranę juz wybrałem - Dorken DELTA VITAXX (http://www.deltaclub.pl/produkty/dorken0_1.pdf). Jest bardzo mocna, mocniejsza od DELTA MAXX i trochę od niej tańsza.[/url] Kupiłem ją w sklepie internetowym http://www.folnet.pl, bardzo polecam, przesyłkę otrzymałem na następny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 23.08.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 zastanawiałem się również nad likwidacją tego okna - ale po głębokich przemyśleniach mówię zdecydowanie nie! elewacja drastycznie traci na wyglądzie - a w kuchni nawet z 2 oknami można wszystko pomieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 05.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam:) Podczytuje od czasu do czasu i szukam inspiracji, stąd pytanko- czy mogę pożyczyć sobie zdjęcie Waszego komina do dziennika? Nigdzienie mogę znaleźć realizacji z Terci Matrix. A zdjęcia na stronach sprzedawców zupełnie przekłamują kolor. To jak, mogę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 05.09.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 No jasne, nie ma problemu. Dzisiaj dodałem parę nowych zdjęć z kominem w tle (a nawet w roli głównej...)Inna sprawa, że kominy nie są jeszcze super dokładnie doczyszczone po fugowaniu, więc ich kolor nieco się zmieni - na odrobinę ciemniejszy. Oto zdjęcie, które najlepiej oddaje kolor tej cegły: http://www.powanna.com.pl/photos/dom/SNC00099_resize.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Kiedy montaż okien i rolet ? Będą jakieś fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 06.09.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Niestety dopiero za miesiąc. Tak długo rozpatrywałem różne aspekty techniczne okien i rolet, że okna zamówiłem dość późno. Oczywiście fotki będą.Wybrałem dębowe okna Urzędowski w profilu Galux 88 mm, natomiast rolety firmy Ideal bazującej na komponentach belgijskiej firmy Building Plastics oraz silnikach włoskiej firmy Nice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 08.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Super Te ostatnie zdjęcia przekonały mnie, że to właściwy wybór. Mieliśmy robić kontrastwo- w ręcznie formowanym klinkiere, który później pojawi się na elewacji, ale zanim to nastąpi to może już tego samgo klinkieru nie być w sprzedaży (właśnie to przechodzimy z wcześniej wybranym). Dlatego koncepcja- ten sam kolor bardzo o nas przemawia. Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry 21.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Powiedz co Cię przekonało do Urzędowskiego i jakie masz opinie już po realizacji. Co to znaczy że nie masz jeszcze wszystkich szprosów? Zrobią jeszcze jakieś? Jestem właśnie na etapie wyboru okien i męcze się okrutnie . Proponują mi np trzyszybowe plastiki sześciokomorowe Veki w cenie drewnianych z meranti z niewielkiej stolarni koło Nowego Sącza. Dylemat okrutny. Estetyka podpowiada drewno i naklejane szprosy ( bo plastiki mogą mieć tylko szprosy międzyszybowe pzrynajmniej w tej cenie) a z drugiej strony rozsądek podpowiada że energooszczędność plastików jest lepsza. Powiedz co myślisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 22.01.2010 01:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Chciałem drewniane, znam parę osób, które mają okna Urzędowskiego i są zadowolone, więc je wybrałem. Okna jakościowo bez zarzutu, jestem zadowolony.Co do szprosów, to w przypadku okien drewnianych możliwe są tak zwane szprosy wiedeńskie (inaczej ramki szprosowe). Można je w dowolnym momencie zdjąć i obecnie nie są u mnie założone.Jeśli chodzi o plastiki, to jak najbardziej możliwe są szprosy naklejane w prawie wszystkich systemach i z tego co pamiętam, to nie są jakoś szczególnie drogie.Jeśli chodzi o okna drewniane, to musisz być całkowicie pewien, że owa stolarnia robi dobre okna, niełatwo je dobrze wykonać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapi01 06.02.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 fajnie to wygląda czy dzieje się teraz cos na budowie? bo fotek narazie nie przybywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
player_pl 07.02.2010 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Niestety nic się w tej chwili nie dzieje, mrozy dają się we znaki... Nie mam żadnego piecyka żeby choć trochę podgrzać bo myślę, że przy braku ocieplenia poddasza i pewnej ilości różnych dziur ciężko byłoby to zrobić. Czekam na jakieś dodatnie temperatury.Przed mrozami rozpocząłem instalację elektryczną i trochę kabli już na ścianach wisi. Wykonałem także piony do odkurzacza centralnego. Po wszystkich kabelkach planuję tynki, później woda, ogrzewanie i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts