Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DORADO - forum do dziennika budowy

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ja też się zastanawiałam nad podniesieniem ścianki kolankowej-zostało jednak tak jak w projekcie-zrobiłam tylko dodatkowy wieniec na ściance kolankowej.Widzę,że ty podniosłeś o 1 pustak a nad garażem i w jednym pokoiku tez zrobiłeś ściankę kolankową.W projekcie w tych dwóch pomieszczeniach dach opiera się bezpośrednio na murłacie).Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać.

W jakim rejonie Polski budujesz?

Ja też się zastanawiałam nad podniesieniem ścianki kolankowej-zostało jednak tak jak w projekcie-zrobiłam tylko dodatkowy wieniec na ściance kolankowej.Widzę,że ty podniosłeś o 1 pustak a nad garażem i w jednym pokoiku tez zrobiłeś ściankę kolankową.W projekcie w tych dwóch pomieszczeniach dach opiera się bezpośrednio na murłacie).Ciekawa jestem jak to będzie wyglądać.

W jakim rejonie Polski budujesz?

Woj. lubelskie :)

a odnosnie murlaty to zastanawiam sie czy to wogole bedzie dobrze wygladalo i czy poprostu nie zrobic tak jak w projekcie. Bo później może być nieciekawie.

Aha mam pytanko dość ważne odnośnie murłaty u Ciebie tej która jest nad garażem i nad kotłownią. Ile tam jest u Ciebie cm? Byłbym wdzięczny za odpowiedz :)

Wymiar w cm (kolor czerwony) = ?

Wymiar w cm (kolor zielony) = ?

http://hyy.pl/upload_files/8245178.jpg

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Widzę, że mury się pną do góry :wink: .

A w naszym Dorado już ostatnie malowanie dołu, wtsawiamy meble i za dwa tygodnie mieszkamy. To chyba pierwszy forumowy zamieszkały Dorado bedzie. Nie do końca piękny bo tynk za rok ale cała reszta gra i trąbi. Kończy się wielkii modrzewiowy taras własnie a w czwartek cyklinowanie.

• 4 months później...

Witam,

Buduje podobny dom, a przynajmniej z nazwy, bo Dorado II. Oglądałem zdjęcia i zastanowila mnie jedna rzecz. Przy budowie więźby dachowej na pierwszysch zdjęciach masz ja z impregnowanych na zielono krokwi, a potem nagle na kolejnym zdjęciu i juz do konca krokwie sa z surowego niczym nie zabezpieczonego drewna. O co chodzi?

Poza tym to gratuluje budowy . Ja w tym roku raptem zdążyłem zrobic stan zero.

• 4 months później...