Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PODKARPACKIE - czarna lista wykonawców

Recommended Posts

• Odpowiedzi 219
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja tego nie neguję i nie negowałem...

tyle, że u mnie światło zapala każdy, nawet ci co schematu nie widzieli...

znaczy nauka nie poszła na marne.... super!

więc widzisz, z całego spisu zarzutów ostał się na koniec jeden i to niezbyt istotny, bo schemat to akuratnie jest bardzo przydatny użytkownikowi, ale żaden z urzędów go nie wymaga, więc brak schematu nijak nie mógł wpłynąć na załatwienie spraw papierkowych. Więc jak to się ma do całego rabanu?

Ma się tak,że pan Marek mial zrobić kompleksowo czyli instalacje plus papiery.

I dziwi mnie bardzo fakt,że nikt nie widzi tego co jak piszę tylko zrobilo się ważne to co pan "kamfora" napisal.

Powtarzam więc ostatni raz pan Marek mial wykonać instalacje kompleksowo,nie bylo mowy o tym,ż epomiarów nie zrobi.

Jeśli chcecie przeskanuje wam list,który dostalam pocztexem i w nim dopiero wyszlo,że uprawnienia nei są panu M potrzebne,że nie zrobi pomiarów itp.

Powtarzam po 6 miesiącach od wykonania przez pana elektryka instalacji doatalam --musialam poprosić o jakiekolwiek papiery.

Więc drogi Retrofood'zie zanim zaczniesz jeśdzić po mnie,przekręcać to co napisalam to proszę Cię przeczytaj dokladnie caly wątek od początku do końca.

Zdumiewa mnie fakt,że w ogóle nie bierzesz pod uwage tego co ja pisze w ogóle.

Po takim czasie oczekiwania na papiery,po takim czasie gdy z panem "kamforą" nie bylo kontaktu mialam prawo podejrzewać i nadal podejrzewam,że jednak nie mial on podstaw do zrobienia mi instalacji jeśli nie mial uprawnień,a nawet jeśli takie nie są wymagane to poprostu zachowal się jak krętacz i oszust i nic tego nie zmieni,żadne Twoje wywody ponieważ tak się po prostu nie robi.

ja tego nie neguję i nie negowałem...

tyle, że u mnie światło zapala każdy, nawet ci co schematu nie widzieli...

znaczy nauka nie poszła na marne.... super!

więc widzisz, z całego spisu zarzutów ostał się na koniec jeden i to niezbyt istotny, bo schemat to akuratnie jest bardzo przydatny użytkownikowi

Czyli Twoim zdaniem mialam siedzieć cicho jak mysz pod miotlą i plakać po kątach??

Wychodzi na to,że elektryk bawiac się kabelkami może sobie to robić i bez uprawnień i bez jakiejkolwiek odpowiedzialności za to co zrobil tak??

Pięknie.

Poza tym to "coś niezbyt istotnego" to PROTOKÓL powtarzam Protokól i reszta papierów,ale jeśli Twoim zdaniem to malo istotny świstek papieru to wybacz....

Tylko jakby się coś stalo -nie daj Boże- to ciekawe kto by za to beknąl?? moim zdaniem powienien beknąc ten co się podjął zrobienia instalacji.

Jednak widzę,że światek budowlany rządzi się swoimi prawami i tak naprawde nikt za nic nie bierze odpowiedzialności.

Ma się tak,że pan Marek mial zrobić kompleksowo czyli instalacje plus papiery.

I dziwi mnie bardzo fakt,że nikt nie widzi tego co jak piszę tylko zrobilo się ważne to co pan "kamfora" napisal.

Powtarzam więc ostatni raz pan Marek mial wykonać instalacje kompleksowo,nie bylo mowy o tym,ż epomiarów nie zrobi.

Jeśli chcecie przeskanuje wam list,który dostalam pocztexem i w nim dopiero wyszlo,że uprawnienia nei są panu M potrzebne,że nie zrobi pomiarów itp.

Powtarzam po 6 miesiącach od wykonania przez pana elektryka instalacji doatalam --musialam poprosić o jakiekolwiek papiery.

Więc drogi Retrofood'zie zanim zaczniesz jeśdzić po mnie,przekręcać to co napisalam to proszę Cię przeczytaj dokladnie caly wątek od początku do końca.

Zdumiewa mnie fakt,że w ogóle nie bierzesz pod uwage tego co ja pisze w ogóle.

Po takim czasie oczekiwania na papiery,po takim czasie gdy z panem "kamforą" nie bylo kontaktu mialam prawo podejrzewać i nadal podejrzewam,że jednak nie mial on podstaw do zrobienia mi instalacji jeśli nie mial uprawnień,a nawet jeśli takie nie są wymagane to poprostu zachowal się jak krętacz i oszust i nic tego nie zmieni,żadne Twoje wywody ponieważ tak się po prostu nie robi.

prowadząc dyskurs z BOHO, troszkę pomijam kwestie "papierów" bo z racji różnicy zdań pomiędzy zainteresowanymi nie potrafię ustalić prawdy. I dla tej konkretnej wypowiedzi założyłem, że strony nie umawiały się na wykonanie pomiarów, co zresztą zaznaczyłem.

Tak, że niepotrzebnie bierzesz moje wypowiedzi jako odnoszące się do Ciebie, bo one odnoszą się do wątku pobocznego wykonawstwa instalacji, a nie konkretnie do sytuacji Twojej i pana Marka.

Twoje zarzuty w stosunku do mnie są chybione, bo NIE O TWOJEJ SYTUACJI NAPISAŁEM.

tak czytam i czytam wypociny szanownej Pani Inwestor i jej poplecznikow co g...wiedza i głupoty tu wypisują

Kto nie wierzy niech zadzwoni do swego RE i tam tez dowie sie ze elektryk co kabelki po ścianie kładzie musi mieć uprawnienie SEP a nie budowlana

jakiś idiota za chwile napisze tu ze do kopania rowów trzeba mieć UB, do montowania okien także, od malowania ścian także - bo a nóż widelec zamaluje nam okna? :lol:

Po co bijesz piane Inwestorko i obrażasz faceta który zgodnie ze sztuka zrobił Ci instalacje

Tak - obrażasz bo sama nie mając zielonego pojęcia o niczym - jak widać - cały brak wiedzy swojej, swego KierBud przerzucasz na faceta ktory niczemu nie jest winny

Malo tego - osoba zadowolona z jego usług tez została zakrzyczana ze nie ma racji - a prąd w gniazdkach ma - a ty nie

I nie wiadomo tak do końca co jest powodem braku z elektrykiem kontaktu

Jesli z nim rozmawiasz w tym samym tonie co z osobami wytykającymi Ci ze gadasz od rzeczy to nic dziwnego

Takiego inwestora tez bym olewał i telefonów nie odbierał

tak czytam i czytam wypociny szanownej Pani Inwestor i jej poplecznikow co g...wiedza i głupoty tu wypisują

Kto nie wierzy niech zadzwoni do swego RE i tam tez dowie sie ze elektryk co kabelki po ścianie kładzie musi mieć uprawnienie SEP a nie budowlana

jakiś idiota za chwile napisze tu ze do kopania rowów trzeba mieć UB, do montowania okien także, od malowania ścian także - bo a nóż widelec zamaluje nam okna? :lol:

Po co bijesz piane Inwestorko i obrażasz faceta który zgodnie ze sztuka zrobił Ci instalacje

Tak - obrażasz bo sama nie mając zielonego pojęcia o niczym - jak widać - cały brak wiedzy swojej, swego KierBud przerzucasz na faceta ktory niczemu nie jest winny

Malo tego - osoba zadowolona z jego usług tez została zakrzyczana ze nie ma racji - a prąd w gniazdkach ma - a ty nie

I nie wiadomo tak do końca co jest powodem braku z elektrykiem kontaktu

Jesli z nim rozmawiasz w tym samym tonie co z osobami wytykającymi Ci ze gadasz od rzeczy to nic dziwnego

Takiego inwestora tez bym olewał i telefonów nie odbierał

Po 1 jakim to tonem ja się wypowiadam?? na pewno lepszym niż ty.

Po 2 jakim prawem mnie obrażasz nie znając mnie panie "ktosiu"??

Po 3 dobrze,że ty masz pojęcie o wszystkim i wszystkich i powiedz mi kto cię upoważnil do takiego tonu wypowiedzi kierowanego do mnie?? Nie jestem twoją koleżanką,żebyś w taki sposób do mnie pisal.

Po 4 skąd wiesz,że pan Marek nie jest winny?? Wierzysz ślepo w to co on napisal a z góry zakladasz,że ja klamię.

Po 5 NIECH PAN MAREK SAM NAPISZE CZEMU NIE BYLO Z NIM KONTAKTU,a nie wmawiaj mi,że ja jestem niegrzeczna.Nie znasz mnie "ktosiu" więc jakim prawem wydajesz takie sądy?? bogiem jesteś wszechwiedzącym czy jak??

Z panem "ktosiem" już nie dyskutuje bo nie ma o czym.Wyskoczyleś jak gumka z majtek nie wnosząc nic do sprawy a podobno jesteś "najlepszym doradcą" (chyba tylko od okien,ale czytając two post zaczynam wątpić i w to) więc żegnam.

Jaki?? drażni Cię to,że mówię Ci delikatnie żebyś się nie wymądrzal jak nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie??

Wskoczyleś tu ni z piątki ni z dziesiątki i nie dość,że mnie to i innych obrażasz.

Nikt Cię idiotą nie nazwal a ty owszem.

Z resztą nie o tym jest wątek,ale jeśli zansz jakieś szczególy tej sprawy to pisz,chętnie poczytam.

Dla mnie sprawa jest prosta, inwestorka ma 100% racji, a ten elektryk to oszust. Gdyby nie byl kombinatorem i kretaczem to przed robota powinien poinformowac inwestora, ze nie ma uprawnien i nie zalatwi odbioru instalacji tylko inwestor sam bedze musial szukac jelenia co klepnie nie swoja robote!!!

W sumie to nie ma sie co dziwic, ze super fachowiec nic nie mowi przed robota, ze nie ma uprawnien bo wtedy moglby tylko u inwestora doly kopac bo nikt nie wzialby go do wykonania instalacji.

Niech teraz super madrale z tego posta najezdzajacy na inwestorke odpowiedza czy sami by wzieli do elektryki goscia ktory przyznalby sie ze nie ma papierow i nie zalatwie odbioru??? No prosze pisac jak macie tyle do powiedzenia!!

Nie bronie tutaj nikogo ale sam bym sie cholernie wkurzyl jak by mi wyszla taka sprawa a pisanie ze to inwestor jest winien bo powinien zapytac rozsmiesza mnie do łez....ludzie na listosc boska inwestor ma miec tylko kase a reszte to fachowcy...kiedy wy wykonawcy sie tego nauczycie, no t6ak ale to przeciez Polska i tu to inwestor musi wiedziec wszystko a fachowiec tylko jak dobrze przyciac kase.....jak dobrze, ze sa wyjatki ahhh

Dla mnie sprawa jest prosta, inwestorka ma 100% racji, a ten elektryk to oszust. Gdyby nie byl kombinatorem i kretaczem to przed robota powinien poinformowac inwestora, ze nie ma uprawnien i nie zalatwi odbioru instalacji tylko inwestor sam bedze musial szukac jelenia co klepnie nie swoja robote!!!

tłumaczyć jak przedszkolakom, że nie ma instalacji w Polsce i nie tylko w Polsce, która byłaby wykonywana przez człowieka z uprawnieniami budowlanymi, to nie dochodzi, oni ciągle swoje.

Taż człowieku, od czego kowal ma kleszcze???????

Czy widziałeś doktora, który ze szmatą biega po szpitalu i myje podlogi??? przecież od tego jest salowa!!!!! A doktor tylko palcem sprawdzi, czy nie ma brudu!!!!!

Twoje wymagania to tak jakbyś chciał doktora ze szmatą.

taaaa wattek ma wieloletnia historie - wiec faktycznie wyrwałem sie z wypowiedzią ;)

Idiota... hmmm... jeśli w tym kontekście użyte słowo wziąłeś personalnie do siebie - coś w tym musi być :lol:

a co do reszty - przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, co napisali inni i uruchom szare komórki

EOT

Sluchaj gościu przestań mnie obrażać.

A jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie odzywaj po prostu.

tłumaczyć jak przedszkolakom, że nie ma instalacji w Polsce i nie tylko w Polsce, która byłaby wykonywana przez człowieka z uprawnieniami budowlanymi, to nie dochodzi, oni ciągle swoje.

Taż człowieku, od czego kowal ma kleszcze???????

Czy widziałeś doktora, który ze szmatą biega po szpitalu i myje podlogi??? przecież od tego jest salowa!!!!! A doktor tylko palcem sprawdzi, czy nie ma brudu!!!!!

Twoje wymagania to tak jakbyś chciał doktora ze szmatą.

Mylisz pojęcia a przy tym jestes uprarty jak kozial.

Moje wymagania są takie, ze jak doktor ma specjalizacje okulistyczna to niech leczy oczy a nie nogi... bo pozniej renty nie dostane jak cos spapra :lol: no ale niby jako pacjęt powinienem wiedzieć, że on od oczu :lol:

Wracajac do sedna sprawy w PL sa prace, ktore wymagaj klepniecia papierow i jak ktos nie może się podpisać pod swoją pracą to niech kopie doły a nie kabelki kładzie.

Teraz kolejny aspekt ekonomiczy. Jak ktos ma sie klepnac pod nie swoją robotą to jest dodatkowa i to nie mała kasa (za takie pomiary kasuje się chore pieniądze tylko po to aby nauczyć inwestora by na przyszlosc bral fachure tylko z uprawnieniami).

Teraz kolejny aspekt ekonomiczy. Jak ktos ma sie klepnac pod nie swoją robotą to jest dodatkowa i to nie mała kasa (za takie pomiary kasuje się chore pieniądze tylko po to aby nauczyć inwestora by na przyszlosc bral fachure tylko z uprawnieniami).

A kto ci powiedział, że do takich pomiarów potrzebne sa uprawnienia budowlane???

Taka to ci cała wasza wiedza o budowach.

A ja mam w końcu pytanie. Co mają robić elektrycy po szkołach ale bez studiów i uprawnień budowlanych? Bo wychodzi ,że nie instalacje. Z dołami pod kable rozumiem też nie wyjdzie pewnie bo też będą zaraz potrzebne uprawnienia budowlane.

Wyemigrować na zieloną wyspę. Tam nawet inwestor jest normalny.