Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co sądzicie o nadchodzącym podatku od środków transportu?

marekcmarecki

Recommended Posts

Mam tu na myśli zapowiedziany podatek, który ma być dość wysoki dla starszych aut. Nawet kilka tysięcy rocznie. Podobno jest już projekt. A ma wejść z początkiem 2010 roku. Ale nic nie wiem konkretnego, oprócz tego, że strach paniczny mnie ogarnia na tę myśl, bo mam m.in VW passata TD kombiego z `87 roku. Taki oldtimer, ale bardzo go lubię, bo to takie cuś co jednym śrubokrętem i kombinerkami naprawić można jak się zepsuje :wink: . Przejdzie to to?

Nie zapłacę, bo ja go tylko lubię :lol: i chociaż mam kilka "pędzideł" to pozbędę się go nie bez żalu, mimo że to jest najstarsze. Problem będą miały rodziny, których faktzcznie nie stać na nowsze sprzęty i jeżdżą autami często w całkiem dobrym stanie, ale niestety starszymi.

• 3 weeks później...
Nie zapłacę, bo ja go tylko lubię :lol: i chociaż mam kilka "pędzideł" to pozbędę się go nie bez żalu, mimo że to jest najstarsze. Problem będą miały rodziny, których faktzcznie nie stać na nowsze sprzęty i jeżdżą autami często w całkiem dobrym stanie, ale niestety starszymi.

takie życie - znowu uderzy w najbiedniejszych

aby żyło się lepiej..... :( ehhh tylko komu?

ciekawe co będzie kolejne podatek od starych ludzi?

Przejść w tej formie na pewno nie przejdzie. Kłopot w tym, że jeśli informuje się o czymś takim to oznacza, że ustawodawcy mają coś w zanadrzu co zaproponują zamiast tego niemożliwego w realizacji. Założenie jest proste jak techniki negocjacji. Potrzebujemy 100zł. Zarządajmy 3 tysięcy i wynegocjujemy tysiąc i wszyscy będą zadowoleni.