kazik8323 08.12.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Czy ktoś buduje dom na podstawie projektu Orchidea z Pracowni gmistudio?http://www.gmistudio.pl/projekt_orchidea.htmlhttp://www.gmistudio.pl/orchidea_1.jpgZastanawiam się nad zakupem tego projektu, ale chętnie porozmawiałbym z kimś kto już go buduje. Jaki jest koszt budowy? Czy projekt jest ok? Czy dużo trzeba było do niego dorabiać przy adpatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik_73 15.12.2006 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 My też się nad nim zastanawialiśmy. Spodobał nam się duży salon i tarasy oraz własna łazienka. Ogólnie projekt jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik8323 04.07.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Zdecydowałem się w końcu na ten projekt, ale z niewielkimi zmianami. Chciałem wyrównać garaże. Okazało się że Pracownia posiada juz taka wersję tylko jeszcze jej nieopublikowała. Udało się więc bez dodatkowych kosztów za zmiany Może ktoś jeszcze kupił ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik_73 06.08.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Trochę minęło czasu...jak tam projekt? Ta wersja z wyrównaniem garaży to rewelacja też o tym myślałem. Zmieniałeś coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 03.12.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 WitamJa tez jestem zainteresowana tym projektem. Ciekawa jestem, czy oprócz wyrównania garaży w tej innej wersji są tam jeszcze jakies inne zmiany. Ja chciałabym wyrównać też ściany sypialń, żeby nie było tych ząbków. Kazik8323 czy mógłyś podzielić się spostrzeżeniami dotyczącymi projektu i ciekawa jestem jaki założyłeś sobie koszt wybudowania domku?Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 21.01.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam ponownie Może znajdą się jacyś właściciele domku lub projektu? My na projekt się zdecydowaliśmy i dzisiaj złożyłam pozwolenie na budowę. Jedyne zmiany jakie wprowadziliśmy to powiększenie sypialni 10 do szerokości 9 i 8, zamiana pomieszczeń 12 i 13 w jedną dużą łazienkę dostępną dla wszystkich i zmiana konta nachylenie dachu do 30 stopni ale to ze zględu na WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orchidea.40 05.01.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Mam pytanie czy ktoś buduje dom Orchidea z niesymetrycznymi garażami z dawnej firmy g.m.i studio a obecnej archdom? Jeśli tak to proszę podziel się z nami swoimi uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hjagielska7 23.04.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Czy ktoś buduje lub zbudował projekt ORCHIDEA z pracowni ARCHDOM? Czekam na opinie i jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staskurek 26.04.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Zainteresował mnie ten projekt. Ciekawi mnie co inni o nim sądzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staskurek 04.05.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Co o nim sądzisz? Podoba Ci się ten projekt? Dla mnie najważniejsze, że nie będzie miał schodów. Zdecydowanie wolę parterowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staskurek 05.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 To może zamieszczę linka do strony z projektem http://www.archdom.pl/Projekt_Orchidea/projekt_orchidea.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1 12.05.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 witam ja buduje taki domek jestem na etapie fundamentów ale w tym roku bedzie stał w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hjagielska7 12.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam!Ja też jestem zwolenniczką parterówek! To bieganie po schodach może być niewygodne! W tym projekcie podoba mi się przede wszystkim przestrzeń i widoki! Czy stoję w holu, czy w kuchni zawsze mam widok na ogród! Aż przyjemnie się wchodzi do domu albo gotuje z takim widokiem!Do Lukas1:Czy masz jakieś problemy z budową? Czy w trakcie budowy zauważyłeś w projekcie jakieś niedogodnośći które byś zmienił? Może zauważyłeś coś " na żywca" czego nie widzi się w projekcie? Może podrzucisz na forum parę zdjęć z budowy? Dzwoniłam do pracowni w sprawie realizacji ale nic nie mają. Mówią że nikt im nie przysyła bo wszyscy zajęci swoimi sprawami zapominają o wysłaniu zdjęć. Chętnie zobaczę jakieś zdjęcia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas1 13.05.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 WitamW projekcie napewno zmienię okna na większe szersze a w okno pomiedzy jadalinia i kuchnią chce dać okno aż do ziemi- wiecej światła bedzie w korytarzu, projekt jest raczej dobrze wykonany ale mam wątpliwości co do nachylenia dachu w projekcie jest 25st a graficznie wychodzi mi na 30st musze to jeszcze sprawdzić, ale poza tym to projekt podoba mi sie bardzo. Widziałem taki domek na żywo w Lublińcu i wygląda fajnie.Jak naucze sie wstawiać zdjecia to je dodam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staskurek 29.05.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam zainteresowanych projektem Orchidea.Też podoba mi się ta przestrzeń. Ale uwga co do okien może być słuszna. Przydałoby się więcej światła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 12.04.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, To może troszkę odświeżę wątek gdyż ten projekt też strasznie mnie zainteresował, czy komusi udało się już go wybudować ?? No i może wkleję link, gdyż ten wyżej nie działa http://www.archdom.pl/orchidea.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TK30 01.05.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 WitamMoże ktoś już wybudował projekt i może powiedzieć coś więcej na temat tego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 08.05.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 (edytowane) Witam ja buduję Orchideę pod Łodzią. Jestesmy po zalaniu fundamentów. Wprowadzilismy kilka zmian, np. w salonie zamiast 2 okien będzie jedna ogromna dwudzielna witryna 3,6 m. W jadalni likwiduję to malutkie okno i daję duże 1,5m. Macie inne sugestie ? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=10067 Edytowane 9 Maja 2010 przez Magdalllena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sqbiki 09.05.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam,zdecydowaliśmy się budować właśnie ten dom (pod Jasłem, podkarpackie), jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę. Mam pytanie do Magdallleny. Ile za budowę do stanu surowego otwartego powiedziała firma z którą Pani buduje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 09.05.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam, za stan surowy otwarty + tarasy + schody wejściowe + strop betonowy (zmienilismy bo w projekcie jest drewniany) zawołali nam 43 tys netto.Na dach też mamy juz podpisaną umowę - 32 tys netto ale dach jest masakrycznie połamany... Z cen mogę Ci podać jeszcze ważniejsze:1) beton na fundamenty 37m3 (mamy pogrubione fundamenty ze względu na cięższy strop betonowy) - 9700zł (lany z gruchy)2) bloczki betonowe na fundament - 7.450zł3) stal na zbrojenie 2300zł chyba...4) folia fundamentowe + dysperbit ok 780zł5) cegła CERPOL Mega-MAX 24 cm - 17.714,00złprzed nami jeszcze zakup styropianu na ocieplenie fundamentów i ścian - na ściany planujemy 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts