EWUNIA002 08.12.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Napisałam burza przez samo ż błąd.Sorki ,ale padam na buzie ze zmęczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.mucha 06.01.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witam, nam też podoba się projekt domu Orchidea, jedyne zastrzeżenie mam do łazienki, która jest bez okna i planujemy projekt trochę przerobić. Poza tym chcemy go wybudować w szkielecie drrewnianym. Magdalllena, czy można się z tobą skontaktować, ponieważ chciałam zapytać o kilka istotnych rzeczy a ty masz juz spore doświadczenie. Wysłałam prywatna wiadomość,.....proszę daj znać. Pzdr. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba3a 07.01.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam wszystkich Mamy już pozwolenie na budowę i wiosną rozpoczynamy budować dom wg. projektu Orchidea. Mam w związku z tym pytanie ile wyniosły Was średnio koszty materiałów na stan surowy domu. Po za tym proszę o wszelkie rady dotyczące budowy . Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 12.01.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witam, nam też podoba się projekt domu Orchidea, jedyne zastrzeżenie mam do łazienki, która jest bez okna i planujemy projekt trochę przerobić. Poza tym chcemy go wybudować w szkielecie drrewnianym. Magdalllena, czy można się z tobą skontaktować, ponieważ chciałam zapytać o kilka istotnych rzeczy a ty masz juz spore doświadczenie. Wysłałam prywatna wiadomość,.....proszę daj znać. Pzdr. Ania Witaj Aniu, odpisałam Ci na priva, podalam namiary na kontakt telefoniczny. Łazienka bez okna faktycznie jest niezbyt fajna, ale nam się nie udało inaczej jej zaplanować. Co do szkieletów drewnianych, nie wiem nie znam się nie wypowiadam się Fakt, budowa szybko idzie i po znacznie mniejszych kosztach, ale z opinii sąsiadów mogę jedynie przytoczyć, ze nie są zbyt szczęśliwi z tego rozwiązania. A mnie kiedyś dawno temu w Stanach wypadły drzwi z futryną w szkieleciaku jak mocniej trzasnęłam podczas lekkiej sprzeczki z narzeczonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 12.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 EWUNIA002 - Tobie też odpisałam na priva w kwestii architekta i namiarów na niego. Pozdrawiam i jakbys miala jeszcze jakies pytania to zapraszam do kontaktu Magdalena Super super super Zrobiliście fajny domek. A ten projekt wnętrza rewelacyjny, możesz dać mi namiary na tego gościa,bo ja zupełnie nie wiem jak to ugryść od środka,a wam zrobił to super.....Będe wdzięczna. bużka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 17.01.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Cześć wszystkim ! wczoraj z mężem złapalismy doła. Do tej pory jakoś się wszystko ładnie układało finansowo, kredycik był do dyspozycji, zelazne zapasy finansowe uruchomiane w chwilach poślizgu między transzami, na razie tylko odsetki do spłacania, więc luz blues, w sumie nie odczuwalismy budowy po kieszeni.. ale co fajne to się szybko kończy buuuuu Wpłynela nam niedawno ostatnia transza, zapłacilismy z tego za rekuperację i niewiele zostało... a wykończenia całego domu, kominek, ogrodzenie i kostka przed nami... Wyciągnęlismy stworzony jakies kilka m=cy temu excelowski arkusz z wyliczeniami kosztów wykończeń i zaczęlismy go aktualizować i niestety dupa blada. wychodzi na to, ze starczy nam na 2 łazienki a na kuchnię to co najwyżej z obi za 650 koła Ja jak to kobieta... powiększyłabym linię kredytową bo przecież możemy... A malżonek NIE. Ma 2 rozwiązania: (1) będzie ciułał lub (2) będziemy robic wszystko tanim kosztem (!!!!!!!!!!!!) Niedoczekanie moje, zagroziłam na wszelki wypadek rozwodem. Chcielismy wprowadzić się około czerwca a tu wygląda na to, ze chyba czerwca 2012 A dziś w ramach pocieszenia kupiłam sobie hamak na stelażu, w Castoramie miałam oglądać zlewy gospodarcze ale nie było fajnych, a meble ogrodowe byly na wyprzedaży. Obiecałam sobie, ze hamak będzie zamiast wakacji, postawię go w salonie i będę się bujając patrząc w siną dal przez nasze wielkie okno hahaha Pozdrawiam wszystkich! Magdalllena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.01.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Tak odpiszę ... Ileż to razy siedzieliśmy z Żoną przy excellu i liczyliśmy. I jak już policzyliśmy, to potem się okazaływało, że życie pokazuje że będzie zupełnie inaczej Opcje 2) u Was odrzucilismy już od samego początku. To była nasza żelazna zasada i jest do teraz. "Ciułamy" na to żeby było fajne Nie ma kompromisów. Czasem boli kieszeń, ale osiągasz pewien stały poziom na jakim Ci zależy ... Tyle, że my jesteśmy trochę chyba chorzy, bo jak sobie coś upatrzymy to nie ma zmiłuj I też wiele razy myśleliśmy o "dobraniu" $ z banku ale udało sie nie powiększać kredytu No ale to wszystko zależy i trzeba dozować siły na zamiary ... Stare i banalne, ale będzie dobrze Ale to na pewno wiecie pozdrawiam serdecznie, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 21.01.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 A ładnie to tak, od pana Bogdana z działki zdjęcia robić ??? Pozdrawiam. hehehe )) a ładnie ładnie toż to mój sąsiad )) a kto mnie tu śledzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 21.01.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) a tutaj nasz ostatni nabytek, już uruchomiony Przedstawiam Państwu pompę IVT uszczegóławiam : pompa IVT Greenline HT Plus C9 z wbudowanym zasobnikiem cwu 165 l Edytowane 21 Stycznia 2011 przez Magdalllena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 21.01.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ja, czyli ProStaś Pozdrawiam. PS. Ładna hacjenda, podoba mi się, choć bryła rozczłonkowana, a dach parę PLNów musiał kosztować/ dziękuję no wlasnie ten dach... sen mi z powiek spędzał. Ja chcialam prostszy dwuspadowy (i tanszy oczywiscie), ale cytuję męża: "stodoły nie będę budował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 21.01.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nie cytujesz męża, tylko moją żonę.................... Pozdrawiam. haha, no ładnie to może oni się znają D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.01.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Nie cytujesz męża, tylko moją żonę.................... Pozdrawiam. Halo ! To też mój cyctat pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 23.01.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ktoś mnie prosił o projekt po zmianach, więc załączam poglądowy rzut wraz z opisem zmian, które zrobilismy: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=39461 1. sypialnia likwidacja okna na wprost, za to dodałam (1) okno na prawo od drzwi 90x150 i (2) drzwi balkonowe na taras 90x224 2. sypialnia pomniejszyłam o ok 50 cm na rzecz garderoby 3. garderoba zlikwidowalam przejscie z garderoby do lazienki 1 i wejscie do lazienki 1 jest z korytarza teraz 4. druga lazienka z wanną w korytarzu - zlikwidowana, będzie tam druga garderoba 2 5. kotłownia/garaz, pociągnelam na calej długosci garazu ścianke i mam większą kotłownię, w której bedzie tez pralnia i suszarnia (mam pompe ciepla wiec nie jest to problem) 6. mala lazienka goscinna powiększona kosztem holu - wstawię tu dodatkowo prysznic, zlikwidowany skos 7. kuchnia, zmniejszylam okno do 150cm i dodałam jeszcze jedno okno na scianie na wprost spiżarni 150 cm 8. jadalnia dodałam okno szer 180 cm wychodzące na zachód 9. w salonie jedna wielka witryna okienna o szer. 3.60 cm zamiast drzwi balkonowych i okna wiele z tych zmian powyzej spowodowane jest nietypowym ustawieniem domu na dzialce, strona z garażem jest od północy na dłuższym boku prostokątnej dzialki więc chcialam dodać maksymalnie duzo okien od strony zachodniej czyli w kuchni i jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 06.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam My swoją Orchidee budujemy w Lublińcu. Budowe rozpoczęlismy w 2008 roku i udało nam sie doprowadzić do stanu surowego zamkniętego. Ze względów rodzinnych budowa niestety się zatrzymała, ale mam nadzieję, że niedługo ruszymy ponownie. Nasz domek troszkę sie różni. Budujemy lustrzane odbicie i z garażami w wersji takiej nierównej (teraz już chyba tej wersji nie ma) Poza tym ze względu na warunki zabudowy musieliśmy podnieść kąt nachylenia dachu do 30 stopni i w związku z tym powstało baaaaardzo duże poddasze. Poniewaz cała nasza rodzinka bedzie pomieszkiwać jednak na dole poddasze będzie typowo rekreacyjne. Postaram się zaraz wkleić jakieś zdjęcia tylko musze przypomnieć sobie jak to się robi bo dawno mnie tu nie było Troche zdjęć i nasza historia jest w dzienniku. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NeoeK 07.03.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 My z kolei swoją - też w odbiciu lustrzanym - budujemy koło Radomia. Na chwilę obecną stan surowy zamknięty. Z dalszymi pracami tj. elektryka, tynki i instalacje ruszamy za ok. tydzień. Tak jak u Magdalleny bezie podłogówka i pompa IVT tylko że E9. Do tego rekuperator. Jak popstrykam zdjęcia to dorzucę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 19.03.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Witam My swoją Orchidee budujemy w Lublińcu. Budowe rozpoczęlismy w 2008 roku i udało nam sie doprowadzić do stanu surowego zamkniętego. (...) Postaram się zaraz wkleić jakieś zdjęcia tylko musze przypomnieć sobie jak to się robi bo dawno mnie tu nie było Troche zdjęć i nasza historia jest w dzienniku. Pozdrawiam serdecznie Cześć Basiu, czekamy na te zdjęcia, bo niestety link do zdjęć w Twoim dzienniku nie działa. Jesteśmy bardzo ciekawi Twojego domku i cieszymy się ze coraz więcej Orchidei się ujawnia. Bo to przecież bardzo fajny projekt jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaToni 13.04.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Witam na przełomie maja/czerwca planujemy ruszyć z budową tego projektu, czy jest szansa podjechania do kogoś z państwa żeby zobaczyć na żywo jak sie ładnie prezentuje gotowy domek lub w trakcie budowy. Z góry dziękuje za odpowiedź na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 19.04.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam na przełomie maja/czerwca planujemy ruszyć z budową tego projektu, czy jest szansa podjechania do kogoś z państwa żeby zobaczyć na żywo jak sie ładnie prezentuje gotowy domek lub w trakcie budowy. Z góry dziękuje za odpowiedź na maila [email protected] Zapraszamy ! proszę pisać na priv ustalimy termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaska198787 03.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witajcie, jestem nowa na forum. Chciałabym troszeczkę odświerzyć ten wpis. Bardzo mi i mężowi podoba się ten domek Orchidea, jednak jeszcze się zastanawiamy czy go wybrać. Widzę że forumowicze robili w nim małe poprawki, powiedzcie czy te poprawki nanosił wam projektant który adoptował wam projekt czy strona internetowa z której go kupowaliście? ile egzemplarzy dostaliście, i co konkretnie. Boimy się z mężem ponieważ my tez chcemy wprowadzic swoje zmiany w tym projekcie ale nie wiemy czy firma zgadza się na to, i czy wogóle potrzebna jest zgoda firmy aby jakiekolwiek poprawki robic, i ile to mniej wiecej kosztuje. Please pomóżcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaToni 01.11.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ruszyliśmy w zeszłym tygodniu z budową, budujemy sami. Będe podsyłał zdjęcia i w miare aktualizował wpisy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts