Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jednostronny czy dwustronny kolor okien?

Recommended Posts

U mnie od zewnątrz złoty dąb od wewnatrz białe. Złoty dąb pasuje bardziej do elewacji- zara plus cegła ręcznie formowana. wewnątrz białe bo według mnie są ponadczsowe, lubię jasne wnętrza a ciemne ramy według mnie sprawiają, że jest ciemniej i ciężej...no i będą mi pasowały do drzwi wewnętrznych, również białych. Myślę też że nie będą mi utrudniały gry z barwami przy meblowaniu się, z ciemnymi oknami byłoby trudniej.

To było jedno z moich szaleństw budowlanych- okna mam drewniane , dopłata za maruderstwo 50%. Nie żałuję, choć od momentu podjęcia decyzji do teraz zastanawiam się czy nie powinny być obustronnie białe.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mialam miec wszedzie dwustronny ale podczas zamowienia cos mnie podkusilo i zmienilam decyzje :evil: . W 3 sypialniach, skrytce i lazience sa od srodka biale - jest to moja najgorsza decyzja podczas budowy :roll: .

Czy mogłabyś trochę szerzej napisać, dlaczego to najgorsza decyzja? Bo mi też w ostatniej chwili wpadł do głowy ten pomysł, ale jeszcze nie zamówiłam...

basia_z_lasu juz odpowiadam :wink: :

-biale okna nie zdobia pomieszczenia tak jak w kolorze drewna

-biale gorzej sie myje, musze je potraktowac czasami cifem

-mialy byc biale, bo myslalam, ze w kolorze nie spasuje z wystrojem pokoju - nic bardziej mylnego, okno to okno i nawet jak meble sa w innej okleinie to nic sie nie gryzie. Okna zrobilam w sypialniach biale ale co to dalo jak rolety sa w kolorze :roll: i to dopiero "sie gryzie", biale okno, a roleta opuszczona wieczorem zloty dab :-?

-okna w kolorze wygladaja jak drewniane, a biale jak plastik.

• 3 weeks później...
A dużo się dopłaca za kolor z obu stron?

To zależy chyba od firmy w której zamawiasz.

My mieliśmy wycenę z czterech i tak w przybliżeniu wychodzi,

że do koloru jednostronnego dopłaca się ok 17% a do koloru obustronnego ok.30%

My zdecydowaliśmy się na kolor obustronnych w zasadzie z tych samych powodów co magpie101.

Fakt były droższe niż białe, ale przecież mają służyć przez lata .... :p

• 4 years później...