aneta s 09.05.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 U mnie od zewnątrz złoty dąb od wewnatrz białe. Złoty dąb pasuje bardziej do elewacji- zara plus cegła ręcznie formowana. wewnątrz białe bo według mnie są ponadczsowe, lubię jasne wnętrza a ciemne ramy według mnie sprawiają, że jest ciemniej i ciężej...no i będą mi pasowały do drzwi wewnętrznych, również białych. Myślę też że nie będą mi utrudniały gry z barwami przy meblowaniu się, z ciemnymi oknami byłoby trudniej. To było jedno z moich szaleństw budowlanych- okna mam drewniane , dopłata za maruderstwo 50%. Nie żałuję, choć od momentu podjęcia decyzji do teraz zastanawiam się czy nie powinny być obustronnie białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 10.05.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 U nas strona zewnętrzna - złoty dąb. Wewnątrz - białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 10.05.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 taki sam kolor z dwoch stron. Dlugo zastanawialam sie czy nie zrobic białych w srodku, ale majac zaplanowane szerokie okna, podzielone szprosami obawialam sie ze bedzie widac dwa kolory jak sie stanie pod katem, a nie na wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.05.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mialam miec wszedzie dwustronny ale podczas zamowienia cos mnie podkusilo i zmienilam decyzje . W 3 sypialniach, skrytce i lazience sa od srodka biale - jest to moja najgorsza decyzja podczas budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 11.05.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Mialam miec wszedzie dwustronny ale podczas zamowienia cos mnie podkusilo i zmienilam decyzje . W 3 sypialniach, skrytce i lazience sa od srodka biale - jest to moja najgorsza decyzja podczas budowy . Czy mogłabyś trochę szerzej napisać, dlaczego to najgorsza decyzja? Bo mi też w ostatniej chwili wpadł do głowy ten pomysł, ale jeszcze nie zamówiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.05.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 basia_z_lasu juz odpowiadam : -biale okna nie zdobia pomieszczenia tak jak w kolorze drewna -biale gorzej sie myje, musze je potraktowac czasami cifem -mialy byc biale, bo myslalam, ze w kolorze nie spasuje z wystrojem pokoju - nic bardziej mylnego, okno to okno i nawet jak meble sa w innej okleinie to nic sie nie gryzie. Okna zrobilam w sypialniach biale ale co to dalo jak rolety sa w kolorze i to dopiero "sie gryzie", biale okno, a roleta opuszczona wieczorem zloty dab -okna w kolorze wygladaja jak drewniane, a biale jak plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 11.05.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 magpie101, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 30.05.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 A dużo się dopłaca za kolor z obu stron? To zależy chyba od firmy w której zamawiasz. My mieliśmy wycenę z czterech i tak w przybliżeniu wychodzi, że do koloru jednostronnego dopłaca się ok 17% a do koloru obustronnego ok.30% My zdecydowaliśmy się na kolor obustronnych w zasadzie z tych samych powodów co magpie101. Fakt były droższe niż białe, ale przecież mają służyć przez lata .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 03.11.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Podnoszę temat Podzieli się ktoś swoimi spostrzeżeniami w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts