Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NA MIARĘ 2 pracownia DOMY Z WIZJĄ

Recommended Posts

Panie Macieju,

Z tego co widzę na zdjęciach wydaje mi się że nie podnosił Pan kalenicy w tym pokoju. Czy w takim razie pomieszczenie to nie zrobiło się bardzo niskie? Jak duża powierzchnia powyżej 1m90 wysokości zostaje?

Jeśli moje rozumowanie jest błędne, proszę o ewentualne dodatkowe wyjaśnienie:)

Pozdrawiamy

MiM

Witajcie,

rzeczywiście nie podnosiliśmy kalenicy, pokój jest niższy ale :

1. nie ma słupa

2. dla małego brzdąca super

3. przytulnie w nim jak w żadnym

4. podnieśliśmy ściankę kolankową i nie jest źle

A tak na prawdę to wysokość z posadzką wyjdzie 2,50m więc będzie ok

Trudno jest mi to opisać najlepiej zobaczyć na żywca

Pozdrawiam

Maciej

• Odpowiedzi 349
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

rzeczywiście nie podnosiliśmy kalenicy, pokój jest niższy ale :

1. nie ma słupa

2. dla małego brzdąca super

3. przytulnie w nim jak w żadnym

4. podnieśliśmy ściankę kolankową i nie jest źle

A tak na prawdę to wysokość z posadzką wyjdzie 2,50m więc będzie ok

Trudno jest mi to opisać najlepiej zobaczyć na żywca

Pozdrawiam

Maciej

Witam,

z opisu wszystko jasne:)

pokój ten ma też u nas mieć przeznaczenie dla małego dziecka i również się zastanawiamy nad zlikwidowaniem stopni. Wszyscy nam jednak to odradzają, mówiąc że pokój zrobi się mały i niski :(

A orientuje się Pan mniej więcej ile m2 ma pokój tam gdzie jest powyżej 1,90m wysokości?

Oczywiście fotki tego pokoiku mile widziane:)

A co do oglądania na żywo, może rzeczywiście trzeba będzie się przejechać:)

Pzdr

MiM

Góra trochę niska, żałuje że nie podniosłem o kolejne 15 cm, najgorzej wychodzi klatka schodowa z płatwią koszową jest bardzo nisko, słupy w pokojach są wyeliminowane, także jest ok.

Dachówka ACTUA Wienerberger Angoba szlachetna, foty wkrótce

pozdrawiam wszystkich

Maciej

Panie Macieju, gdyby Pan podpowiedział na jaką wysokość Pan już podniosł. To może być bardzo cenna dla nas wiadomość. Jesteśmy na etapie podnoszenia właśnie i zastanawiamy się czy jeszcze, czy zrobić STOP. :)

Witam Lam

ile wy podnieśliście? mogę prosić o fotki góry i domku z zewnątrz na [email protected]

Ania

Witam Wszystich miłośników Na Miarę 2,

Również planuję zakup tego projektu , jednak wczesniej chcę go koniecznie zobaczyć w realu. Jak widzę są osoby które budują ,dlatego też proszę podeślijcie mi adres/y żebym mógł obejrzeć dom chociażby z zewnątrz ( jeżeli oczywiście nie bedzie to stanowiło problemu ). A może ktoś wie gdzie znajdę ten projekt w jakiejś końcowej fazie ? Jesteśmy z lubelskiego. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

[email protected]

Edytowane przez batiuk74

Panie Macieju, gdyby Pan podpowiedział na jaką wysokość Pan już podniosł. To może być bardzo cenna dla nas wiadomość. Jesteśmy na etapie podnoszenia właśnie i zastanawiamy się czy jeszcze, czy zrobić STOP. :)

Witam Lam

ile wy podnieśliście? mogę prosić o fotki góry i domku z zewnątrz na [email protected]

Ania

Witam, podnieśliśmy o 40cm :-), więcej raczej się nie dało, to było takie optimum dla bryły.

Jtro będąc na budowie zrobimy zdjęcia i prześlę na maila.

Mamy do sprzedania deski i stemple - stan idealny.

Pozdrawiam.

Witam

Do maciejfogt proszę o przesłanie kilku zdjęc na mejla [email protected] Z góry dziękuję.Bardzo zależy na na obejrzeniu domu w realu.Jak była by taka możliwość to bardzo dziekujemy. ( jeżeli oczywiście nie bedzie to stanowiło problemu ).

pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Edytowane przez batiuk74

Witam

Do maciejfogt proszę o przesłanie kilku zdjęc na mejla [email protected] Z góry dziękuję.Bardzo zależy na na obejrzeniu domu w realu.Jak była by taka możliwość to bardzo dziekujemy. ( jeżeli oczywiście nie bedzie to stanowiło problemu ).

pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Witajcie,

zapraszam do Bydgoszczy, na priva wyślę mój kom i dajcie znać kiedy. Jesteśmy obecnie na etapie dopieszczania dachu, okna dolne i bramę garażową wstawiamy 06.05.2010. Foty wkrótce

pozdrawiam

Maciej

Witam,

od jakiegoś czasu otrzymuje dużo E-maili z zapytaniem gdzie zakupiliśmy materiały na dach i inne

MATBUD RYSZARD ZŁOTOWSKI

WĄBRZESKA 33

85-144 BYDGOSZCZ

TEL. 601657530

Proszę się powołać na MACIEJA FOGTA

Zakupiliśmy tam praktycznie materiały na cały dom, a dachówka wyszła nam chyba najbardziej.

Dzwońcie a może uda kupić się korzystniej.

Pozdrawiam

Maciej Fogt

Decyzja zapadła , plusy przeaważyły nad minusami projektu i kupujemy projekt "Na miarę 2". Czy ktoś może kupił projekt wentylacji mechanicznej z tej pracowni?. Ciekawi mnie którędy puścili przewody wentylacyjne do pomieszczeń na parterze, czy idą w suficie podwieszanym, czy w warstwie styropianu na piętrze i przebijają się przez sufit?

Witam

Właśnie zakończyłem budowę Na Miarę 2 w okolicach Warszawy. Dom jest w stanie surowym otwartym ale już pracuję nad tym żeby to zmienić:-)

Jeżeli jest ktoś zainteresowany obejrzeniem domku w takim stanie zapraszam.

Edytowane przez amordzak

Witam

Właśnie zakończyłem budowę Na Miarę 2 w okolicach Warszawy. Dom jest w stanie surowym otwartym ale już pracuję nad tym żeby to zmienić:-)

Jeżeli jest ktoś zainteresowany obejrzeniem domku w takim stanie zapraszam.

Witam serdecznie,

czy można dowiedzieć się gdzie dokładnie znajduje się dom?

Pzdr

MiM

Witajcie,

fundamenty wylane, chudziak wylany i dziś ekipa zaczęła stawiać ściany. Małe pytanie, jakich skrzyń roletowych użyliście? Moja ekipa dziś mnie poinformowała że za dwa dni przydało by się już montować, mocno mnie to zaskoczyło. Możecie mi polecić jakąś firmę jakościowo dobrą i cenowo przystępną?

dodatkowo pytanie do budujących na miarę 2 w okolicach warszawy, może ktoś właśnie zakończył etap i ma do sprzedania szalunki stropów?

Pozdrawiam,

Paweł K.

Witajcie,

fundamenty wylane, chudziak wylany i dziś ekipa zaczęła stawiać ściany. Małe pytanie, jakich skrzyń roletowych użyliście? Moja ekipa dziś mnie poinformowała że za dwa dni przydało by się już montować, mocno mnie to zaskoczyło. Możecie mi polecić jakąś firmę jakościowo dobrą i cenowo przystępną?

dodatkowo pytanie do budujących na miarę 2 w okolicach warszawy, może ktoś właśnie zakończył etap i ma do sprzedania szalunki stropów?

Pozdrawiam,

Paweł K.

Paweł,

u nas zastosowaliśmy rolety nakładane na skrzydło okienne, a światło okna zwiększyliśmy o 25cm na wysokości.

Pozdrawiam

Maciej