Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NA MIARĘ 2 pracownia DOMY Z WIZJĄ

Recommended Posts

Witam wszystkich,

My jesteśmy na etapie SSZ i działamy z elektryką. Też mamy dylemat dotyczący drzwi wejściowych...Hormann za drogi, Adeco ma piękne drzwi, ale cena porównywalna do Hormanna...Wiśniewski też do końca nas nie przekonuje...A powoli czas je zamawiać!

Mam natomiast pytanie do tych którzy już ocieplili dach. Ile Was kosztował m2 wełny+folii+płyt k-g (materiał+robocizna)? Będę wdzięczna za informacje!!

Pozdrawiamy

MiM

• Odpowiedzi 349
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli chodzi o koszt robocizny za ocieplenie poddasza i zabudowa KG, to u mnie mniej więcej kształtują się ceny 50 zł za m2. Jeśli chodzi o materiał to wstępnie wyliczeyłem wełne 20 + 10 cm około 35 zł/m2. NIe wiem ile będą kosztować materiały KG, stelaże, szpachla,ale myślę ze można przyjąć ceny łącznie około 100-120 zł/ m2 z materiałem ( czyli wełna, robocizna, stelaze, KG i szpachlowanie). A ile wam wyszło metrów do zabydowy na poddaszu?

I mam jeszcze jedno pytanie do osób montujących rolety u siebie, czy nie było u was problemu,że jest za mało miejsca na silnik w oknie narożnym w kuchni. Chodzi o to okno 40 cm?

wtajcie, budujemy na miarę3, zrobilismy duzo przeróbek chociażby takich odnośnie okien, mianowicie mamy okna wkoło domu do samej ziemi, salon nie jest połączony z kuchnią wg projektu, kuchnnia będzei otwarta na salon ale będzie znajdować w miejscu gabinet (chcieliśmy mieć wieeeelki salon). chciałabym wstawic zdjęcia ale nie udaje mi się to, może ktoś podpowie? dzęki i pozdrawiam wszystkich

Witam,

Mam pytanie do osób, które pokryły dach dachówką Tegalit grafit. Jakiego klinkieru użyliście na komin? Zastanawiam się nad grafitowym Stratusem, czarnym Matrixem od Wienerbergera i czarnym gładkim od Robena. Może macie jeszcze inne propozycje? Jeśli znajdzie się ktoś chętny pochwalic się swoim dachem proszę o zdjęcia [email protected]

Pozdrawiam

Witam wszystkich,

Jestem nowy na forum.Budujemy na miarę 3 w okolicach Łodzi.przesyłam kilka aktualnych fotek,może się komuś przydadzą.Nie są najlepszej jakości,bo robione telefonem.Wybraliśmy kolory szare i grafitowe(grafit okna,drzwi i bramę garażową oraz płytki elewacyjne i podbitkę a reszta elewacji w kolorze szarym jasnym)

pozdrawiam

rąbień 1.jpg

rąbień 3.jpg

rąbień 4.jpg

rąbień 2.jpg

Witam wszystkich,

Jestem nowy na forum.Budujemy na miarę 3 w okolicach Łodzi.przesyłam kilka aktualnych fotek,może się komuś przydadzą.Nie są najlepszej jakości,bo robione telefonem.Wybraliśmy kolory szare i grafitowe(grafit okna,drzwi i bramę garażową oraz płytki elewacyjne i podbitkę a reszta elewacji w kolorze szarym jasnym)

pozdrawiam

Witaj

No to jesteśmy sąsiadami :-) My też budujemy "Na Miarę 3" dosłownie kilometr od ciebie. Znamy ten dom i często podglądaliśmy jego budowę :-)

na ul. Krzywej

My budujemy w Rąbieniu AB na ul. Wycieczkowej

Jesteśmy na etapie murów. W tym roku chcemy zrobić stan surowy z dachem

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Gość kamilka06
No my już właśnie zakończyliśmy elewację i w końcu jest czym się pochwalić :p

[ATTACH=CONFIG]74428[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]74431[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]74432[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]74429[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]74430[/ATTACH]

Witam!

Przyznam że elewacja jest pierwsza klasa. Wyszła Wam super.

Pozdrawiam