martaimaciej 01.09.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam wszystkich,My jesteśmy na etapie SSZ i działamy z elektryką. Też mamy dylemat dotyczący drzwi wejściowych...Hormann za drogi, Adeco ma piękne drzwi, ale cena porównywalna do Hormanna...Wiśniewski też do końca nas nie przekonuje...A powoli czas je zamawiać!Mam natomiast pytanie do tych którzy już ocieplili dach. Ile Was kosztował m2 wełny+folii+płyt k-g (materiał+robocizna)? Będę wdzięczna za informacje!!PozdrawiamyMiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 05.09.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Jeśli chodzi o koszt robocizny za ocieplenie poddasza i zabudowa KG, to u mnie mniej więcej kształtują się ceny 50 zł za m2. Jeśli chodzi o materiał to wstępnie wyliczeyłem wełne 20 + 10 cm około 35 zł/m2. NIe wiem ile będą kosztować materiały KG, stelaże, szpachla,ale myślę ze można przyjąć ceny łącznie około 100-120 zł/ m2 z materiałem ( czyli wełna, robocizna, stelaze, KG i szpachlowanie). A ile wam wyszło metrów do zabydowy na poddaszu?I mam jeszcze jedno pytanie do osób montujących rolety u siebie, czy nie było u was problemu,że jest za mało miejsca na silnik w oknie narożnym w kuchni. Chodzi o to okno 40 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaimaciej 05.09.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dziękuję za info dot ocieplenia dachu! Co do rolety na małym oknie w kuchni, my ją zamontowaliśmy odwrotnie... nie jest to idealne rozwiązanie, ale nic nam innego nie przyszło do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaimaciej 05.09.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 My mamy trochę zmniejszony nasz Na miarę 2. Powierzchni dachu do ocieplenia wyszło około 190m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaimaciej 06.09.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Mam kolejne pytanko,czy podbitkę robicie taką jaka jest w projekcie? Czy ktoś już ją wyceniał?Z góry dziękuję za informacje!M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 06.09.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Co do rolety chodzi mi silnik do niej, bo dostałem informacje,ze nie ma takich krotkich silnikow tzn poniżej 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 06.09.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam,Nam tez nie udało się zamontować silnika do rolet na tym oknie, ani na tych do spiżarni i garażu. PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidiam1 08.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 wtajcie, budujemy na miarę3, zrobilismy duzo przeróbek chociażby takich odnośnie okien, mianowicie mamy okna wkoło domu do samej ziemi, salon nie jest połączony z kuchnią wg projektu, kuchnnia będzei otwarta na salon ale będzie znajdować w miejscu gabinet (chcieliśmy mieć wieeeelki salon). chciałabym wstawic zdjęcia ale nie udaje mi się to, może ktoś podpowie? dzęki i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martini11 08.09.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam,Mam pytanie do osób, które pokryły dach dachówką Tegalit grafit. Jakiego klinkieru użyliście na komin? Zastanawiam się nad grafitowym Stratusem, czarnym Matrixem od Wienerbergera i czarnym gładkim od Robena. Może macie jeszcze inne propozycje? Jeśli znajdzie się ktoś chętny pochwalic się swoim dachem proszę o zdjęcia [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marclin 09.09.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Witam wszystkich, Jestem nowy na forum.Budujemy na miarę 3 w okolicach Łodzi.przesyłam kilka aktualnych fotek,może się komuś przydadzą.Nie są najlepszej jakości,bo robione telefonem.Wybraliśmy kolory szare i grafitowe(grafit okna,drzwi i bramę garażową oraz płytki elewacyjne i podbitkę a reszta elewacji w kolorze szarym jasnym) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuszner 12.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No my już właśnie zakończyliśmy elewację i w końcu jest czym się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 12.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No my już właśnie zakończyliśmy elewację i w końcu jest czym się pochwalić [ATTACH=CONFIG]74428[/ATTACH] Jakie jest wybarwienie okien? 7001 czy 7012? Elewacja prezentuje się świetnie, te wstawki z drewna są super Zdradź jeszcze proszę co masz na dachu? Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuszner 12.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Jakie jest wybarwienie okien? 7001 czy 7012? Elewacja prezentuje się świetnie, te wstawki z drewna są super Zdradź jeszcze proszę co masz na dachu? Jakiej firmy? Okna/brama - 7040 Dach - blach Kroll retro panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psip 13.09.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam wszystkich, Jestem nowy na forum.Budujemy na miarę 3 w okolicach Łodzi.przesyłam kilka aktualnych fotek,może się komuś przydadzą.Nie są najlepszej jakości,bo robione telefonem.Wybraliśmy kolory szare i grafitowe(grafit okna,drzwi i bramę garażową oraz płytki elewacyjne i podbitkę a reszta elewacji w kolorze szarym jasnym) pozdrawiam Witaj No to jesteśmy sąsiadami My też budujemy "Na Miarę 3" dosłownie kilometr od ciebie. Znamy ten dom i często podglądaliśmy jego budowę na ul. Krzywej My budujemy w Rąbieniu AB na ul. Wycieczkowej Jesteśmy na etapie murów. W tym roku chcemy zrobić stan surowy z dachem Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jędrek 23.09.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 [ATTACH=CONFIG]68626[/ATTACH] Witam! My prawie kończymy a jak reszta na miarę 2 ? Witam a jaką macie podbitkę? PCV czy drewno? ładny kolor )) pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wedel007 26.09.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Mam prośbę czy może ma ktoś z Was dostępny skrócony kosztorys potrzebny do banku dotyczy projektu dom na miarę 2 . Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matys 777 27.11.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Prosze o nr. telefonu pana z B.Podlaski w sprawie budynku . Mam pare pytań mój tel 606427772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matys 777 27.11.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Prosze o fotki wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kamilka06 30.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam a jaką macie podbitkę? PCV czy drewno? ładny kolor )) pozdrawiam Ania Witam! Podbitka jest drewniana. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kamilka06 30.11.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 No my już właśnie zakończyliśmy elewację i w końcu jest czym się pochwalić [ATTACH=CONFIG]74428[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74431[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74432[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74429[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74430[/ATTACH] Witam! Przyznam że elewacja jest pierwsza klasa. Wyszła Wam super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts