Kasia1719505043 14.10.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Czy podpowie mi ktoś ile kosztowaly wylewki ? Cement, piasek, siatka i robocizna - ok 8000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psip 17.10.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Cement, piasek, siatka i robocizna - ok 8000 zł Tradycyjna wylewka istotnie mniej więcej 8 tyś, anchydryt dwa razy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ernix1 31.10.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Bardzo wszystkim dziękuje za odpowiedż z wylewkami.Proszę mi jeszcze podpowiedzieć pełny koszt oceplenia dachu ponieważ w grudniu czeka mnie ta przyjemność.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ernix1 03.11.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Wełne mam mieć 20cm plus 10 na przekłądke. hm co by nie było to jednak do 20 tys trzeba będzie jednak zchomikować.Zazdroszczę Forumowiczą na miare 2 którzy już wszystko mają za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 04.11.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Poddasze, ściany na poddaszu, sufity na parterze - materiały i robocizna ok 45 tyś. (w tym robocizna poddasza ze ścianami to ok 17tyś, a parteru ok 5 tyś)Materiały: wełna Rockwool Toprock 18 cm plus Rockwool Rockmin 10 cm, Ursa na ściany i przedścianki (ściana kolankowa), płyty k-g, wszelkie profile i kształtowniki pod stelaż, wkręty, wieszaki, narożniki, taśmy, szpachla, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia2755 11.11.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Czy podpowie mi ktoś ile kosztowaly wylewki ? Nas w okolicach Wrocławia 10 zł. za metr kwadratowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ernix1 26.11.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Pomalutku ale rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostry27 28.11.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Cześć Wszystkim, Ostatnio mocno przyglądam się temu wątkowi, ponieważ tak jak Wy jestem zainteresowany tym projektem. Napiszcie proszę jak kosztorys ma się do rzeczywistości. Wydaje mi się, że cena szacunkowa jest mocno wygórowana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostry27 02.12.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Hej, Czy ktoś w okolicach mińska mazowieckiego jest w trakcie realizacji tego projektu? Bardzo chcielibyśmy móc zobaczyć wykonanie przed zakupieniem projektu.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apolka 08.12.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 My budujemy w ok. Siedlec.Stan surowy otwarty z dachówką ok 265 tysięcy, w tym roboty- murowanie, prace ziemne, więźba, deskowanie, papowanie: 80 tysięcy, roboty-krycie dachu: 20 tysięcy, reszta czyli 165 tysięcy to materiały, w tym dachówka ceramiczna Amber antracyt f. Brass (Rupp Ceramika), kominy systemowe Schiedel.Główne zmiany w projekcie: powiększyliśmy i zadaszyliśmy taras.Jeśli ktoś chce obejrzec -zapraszam:o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apolka 08.12.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Do mpiotrkowicz17, jak przewidujecie stan deweloperski 500 tys, to podnieśliście mnie na duchu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Całkiem przyjemny projekt. Z mojej perspektywy okna są w nim bardzo duże, ale w większości przypadków "wykonalne". WIdać, że projektanci nieźle się orientują w możliwościach okiennych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostry27 03.01.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie zauważyłem na forum poruszanej kwestii okien dachowych. Czy biorąc pod uwagę 35stopniowe nachylenie dachu, istenieje zagrożenie że w okresie zimowym/śniegowym naturalne światło z zewnątrz przez okna dachowe nie dotrze? Myślę, że to dość ważne... Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 13.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ostry, jak leży śnieg, to leży także na oknach połaciowych... ale czy przez to jest "ciemno"? powiedziałabym, tak jak z gęstymi firankami przy słonecznej pogodzie nie odczujesz problemu, przy pochmurnej będzie lekko ponuro. Tak, jest to chyba "problem" wszystkich okien dachowych, ale z drugiej strony ich kąt nacylenia właśnie powoduje, że nie jest to uciążliwe. W moim odczuciu. Lubię moje poddasze, gdy jest zaśnieżone jest przytulnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 18.01.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Pod oknami dachowymi montuje się grzejniki. Po jakimś czasie śnieg się topi. PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostry27 18.01.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Interona, Ka*sia, dziękuję. Właśnie takich argumentów potrzebowałem żeby przekonać swoją żonę do tego projektu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 21.01.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ostry, gdzie budujecie? Jeśli w okolicach MM, to wpadajcie zobaczyć, jak to wygląda na poddaszu, póki leży śnieg jeśli żona lubi płaskie dachy, to rozsądna z niej kobieta ale poddasza też mają swój klimat, co kto lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostry27 21.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Super. Zgadamy się na privie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ernix1 14.04.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam.Z nadzieją ,że ktoś tu jeszcze zagląda chciałem zapytać o kwestie elewacji.Ile metrów elewacji i jaki koszt. Czym robiona podbitka i również jaki koszt.Z nadzieją że ktoś mi odpowie, bardzo dziękuje.Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 07.05.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Witam. Jako, że chyba koniec sezonu grzewczego, może byśmy wymienili się cyframi, ile kosztował was obecny sezon grzewczy (rodzaj ogrzewania, jaka temperatura, koszt, lokalizacja, uwagi). Z mojej strony: grzałem kominkiem z płaszczem oraz kocioł elektryczny (w drugiej taryfie) - kaloryfery, temperatura okolo 20-21 stopni, lokalizacja - okolice Mińska Mazowieckiego, grzany tylko dół (góra nieocieplona), koszt: prąd 3tys.zł + 8m drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts