Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt NA MIARĘ 2 pracownia DOMY Z WIZJĄ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 349
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Poddasze, ściany na poddaszu, sufity na parterze - materiały i robocizna ok 45 tyś. (w tym robocizna poddasza ze ścianami to ok 17tyś, a parteru ok 5 tyś)

Materiały: wełna Rockwool Toprock 18 cm plus Rockwool Rockmin 10 cm, Ursa na ściany i przedścianki (ściana kolankowa), płyty k-g, wszelkie profile i kształtowniki pod stelaż, wkręty, wieszaki, narożniki, taśmy, szpachla, etc.

• 2 weeks później...

My budujemy w ok. Siedlec.

Stan surowy otwarty z dachówką ok 265 tysięcy, w tym roboty- murowanie, prace ziemne, więźba, deskowanie, papowanie: 80 tysięcy, roboty-krycie dachu: 20 tysięcy, reszta czyli 165 tysięcy to materiały, w tym dachówka ceramiczna Amber antracyt f. Brass (Rupp Ceramika), kominy systemowe Schiedel.

Główne zmiany w projekcie: powiększyliśmy i zadaszyliśmy taras.

Jeśli ktoś chce obejrzec -zapraszam:o)

Całkiem przyjemny projekt. Z mojej perspektywy okna są w nim bardzo duże, ale w większości przypadków "wykonalne". WIdać, że projektanci nieźle się orientują w możliwościach okiennych:)

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ostry, jak leży śnieg, to leży także na oknach połaciowych... ale czy przez to jest "ciemno"? powiedziałabym, tak jak z gęstymi firankami ;-) przy słonecznej pogodzie nie odczujesz problemu, przy pochmurnej będzie lekko ponuro. Tak, jest to chyba "problem" wszystkich okien dachowych, ale z drugiej strony ich kąt nacylenia właśnie powoduje, że nie jest to uciążliwe. W moim odczuciu. Lubię moje poddasze, gdy jest zaśnieżone ;-) jest przytulnie.

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

Witam.

Jako, że chyba koniec sezonu grzewczego, może byśmy wymienili się cyframi, ile kosztował was obecny sezon grzewczy (rodzaj ogrzewania, jaka temperatura, koszt, lokalizacja, uwagi). Z mojej strony: grzałem kominkiem z płaszczem oraz kocioł elektryczny (w drugiej taryfie) - kaloryfery, temperatura okolo 20-21 stopni, lokalizacja - okolice Mińska Mazowieckiego, grzany tylko dół (góra nieocieplona), koszt: prąd 3tys.zł + 8m drewna.