milkawawa 27.12.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witam, jesteśmy na etapie wykańczania parteru. Mam pytanie odnośnie zabudowy kominka, czy ktoś z Państwa zabudował ją (bądź planuje zabudować) tak jak jest to pokazane na wizualizacji projektu? Nie wiemy czy robić te półki nad kominkiem, gdyż wyjdą one dość płytkie z uwagi na komin. Będę wdzięczna za informację oraz za ewentualne propozycje zabudowy. Pozdrawiam Emilia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalajaw 06.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 [attach=config] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalajaw 06.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 12.01.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 kalajaw jakie tynki położyłeś i ile wyszło Ci metrów ścian do tynkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalajaw 15.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tynki gipsowe masznowe firmy Baumit. W łazience, kotłowni i spozarce sa tynki cementowe. za całosc 600 m2 12,000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 15.01.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Kilka zdjęć, jeszcze przed wylewkami i elewacją. Fronthttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95738&d=1326660371Tarashttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95739&d=1326660386Kuchniahttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95740&d=1326660402Salonhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95741&d=1326660412Salon - z wyjściem na tarashttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95742&d=1326660430Wyjście na taras z salonuhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95745&d=1326660543 PozdrawiamKasia Edytowane 15 Stycznia 2012 przez Ka*sia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 16.01.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Oglądając Wasze zdjęcia właśnie zdałem sobie sprawę co spieprzyli moi budowlańcy. Otóż w projekcie stoi jak byk,że ten odcinek muru pomiędzy dużymi oknami w salonie powinien być wymurowany z cegły pełnej tak jak jest to u Kasi. U mnie zrobili to z porothermu. Ciekawe czy to duży błąd, musze to pokazać swojemu kierownikowi budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 16.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Na zdjęciu powyżej jest kawałek muru z pełnej cegły między oknami w sypialni na parterze. Pomiędzy oknami w salonie mamy część z cegły i część z porothermu - jak na zdjęciu poniżej.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=95837&d=1326742473 Tak dla informacji - w stosunku do orginalnego projektu - zmniejszone jest okno w salonie z 360 do 300 cm. Oraz przesunięty słup na końcu tarasu - w związku z czym ten wylewany element żelbetowy jest płytszy (a w sypialni na górze, wyższa jest w tym miejscu ścianka kolankowa). PozdrawiamKasia Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Ka*sia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuszner 17.01.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Oglądając Wasze zdjęcia właśnie zdałem sobie sprawę co spieprzyli moi budowlańcy. Otóż w projekcie stoi jak byk,że ten odcinek muru pomiędzy dużymi oknami w salonie powinien być wymurowany z cegły pełnej tak jak jest to u Kasi. U mnie zrobili to z porothermu. Ciekawe czy to duży błąd, musze to pokazać swojemu kierownikowi budowy. Hej, Zasadniczo ściana z cegły ma większe parametry nośne niż pototherm. Akurat ta ścianka pomiędzy oknami w salonie jest głównym punktem podparcia do całego podciągu (i tym samym stropu). Zauważ że okna na ścianie są pokaźne , więc tam się skupia całe obciążenie. Nie wiem na jakim etapie budowy jesteś, ale na pewno trzeba to skonsultować z kierownikiem budowy, zważywszy na fakt że zaproponowany w projekcie strop jest naprawdę ciężki ... Pozdr, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuszner 17.01.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam, jesteśmy na etapie wykańczania parteru. Mam pytanie odnośnie zabudowy kominka, czy ktoś z Państwa zabudował ją (bądź planuje zabudować) tak jak jest to pokazane na wizualizacji projektu? Nie wiemy czy robić te półki nad kominkiem, gdyż wyjdą one dość płytkie z uwagi na komin. Będę wdzięczna za informację oraz za ewentualne propozycje zabudowy. Pozdrawiam Emilia Witam, My się nad tym mocno zastanawialiśmy, ale akurat w tym projekcie kominek jest troszkę odsunięty od przestrzeni gdzie się będzie głównie spędząło czas (oczywiście zależy od aranżacji) i postanowiliśmy zmienić kominek na koze Cenowo jest to o rząd wielkości taniej , a jak się będzie prezentowało - dam znać Na pewno kwestia gustu ... Pozdr, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 17.01.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 No niestety już mam położony dach i wstawione okna, zdaje sobie sprawę z tego,że to porotherm nie ma takiej wytrzymałości jak cegła, właśnie dlatego to mnie martwi. Ale niestety za późno to zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jędrek 21.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Spoko my też tak mamy )) i dom nadal stoi )) przy takiej ilości stali i takim zbrojeniu domu raczej nie będzie problemu... my zauważyliśmy to przy okazji zastanawiania się czym wykończyć elewację - zresztą wydaje mi się że te pełne cegły występują tylko w tych miejscach gdzie zaplanowana jest elewacja z klinkieru (my chcemy z piaskowca) i po to jest pełna cegła.... pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia2755 31.01.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam wszystkich, Jestem nowy na forum.Budujemy na miarę 3 w okolicach Łodzi.przesyłam kilka aktualnych fotek,może się komuś przydadzą.Nie są najlepszej jakości,bo robione telefonem.Wybraliśmy kolory szare i grafitowe(grafit okna,drzwi i bramę garażową oraz płytki elewacyjne i podbitkę a reszta elewacji w kolorze szarym jasnym) pozdrawiam Witam,mam pytanko odnośnie drzwi ,jakiej firmy czy to CAL ? Pozdrawiam Aneta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marclin 31.01.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam.To drzwi hormann,razem z tym bocznym naświetlem kosztowały w promocji około 6 tyś.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crono 03.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) Witam,Dołączamy do grona budujących wg. projektu Na miarę 3.Z głównych zmian to poddasze z na miarę 2, dodatkowo planujemy powiększenie kotłowni kosztem gabinetu.W kotłowni planujemy zmieścić rekuperator, pralkę i piec gazowy.Zmiana ław fundamentowych na płytę fundamentową.Zastanawiamy się nad eliminacją wentylacji grawitacyjnej ??? Czy to dobry pomysł? W tej kwestii prosimy o podpowiedź. Jesteśmy ciekawi jakie mieliście pomysły na adaptację pomieszczeń, proszę prześlijcie na priv Wasze rzuty po zmianach.Jeżeli jest taka możliwość to z chęcią odwiedzilibyśmy Ciebie na budowie w okolicach Wa-wy. Kolejny punkt to materiał na ściany ale po przeczytaniu wszystkich postów mamy już pewne wytyczne. Ale tak jak pisałem na wstępie, najważniejsza zmiana to płyta fundamentowa.Na plus przemawia za nią ciepłota budynku i szybkość budowy.Minusem dokładne zaprojektowanie odpływów - brak możliwości zmian po zalaniu płyty betonem.Kolejna rzecz to firma budowlana, która wykonuje, wykonała i ma doświadczenie w tego typu przedsięwzięciach. Pozdrawiam, Ania i Darek Edytowane 3 Lutego 2012 przez crono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psip 05.02.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam.To drzwi hormann,razem z tym bocznym naświetlem kosztowały w promocji około 6 tyś.pozdrawiam A można wiedzieć w jakiej firmie zamawialiście okna i ewentualnie ile wyniósł koszt wraz z żaluzjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioletafiolka 10.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam wszystkich, Jestem nowy na forum.Budujemy na miarę 3 w okolicach Łodzi.przesyłam kilka aktualnych fotek,może się komuś przydadzą.Nie są najlepszej jakości,bo robione telefonem.Wybraliśmy kolory szare i grafitowe(grafit okna,drzwi i bramę garażową oraz płytki elewacyjne i podbitkę a reszta elewacji w kolorze szarym jasnym) pozdrawiam Witaj Marclin, jestem nowa na tym forum, buduję Kameralny z 'domów z wizją', okolice Rybnika. Obecnie jestem na etapie stawiania dachu.Siedzę w kalkulacjach okien - będą szare jak u Was. Czy możesz mi podać jakie drzwi zewn. macie w swoim domu? dokładnie takich poszukuję... Podeślij jakiś link, namiary, może koszty. Będę wdzięczna. Podaj też parę szczegółów co do okien - jaki profil, 2, 3 szybowe, kolor. Co polecisz? pozdr. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atata 19.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Hej, Projekt już zakupiony, także z dwustanowiskowym garażem. Plany adaptacyjne to: * poszerzenie schodów * wydzielenie pralni na piętrze * powiększenie łazienki na piętrze oraz połączenie toalety oraz łazienki na parterze * małe zmiany wielkości okien na parterze i lokalizacji okien połaciowych Co do okien na poddaszu to w projekcie dolna rama zaczyna się na wysokości ok 140 cm Pozdrawiam Kasia Witam Mamy pytanie odnośnie łazienki na piętrze- w jaki sposób ją powiększyliście ???? pozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719505043 20.02.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam Mamy pytanie odnośnie łazienki na piętrze- w jaki sposób ją powiększyliście ???? pozdrawiam Agata Witam, Powiększyliśmy ją kosztem sypialni nad garażem. Strop nad garażem mamy na tym samym poziomie co pozostała część domu. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jędrek 25.02.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 my powiększyliśmy kosztem pokoju i holu - teraz ma ok 10m2strop nad garażem mamy zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts