piogron 29.06.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Czy ktoś może kładł już płytkę Herbruka na elewację. Robicie narozniki przy oknach? Zastanawiam się czy kłąść tą cegłe tylko na ściany zewnętrzne czy na wnęki okienne też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.sowicz 26.03.2014 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Nas w okolicach Wrocławia 10 zł. za metr kwadratowy. Witam, w sierpniu zaczynamy budowe naszego Na miare 2 w okolicach Świdnicy, czy istnialaby mozliwosc zobaczenia Panstwa domu, chociaz z zewnatrz? Dziękuję, pozdrawiam Pawel. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostry27 15.06.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Witam,Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze zagląda. ... W tym roku ruszyłem z budową na miarę 2. Jestem na etapie zalanego stropu. Teraz ścianki kolankowe i .............. no właśnie. Mam pytanie czy ktoś zastanawiał się, a może się zdecydował na strop na poddaszu? Chodzi o strop lany lub też murowany "Kleina". Starsze pokolenie zdecydowanie odradza dzisiejsze metody typu wełna + kartongips. W zasadzie przyznaję im rację, ale pozostaje pytanie. Czy jest to wykonalne i czy ma sens? Jak uważacie? Pozdr,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleczka1986 12.08.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Ja jeszcze tu zaglądam Buduję NA MIARĘ 3 aktualnie stan SSZ Strop na poddaszu? Kurcze tyle już tego betonu poszło, że nie zdecydowałabym się. Zapraszam Cię na mojego bloga to możesz podejrzeć postępy http://www.oleczka1986.mojabudowa.pl/ i oczywiście zachęcam do założenia bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 22.09.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam, Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze zagląda. ... W tym roku ruszyłem z budową na miarę 2. Jestem na etapie zalanego stropu. Teraz ścianki kolankowe i .............. no właśnie. Mam pytanie czy ktoś zastanawiał się, a może się zdecydował na strop na poddaszu? Chodzi o strop lany lub też murowany "Kleina". Starsze pokolenie zdecydowanie odradza dzisiejsze metody typu wełna + kartongips. W zasadzie przyznaję im rację, ale pozostaje pytanie. Czy jest to wykonalne i czy ma sens? Jak uważacie? Pozdr, Łukasz Ja mam strop monolit - czyli wylany zazbrojony beton. I polecam, bo jest kilka zalet: 1) prosty i szybki sposób wykonania (stemplowanie,zbrojenie,zalanie, apropo-beton brałem z Mińska Maz. 2) po 3 latach nie ma rys, pęknięć (mam na myśli sufit otynkowany i zagipsowany) 3) dobrze tłumi hałas 14centymetrowa warstwa betonu (dodatkowo jeszcze oczywiście na poddaszu jest styropian na podłodze + wylewka) 4) taka ilość betonu to dobra kumulacja ciepła Wełna +kartongips - masz na myśli ocieplenie poddasza między krokwiami, itp ? Ja mam 30cm wełny (można by więcej, ale i tak jest dobrze) i nie widzę na dzień dzisiejszy innego lepszego sposobu. pzdr Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaJZ 06.02.2016 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Witam,planujemy budowę NM3 na dolnym ślasku. Chcielibyśmy zasięgnac języka odnośnie budowy od kogoś z naszych olkolic najlepiej powiat polkowicki, głogowski, lubiński, legnicki, bolesławski, wołowski lub troszkę dalej też moze być i zobaczyć jak domek prezentuje się na żywo. Jęsli ktoś byduje w tych rejonach proszę o kontakt na mail [email protected] Dzieki za wszelie informacje. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszGaweda 03.02.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 WitamW najbliższym czasie ruszamy z budową na miarę 2, czy jest już ukończona którakolwiek wersja w woj. śląskim lub województwach ościennych?Jeżeli byłaby możliwość wizyty i oglądnięcia tych projektów na żywo proszę o kontakt: [email protected]Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkozicki 22.07.2018 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 (edytowane) Cześć, jestem zainteresowany projektem domu "Na Miarę 2" ale obawiam się o koszty. Ktoś może niedawno budował dom według tego projektu i może się podzielić informacją*ile wyniosły go poszczególne etapy budowy? Czy ktoś może budował dom według tego projektu w okolicy Lublina/lubelskiego? Edytowane 22 Lipca 2018 przez mkozicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 11.08.2018 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Cześć, jeśli jeszcze nie podjąłeś decyzji: jest to bardzo duży dom, daje przestronne wnętrza, ale: warto poszerzyć garaż o pół metra, w projekcie jest zbyt wąski i niepraktyczny w użyciu. To tak na gorąco. Poza tym: jest kosztowny w budowie. Nie tylko w budowie, pokryciu dachu, zastosowaniu dużych okien, także w wykańczaniu ze względu na duże powierzchnie podłóg, ścian, elewacji, poddasze. O tym wszystkim trzeba także pomyśleć, nie o kosztach samej budowy. Myślę, że z budową*i wykończeniem musisz się*liczyć realnie z minimum 800t. Nie pamiętam kosztów poszczególnych etapów, ale to co pamiętam: stan zero 15 tys., pokrycie dachu ok. 80 tys., elewacja 40 tys. Drewno na więźbę ok. 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkozicki 13.08.2018 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Dzięki za informację... tyle informacji mi wystarczy aby go odrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts