Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metr ulozenia mozaiki - ile?

Oksymoron

Recommended Posts

A tak btw rozpiętości cen - szukałam ostatnio kogoś kto z "doskoku" do wstawienia luksferów w oknie garażowym - wym. 2x1,4 m - czyli wychodzi niecałe 3 m2. Znalazłam fachowca, mieszkającego na sąsiedniej ulicy - zażyczył sobie za tą robotę 700 pln, a jak się dowiedział, że będą to podwójne luksfery (wcześniej sklejone przez nas) to stwierdził, że nie weźmie x2, ale x 1,5. Czyli chciał ponad 1 000 pln.:o :o :o

Nie były to jakieś super luksfery i super ścianka.

Trochę mnie zmroziło i w desperacji zadzwoniłam do człowieka, który będzie robił u nas całą wykończeniówkę i ocieplenie dachu plus k-g. Nie było mu trochę na rękę, ale stwierdził, że podjedzie i zrobi. Za robotę powiedział 350 pln.

Tamtu

Tamtu, zrób to sam, będziesz 1000 do przodu. Mówię poważnie, nie święci garnki lepią; to nie jest takie trudne. Gdzieś na necie widziałem filmy instruktażowe nawet...

Ja się nie nadaję, ale małżonek już się przymierzał, nawet wyrównał podłoże. Tak jak piszesz, poszukaliśmy w gazetach i necie instrukcji, zakupiliśmy towar. Już było blisko :D

Majster, który będzie robił całąwykończeniówkę się jednak zlitował i zrobił to za 350 pln. 1 tys to uważam ze dużo za dużo nawet jak za 1 dzień pracy.

I w sumie dochodzę do wniosku, ze część prac można zrobić samemu.

Tamtu

Tamtu, zrób to sam, będziesz 1000 do przodu. Mówię poważnie, nie święci garnki lepią; to nie jest takie trudne. Gdzieś na necie widziałem filmy instruktażowe nawet...

Ja się nie nadaję, ale małżonek już się przymierzał, nawet wyrównał podłoże. Tak jak piszesz, poszukaliśmy w gazetach i necie instrukcji, zakupiliśmy towar. Już było blisko :D

Majster, który będzie robił całąwykończeniówkę się jednak zlitował i zrobił to za 350 pln. 1 tys to uważam ze dużo za dużo nawet jak za 1 dzień pracy.

I w sumie dochodzę do wniosku, ze część prac można zrobić samemu.

Tamtu

No i git! I postawcież miszczowi dooobrą wódeczkę :wink:

No i git! I postawcież miszczowi dooobrą wódeczkę :wink:

Dostał :D Pewnie na 2 starczyło. Chociażby za to, że cytuję "skoro jestem jego klientką (będzie miał roboty u nas na dobre 3 m-ce jak nie więcej) to pewne zasady obowiązują" :) Poprosił aby następnym razem zadzwonić trochę wcześniej.:lol:

Tamtu