Klodziki 24.04.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam. Jestem na etapie zmian w projekcie i zastanawiam się czy robić łazienkę w mojej sypialni, tzn. oczywiście za osobnymi drzwiami z wejściem z sypialni.Proszę o opinie tych, którzy takową posiadają o opinie, jak to się sprawdza? Dom będzie parterowy i jeszcze jedna ogólnodostępna łazienka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 24.04.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 jestem na tak na 100%!!! ja takową posiadam i bardzo sobie chwalimy, też zmieniłem projekt aby ją mieć... intymność i wygoda....reszta domu plus goscie mają jeszcze 2 łazienki, więc nikt nie cierpi... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 24.04.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dzięki za szybką odp. A powiedz mi czy jak rano jedno osoba wstaje i idzie do tej łazienki w wiadomych celach, toaleta, prysznic to nie budzi to drugiej osoby, nie jest to uciążliwe. To samo się ma do wieczora, jak jedno chce iść spać szybciej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 tylko za tą wygodę trzeba słono zapłacić jeżeli jest to kolejna łazienka - koszt wykończenia łazienki jest sporo wyższy od garderoby czy pokoju. Na początku budowy nie bierze się tego pod uwagę... 3 lazienki w domu? zależy jak duży dom - taki chyba ze 300m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 24.04.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 tylko za tą wygodę trzeba słono zapłacić jeżeli jest to kolejna łazienka - koszt wykończenia łazienki jest sporo wyższy od garderoby czy pokoju. Na początku budowy nie bierze się tego pod uwagę... 3 lazienki w domu? zależy jak duży dom - taki chyba ze 300m? To nie będzie kolejna łazienka Mają być i tak dwie, kwestia tylko taka czy zrobić dwie ogólnodostępne z holu jedna mniejsza druga większa, czy jedna z holu większa i jedna mniejsza w sypialni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 24.04.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 My również tak zrobiliśmy. Sypialnię wraz z naszą łazienką mamy nad podwójnym garażem. Druga duża łazienka jest ogólnodostępna na piętrze. Na dole zrezygnowaliśmy z pełniego wyposażenia małej łazienki, na koszt armatury pierwszej potrzeby, tzn. umywalki, sedesu oraz pisuara ( na dole nie mamy żadnego pokoju mieszkalnego, tylko salon siłownię oraz gabinet. Myślę, że to optymalne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 24.04.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zdecydowanie zrobić "prywatną" przy sypialni. Rano/wieczorem użytkownik łazienki nie przeszkadza śpiącej osobie. W końcu zamyka za sobą drzwi. Prywatna sprawdza się rewelacyjnie. ...3 lazienki w domu? zależy jak duży dom - taki chyba ze 300m? A po co komentarze, że 3 łazienki w 300m? W mieszkaniu 110m w bloku (jeden poziom) były w projekcie: 2 łazienki (1 "gościnna, 1 "prywatna" przy sypialni) i osobno toaleta z umywalką. Nie uważam, żeby to był nadmiar. Z "gościnnej" korzystają na co dzień dzieci, mają tam swoje osobiste rzeczy. A goście jak chcą umyć ręce lub skorzystać z toalety to mają osobne pomieszczenie do dyspozycji. I nie ma stresu, że np toaleta u dzieci jest zabałaganiona bądź "nieświeża" bo wybiegły do szkoły i nie sprzątnęły po sobie (a niektórych to krępuje). Przecież tu nie chodzi o metraż tylko o komfort i wygodę użytkowników i mieszkańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majmon 24.04.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 tez jestem za swietnie sie sprawdza...jezeli nie chce sie kogos budzic to zawsze mozna skorzystac z drugiej lazienki tez zmienilismy projekt by miec prywatna lazienke i to byl dobry pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 24.04.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 my też mamy swoją i jesteśmy bardzo zadowoleni. Rano jak wstaje wcześniej, czasami faktycznie korzystam z drugiej, zeby męża nie budzić , ale nie zmienia to fakty, ze komfort jest ogromny. I za jarkotowa zapytam w jakim celu uwagi o 3 łazienkach , każdy robi wedle potrzeb, gustu lub marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 a co powiecie na opcję łazienki z podwójnymi drzwiami? na dole mam dla gości, na górze dla "domowników" łazienka ma zaplanowane wejście osobne do którego mają dostęp 3 sypialnie w tym małżeńska. I teraz chodzi mi po łowie aby zrobić dodatkowe drzwi od strony tego pokoju małżeńskiego. czy ktoś rozważał taką opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.04.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 I za jarkotowa zapytam w jakim celu uwagi o 3 łazienkach , każdy robi wedle potrzeb, gustu lub marzeń... nie przekonują mnie co prawda argumenty o nieświeżej łazience dzieci bo skoro zakładamy że łazienka może być zabałaganiona to może lepiej zrobić4 łazienki? 1 prywatną, 2 dla dzieci, 3 ogólną i 4 dla gości + oczywiście 2 wc - jeden dla gości a drugi którego nie trzeba sprzątać Zastanawia mnie tylko dla kogo buduje się dom? Dla siebie czy gości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavvelB 24.04.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Foczki, pomysł może i niezły. Zastanawiam się tylko jak rozwiązać problem unikania jednoczesnego dostępu do łazienki z dwóch stron. Jak jest ślepa, to nie ma specjalnie problemu, widać że świeci się światło. Ale zwykle łazienki mają jakieś okno i nie zawsze używa się światła. Trzeba by pamiętać żeby po wejściu zablokować obie pary drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.04.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 My taką mieliśmy w projekcie. Zrezygnowaliśmy z niej i połączyliśmy z normalną. Od zawsze marzyłam o wielkiej łazience. Mimo tego, że nie będzie duża to jednak większa niż dwie klitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 24.04.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 U mnie w gotowym projekcie na poddaszu była już zaprojektowana oddzielna łazienka dla rodziców. Mój znajomy mówi na takie łazienki postkoitalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 24.04.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Bardzo dobre rozwiązanie łazienka z sypialnią Intymnosć b. ważna .np.: Zawsze można zacząć z partnerką grę wstępną w łazience dokończyć w sypialni i bez stresu na golasa (że ktoś zobaczy) wskoczyć na koniec razem pod presznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 24.04.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 każdy robi wedle potrzeb, gustu lub marzeń... Zastanawia mnie tylko dla kogo buduje się dom? Dla siebie czy gości? j/w każdy buduje jak mu pasuje Ja wybudowałam dom dla siebie, otwary dla gości, których miewamy dużo i często bo lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 24.04.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Foczki, pomysł może i niezły. Zastanawiam się tylko jak rozwiązać problem unikania jednoczesnego dostępu do łazienki z dwóch stron. Jak jest ślepa, to nie ma specjalnie problemu, widać że świeci się światło. Ale zwykle łazienki mają jakieś okno i nie zawsze używa się światła. Trzeba by pamiętać żeby po wejściu zablokować obie pary drzwi. a przy wyjściu obie odblokować. Nie wiem, cz yw praktyce tak dobrze się to sprawdzi. ALe może to kiepskie wspomnienia z akademika, gdzie łazienka miała drzwi po obu stronach i zdarzało się, że się człowiek odbijał od zamknietych drzwi, nawet jak łazienka pusta była. ( Zamykali na szczęście tylko goście). Pare razy była historia, że łzaienka zamknięta z jednej strony, z drugiej wejście do segmentu i na siku tzreba było do sąsiadów biegać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 24.04.2009 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dzięki za odp. Fajnie, że temat sie troszkę rozwinął. W takim razie będzie małżeńska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 25.04.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 i gratuluję wyboru... jak się dorobicie starszych dzieci to zapewne to docenicie... nie ma to jak się odbić rano od zamkniętych drzwi do łazienki bo córka czy syn się szykuje do szkoły A tak problem z głowy... pozdrawiam Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 29.04.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Prywatna łazienka przy sypialni to ''wygoda'' szczególnie jak sie nie chce walczyć z córką strojącą się do szkoły. Z racji braku córki (jak na razie) rezygnujemy z ''wygody'' na rzecz garderoby. Będzie córka to i pomyśli się o dodatkowej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts