mattdl 29.04.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Prywatna łazienka przy sypialni to ''wygoda'' szczególnie jak sie nie chce walczyć z córką strojącą się do szkoły. Z racji braku córki (jak na razie) rezygnujemy z ''wygody'' na rzecz garderoby. Będzie córka to i pomyśli się o dodatkowej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 w 100% sie zgadzam łazienka w sypialni to strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 19.01.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Fajny temacik :)U mnie jak i u Kłodzików dom parterowy .Czyli max 2 łazienki.W moim projekcie można zrobić łazienke małżeńską,ale zastanawiam się np.gdzie np.wstawić pralkę?Nie będę mieć pralni No i tym samym pozbawiam gości wc i bedę musieli maszerować do dziecięcej... Edytowane 9 Marca 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.01.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Iza a ja myślę że warto zostawić obydwie łazienki ogólnodostępne.Rozumiem, ze komfort "mania" łazienki małżeńskiej jest ogromny (sama kombinowałam jakby u siebie maleńką zrobić) ale biorąc pod uwagę względy czysto praktyczne to jednak bardziej przemawia do mnie opcja 2 wspólnych.Przytoczona wyżej córka faktycznie może jedną łazienkę zblokować konkretnie, wiem bo posiadam;) ale rodzice mogą wtedy skorzystać z 2 ogólnodostępnej, prawda?A przypadku gdy jedna będzie tylko małżeńska to:- co z drugą córką/synem/koleżanką/chłopakiem (cały czas rozważamy przypadek gdy jedna łazienka jest zblokowana;)) - zaprowadzicie ich do drugiej łazienki przez Waszą sypialnię?- a gdy będziecie robić imprezę, potencjalne dzieci się kapią a Wy gości za potrzebą przez Waszą sypialnię?Nie wspominając o pralce która jak sama wspomniałaś nie masz gdzie wstawić. Przejaskrawiam trochę problem może ale taki jest mój punkt widzenia:)Myślę, że TAK dla łazienki małżeńskiej ale nie w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.01.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Iza a ja myślę że warto zostawić obydwie łazienki ogólnodostępne. Rozumiem, ze komfort "mania" łazienki małżeńskiej jest ogromny (sama kombinowałam jakby u siebie maleńką zrobić) ale biorąc pod uwagę względy czysto praktyczne to jednak bardziej przemawia do mnie opcja 2 wspólnych. Przytoczona wyżej córka faktycznie może jedną łazienkę zblokować konkretnie, wiem bo posiadam;) ale rodzice mogą wtedy skorzystać z 2 ogólnodostępnej, prawda? A przypadku gdy jedna będzie tylko małżeńska to: - co z drugą córką/synem/koleżanką/chłopakiem (cały czas rozważamy przypadek gdy jedna łazienka jest zblokowana;)) - zaprowadzicie ich do drugiej łazienki przez Waszą sypialnię? - a gdy będziecie robić imprezę, potencjalne dzieci się kapią a Wy gości za potrzebą przez Waszą sypialnię? Nie wspominając o pralce która jak sama wspomniałaś nie masz gdzie wstawić. Przejaskrawiam trochę problem może ale taki jest mój punkt widzenia:) Myślę, że TAK dla łazienki małżeńskiej ale nie w tym przypadku. Wiesz tak o tym myślę i myslę i rzeczywiście zostawie tak jak jest !Zawsze dwie DOSTEPNE łazienki bardziej sie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 21.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Iza, moja rozważania to czysto teoretyczne są bo narazie mieszkam w bloku z jedna łazienką i jakoś wszyscy się mogą pogodzić ale czasem korki się zdarzają. I dlatego wolałabym na Twoim miejscu zostawić tak jak jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 12.02.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Ja jestem za - intymność i wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 13.02.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Na zachodzie to jedna z podstaw przy kupnie domu. Tak wiec nie ma innego rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.02.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Na zachodzie to jedna z podstaw przy kupnie domu. Tak wiec nie ma innego rozwiazania. Myślę, że w takim razie NA ZACHODZIE prywatna łazienka to nie jedna z dwóch będących w całym domu. A pokusiłabym się o stwierdzenie, że jak na razie w Polsce nie zanosi się na łazienkę małżeńską jako standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 14.02.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Myślę, że w takim razie NA ZACHODZIE prywatna łazienka to nie jedna z dwóch będących w całym domu. A pokusiłabym się o stwierdzenie, że jak na razie w Polsce nie zanosi się na łazienkę małżeńską jako standard. Byc moze w realiach zycia w Polsce nie jestem za bardzo do przodu, wracajac do mnie, moj projekt takowa posiada. Zreszta czekam co architekt wyliczy, byc moze trzeba bedzie ciac poziom komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.02.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ja też wyników badań na poparcie mojego przypuszczenia nie mam - wnioskuję tak po dziennikach budowy forumowiczów czy domach bliskich i dalekich znajomych:) ps. ale jak juz pisałam to moje wielkie marzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 18.02.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Też cały czas myślę o tym rozwiązaniu,mam taką możliwość żeby sobie zrobić,ale do końca nie jestem przekonana,czy to jest jakaś szczególna wygoda ?A może moda po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek1965 18.02.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Jestem zdecydowaniem na tak. Świetny pomysł. Tego typu projekty są coraz bardzo rozpowszechniane i praktykowane. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 20.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) Też cały czas myślę o tym rozwiązaniu,mam taką możliwość żeby sobie zrobić,ale do końca nie jestem przekonana,czy to jest jakaś szczególna wygoda ?A może moda po prostu? moda nie ma nic do komfortu a takim komfortem jest droga prosto z lozka w stroju Adama do lazienki bez kukania czy moze jest na drodze tesciowa przypominajaca sobie lata mlodosci lub 6 letni synek ktory bedzie zadawal ciekawe pytania. A co najgorsze- to powrot i oczekiwanie bo akurat w lazience corka szykuje sie do szkoly. Edytowane 20 Lutego 2011 przez gliczarowianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 21.02.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 moda nie ma nic do komfortu a takim komfortem jest droga prosto z lozka w stroju Adama do lazienki bez kukania czy moze jest na drodze tesciowa przypominajaca sobie lata mlodosci lub 6 letni synek ktory bedzie zadawal ciekawe pytania. A co najgorsze- to powrot i oczekiwanie bo akurat w lazience corka szykuje sie do szkoly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 22.02.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 moda nie ma nic do komfortu a takim komfortem jest . ... dodatkowe szorowanie dodatkowej łazienki. na waleta nie biegam, używam pidżamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 24.02.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 wynajmowałem kiedyś takie mieszkanie i musze przyznać że podobało mi się to rozwiązanie - spod wspólnego prysznica można odrazu przenieść się na łóżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rekkk 30.03.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 a co powiecie na opcję łazienki z podwójnymi drzwiami? na dole mam dla gości, na górze dla "domowników" łazienka ma zaplanowane wejście osobne do którego mają dostęp 3 sypialnie w tym małżeńska. I teraz chodzi mi po łowie aby zrobić dodatkowe drzwi od strony tego pokoju małżeńskiego. czy ktoś rozważał taką opcje? bez sensu- zastanów się po co ci 3 drzwi do łazienki... albo nawet 2... trzeba zamykac/otwierać dwie pary drzwi a jeszcze zapomnisz.. bez sensu- lepiej jeszcze raz to przemyśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 03.04.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 ja mieszkalem z taka sypialnia ...byl to minus poniewaz sypialnia byla troche mala i okna parowaly od prysznica, jak rowniez swiadomość wychodka tuż obok małzeńskiego łoża ...nie za bardzo mi sie podobał ten pomysl. uwazam ze jak ma sie duuużą sypialnie i sporo kasy to się przyda, ale wspolna łazienka też jest jak najbardziej ok. jest to kwestia "rozdzielenia" funkcji wc/łazienka od sypialni...mysle ze nie ma co tego łączyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 14.04.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 u nas nie bedzie łazienki małżeńskiej , za to garderoba przy sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts