Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka małżeńska przy/w sypialni-jak sie sprawdza?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 year później...
Fajny temacik :)U mnie jak i u Kłodzików dom parterowy .Czyli max 2 łazienki.W moim projekcie można zrobić łazienke małżeńską,ale zastanawiam się np.gdzie np.wstawić pralkę?Nie będę mieć pralni :( No i tym samym pozbawiam gości wc i bedę musieli maszerować do dziecięcej... Edytowane przez IZA30

Iza a ja myślę że warto zostawić obydwie łazienki ogólnodostępne.

Rozumiem, ze komfort "mania" łazienki małżeńskiej jest ogromny (sama kombinowałam jakby u siebie maleńką zrobić) ale biorąc pod uwagę względy czysto praktyczne to jednak bardziej przemawia do mnie opcja 2 wspólnych.

Przytoczona wyżej córka faktycznie może jedną łazienkę zblokować konkretnie, wiem bo posiadam;) ale rodzice mogą wtedy skorzystać z 2 ogólnodostępnej, prawda?

A przypadku gdy jedna będzie tylko małżeńska to:

- co z drugą córką/synem/koleżanką/chłopakiem (cały czas rozważamy przypadek gdy jedna łazienka jest zblokowana;)) - zaprowadzicie ich do drugiej łazienki przez Waszą sypialnię?

- a gdy będziecie robić imprezę, potencjalne dzieci się kapią a Wy gości za potrzebą przez Waszą sypialnię?

Nie wspominając o pralce która jak sama wspomniałaś nie masz gdzie wstawić.

Przejaskrawiam trochę problem może ale taki jest mój punkt widzenia:)

Myślę, że TAK dla łazienki małżeńskiej ale nie w tym przypadku.

Iza a ja myślę że warto zostawić obydwie łazienki ogólnodostępne.

Rozumiem, ze komfort "mania" łazienki małżeńskiej jest ogromny (sama kombinowałam jakby u siebie maleńką zrobić) ale biorąc pod uwagę względy czysto praktyczne to jednak bardziej przemawia do mnie opcja 2 wspólnych.

Przytoczona wyżej córka faktycznie może jedną łazienkę zblokować konkretnie, wiem bo posiadam;) ale rodzice mogą wtedy skorzystać z 2 ogólnodostępnej, prawda?

A przypadku gdy jedna będzie tylko małżeńska to:

- co z drugą córką/synem/koleżanką/chłopakiem (cały czas rozważamy przypadek gdy jedna łazienka jest zblokowana;)) - zaprowadzicie ich do drugiej łazienki przez Waszą sypialnię?

- a gdy będziecie robić imprezę, potencjalne dzieci się kapią a Wy gości za potrzebą przez Waszą sypialnię?

Nie wspominając o pralce która jak sama wspomniałaś nie masz gdzie wstawić.

Przejaskrawiam trochę problem może ale taki jest mój punkt widzenia:)

Myślę, że TAK dla łazienki małżeńskiej ale nie w tym przypadku.

Wiesz tak o tym myślę i myslę i rzeczywiście zostawie tak jak jest !Zawsze dwie DOSTEPNE łazienki bardziej sie opłaca ;)

• 3 weeks później...
Na zachodzie to jedna z podstaw przy kupnie domu. Tak wiec nie ma innego rozwiazania.

Myślę, że w takim razie NA ZACHODZIE prywatna łazienka to nie jedna z dwóch będących w całym domu. A pokusiłabym się o stwierdzenie, że jak na razie w Polsce nie zanosi się na łazienkę małżeńską jako standard.

Myślę, że w takim razie NA ZACHODZIE prywatna łazienka to nie jedna z dwóch będących w całym domu. A pokusiłabym się o stwierdzenie, że jak na razie w Polsce nie zanosi się na łazienkę małżeńską jako standard.

Byc moze w realiach zycia w Polsce nie jestem za bardzo do przodu,:D wracajac do mnie, moj projekt takowa posiada. Zreszta czekam co architekt wyliczy, byc moze trzeba bedzie ciac poziom komfortu :(

Też cały czas myślę o tym rozwiązaniu,mam taką możliwość żeby sobie zrobić,ale do końca nie jestem przekonana,czy to jest jakaś szczególna wygoda ?A może moda po prostu?

moda nie ma nic do komfortu a takim komfortem jest droga prosto z lozka w stroju Adama :lol2: do lazienki bez kukania czy moze jest na drodze tesciowa przypominajaca sobie lata mlodosci lub 6 letni synek ktory bedzie zadawal ciekawe pytania. A co najgorsze- to powrot i oczekiwanie bo akurat w lazience corka szykuje sie do szkoly.

Edytowane przez gliczarowianin

moda nie ma nic do komfortu a takim komfortem jest droga prosto z lozka w stroju Adama :lol2: do lazienki bez kukania czy moze jest na drodze tesciowa przypominajaca sobie lata mlodosci lub 6 letni synek ktory bedzie zadawal ciekawe pytania. A co najgorsze- to powrot i oczekiwanie bo akurat w lazience corka szykuje sie do szkoly.

:)

• 1 month później...
a co powiecie na opcję łazienki z podwójnymi drzwiami?

na dole mam dla gości, na górze dla "domowników"

łazienka ma zaplanowane wejście osobne do którego mają dostęp 3 sypialnie w tym małżeńska. I teraz chodzi mi po łowie aby zrobić dodatkowe drzwi od strony tego pokoju małżeńskiego.

czy ktoś rozważał taką opcje?

bez sensu- zastanów się po co ci 3 drzwi do łazienki... albo nawet 2... trzeba zamykac/otwierać dwie pary drzwi a jeszcze zapomnisz.. bez sensu- lepiej jeszcze raz to przemyśl

ja mieszkalem z taka sypialnia ...byl to minus poniewaz sypialnia byla troche mala i okna parowaly od prysznica, jak rowniez swiadomość wychodka tuż obok małzeńskiego łoża ...nie za bardzo mi sie podobał ten pomysl. uwazam ze jak ma sie duuużą sypialnie i sporo kasy to się przyda, ale wspolna łazienka też jest jak najbardziej ok.

jest to kwestia "rozdzielenia" funkcji wc/łazienka od sypialni...mysle ze nie ma co tego łączyć....

• 2 weeks później...