Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta nieobiektywna ;) ZLOT FORUM Urzut 27.06

Urzut 27 czerwca - TAK czy NIE?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Urzut 27 czerwca - TAK czy NIE?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jezier, wierz mi, że też mnie to boli i przeszkadza. Ale z drugiej strony, zasady zostały ustalone ad hoc, a życie życiem...

Jeśli teraz się nie zdecydujemy na Urzut i rozmowy w tym temacie zostaną zerwane, to pewnie się okaże, że zlotu nie będzie wcale :-?

Tu są już konkretne warunki, ustalenia - trzeba je szybko przyklepać, albo nici z imprezy :roll:

Czy jesteśmy w stanie zorganizować cokolwiek na zbliżonych warunkach, gdzie indziej? Jak za to zapłacić, rozmowy są w toku, ale są właśnie dlatego, że jest to Wioska Budowlana - tego się nie da przenieść :roll:

Pisałeś, że zależy Ci, żeby wybrać najlepszą z możliwych propozycję - ta propozycja JEST NAJLEPSZA.

Tylko zaraz jej nie będzie, jeśli będziemy się trzymać ustalonych zasad.

A wierz mi, bo ja już w jednym miejscu byłam - nie jest łatwe rozmowanie z nieznającymi tematu ludźmi o imprezie na 150-200 osób, za którymi nie stoi żadna firma, stowarzyszenie, nic co nie ma pieczątki i odpowiedniego numerka, nie wiadomo, kto będzie płacił, nie wiadomo, kto się ma podpisać pod umową itd. itp... :roll:

Chcesz się przekonać - wybierz się do Gościńca Wiecha, bo boję się, że nawet jeśli ja pojadę, nie będziesz przekonany. Mnie przekonała jedna rozmowa...

Głosuję na "nie bo nie" dlatego, że niespecjalnie podoba mi się zmienianie zasad wyboru miejsca spotkania.

W zasadzie, to przyznaję Ci rację, ale są też okoliczności łagodzące:

- praktycznie jest to gotowiec, spełniający większość wymagań,

- z kalkulacji wynika, że z dotychczasowych propozycji najtańszy,

- teoretycznie wpływy z „reklam” mogą być większe niż wydatki za wynajem, a co z kolei może spowodować, że koszty organizacji zlotu nie będzie obciążać zlotowiczów, a może zostanie na jakieś dodatkowe upominki,

- NAJWAŻNIEJSZE – jest ktoś, kto zajmuje się tą lokalizacją od początku do końca.

Jestem na tak .... bardzo dużo wysiłku zostało włozone w to, aby zlot odbył się w urzucie ... poszukiwanie sponsorów aby forumowicze nie musieli płacić za zlot , zorganizowanie cateringu i napoi (co prawda odpłatnych , ale przecież sami organizujemy w tym roku :wink: ), załatwienie miejsc siedzących, załatwienie nagłośnienia ...itp...itd

Dla porównania, np. oferta Jeziera jest super według mnie - jak dla mnie naprawdę rewelacja i osobiście chetnie bym z niej skorzystała , i odpłatność 75zł od osoby nie jest dla mnie problemem, ponieważ będe sama

ale

gdyby wziąć pod uwagę rodzine 4-osobową , to już nie jest 75zł tylko powiedzmy 230zł za pobyt + koszty dojazdu + może nocleg ... robią się potężne koszty :roll:

więc dlatego głosuje za urzutem :wink:

Wyraziłem tylko delikatnie swoją opinię. Co zapewne nie wpłynie na rezygnację z wybanego miejsca spotkania. Nie mam zamiaru uwalić tej propozycji ani wypisywać wad wybranej lokalizacji.

Nie głosowałem też za własną propozycją bo wtedy wybrałbym "Wolę inną propozycję (skomentuj)"

Ach, ci Męzczyźni z zasadami! ;) Jezier, kilka osób na forum naprawdę dogłębnie przeanalizowało dostępne opcje i podjęło JEDYNĄ SŁUSZNĄ decyzję. Sama równiez proponowałam inna opcję niż Urzut, ale chylę czoła przez tym, co załatwiła Zuz@nka i na dzień dzisiejszy uważam, że Urzut jest absolutnie poza wszelką konkurencją. Ekonomicznie, organizacyjnie , kompleksowo i za zgodność z tradycją :)

Zreszta, co tam ja! Patrz na Nefer! Co za consenus, prawie jak w Sejmie ;)