swimrad 18.11.2003 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Co ile lat trzeba konserwować okna drewniane ( połaciowe ) VELUXA? z GÓRY DZIEKUJĘ !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m.c. 18.11.2003 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2003 Co ile lat trzeba konserwować okna drewniane ( połaciowe ) VELUXA? z GÓRY DZIEKUJĘ !!!! ale co konserwowac okucie metalowe, rame i skrzydlo drewniane czy uchwyt plastikowy????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 19.11.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Konserwuje się ramę lakierem, powiedzieli mi że raz na 10 lat wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimrad 19.11.2003 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 dziękuję agnikkrol za odpowiedź!!! m.c. wydaje mi się, że pierwszą rzecz jaką konserwujemy w oknach drewnianych jest drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.11.2003 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Źle Ci się wydaje. Z instrukcji jednego z producentów okien drewnianych:Regulacja i konserwacja okuć okiennych GUŁatwość obsługi i funkcjonowania okucia okiennego, jak również jego żywotność zależą w istotny sposób od przeprowadzanych zabiegów pielęgnacyjno-konserwacyjnych. Okna i drzwi balkonowe w momencie sprzedaży posiadają wykonaną fabrycznie regulację okuć. Jednak po zakończonym montażu może zaistnieć konieczność indywidualnego ustawienia okuć. Gdyby zaistniała taka potrzeba należy dokonać regulacji zgodnie z rysunkami zamieszczonymi poniżej.Przynajmniej raz do roku należy również przeprowadzić następujące czynności:wykonać regulację okuć sprawdzić i ewntualnie skorygować jakość zamocowania elementów okuć części ruchome nasmarować lub naoliwić (np. pastą silikonową lub smarem w sprayu typu WD-40) Z wyrazami szacunkukonserwator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimrad 19.11.2003 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 to rzeczywiście jestem laikiem, a wydawałoby się, że drewno jest najważniejsze. Moje okna są roczne, czy muszę wykonać to co opisujesz? Z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts