Gość ANSEXXX 30.12.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senkaty 31.12.2009 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Takie połączenia są dobre jak się ma do dyspozycji wiertarkę wielowrzecionową albo centrum CNC . Przy tej ilości ręczne ich wykonywanie to czysty masochizm A gdzie ja napisałem że ma to robić ręcznie .Jak najbardziej zlecić wiercenie tych dziurek. mocowanie za pomoca kołkowania klej konfirmaty co drugą warstę ale nie na mimośrody nie w tym przypadku Po co te konfirmaty co druga warstwa?I dlaczego nie mogą tu być zastosowane mimośrody?Według mnie bardzo ułatwiają montaż dla kogoś kto nie ma doświadczenia,a chyba nie zaprzeczysz że przy takiej szafce trzeba się troszkę nagimnastykować żeby całość ładnie złożyć. Osobiście robiąc taką szafkę zastosował bym takie połączenia,skręcane elektromagnetycznie no ale to technologia dla zawodowców. http://www.swissinvis.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.12.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 A gdzie ja napisałem że ma to robić ręcznie .Jak najbardziej zlecić wiercenie tych dziurek. Ale kolega zdaje się chciał sam to wszystko. Poza tym zlecone wiercenie tanie nie jest. Nawet licząc jakies 3 zł za połączenie (myślę że baaardzo tanio) przy takiej ilości to już będzie niezła kwota. Do tego złączki... Osobiście robiąc taką szafkę zastosował bym takie połączenia,skręcane elektromagnetycznie no ale to technologia dla zawodowców. http://www.swissinvis.com/ Super sprawa! Jeszcze się z czymś podobnym nie spotkałem. Elementów połączenia wogóle nie widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 31.12.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 31.12.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 31.12.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpudlo 01.01.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Czytam, caly czas czytam, zeby nie bylo, ze nie A zony nie oddam Dwoch lewych rak nie mam, z zagadnieniami wiercenia i skrecania daje sobie rade, wiec powinnismy sie jakos uporac z ta szafeczka Chyba sie sklaniam ku najprostszym rozwiazaniom, czyli koleczkom i klejowi. System Festolla Domino widzialem, fajny, ale nie mam dostepu do zadnych takich superowych narzedzi pozdro, mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monn 05.11.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Fajny ten wątek. Może jeszcze ktoś się podzieli tym co zrobił, jak i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek.bob 09.11.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Projekt fajny Jeżali chodzi o wykonanie we własnym zakresie (kołki klej) proponuje znaleść zakłady posiadające CNC(kompuerowe nawiercanie otworów w różnych płaszczyznach... między innymi...)... Czyli... rozrysować co i jak (rozmieszczenie kołków z odpowiednim wyminięciem) wymiary gotowych elementów wtedy jest to możliwe... Nie widze zwykłego montażu we własnym zakresie... (dla ambitnych tak PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 14.11.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Projekt fajny Jeżali chodzi o wykonanie we własnym zakresie (kołki klej) proponuje znaleść zakłady posiadające CNC(kompuerowe nawiercanie otworów w różnych płaszczyznach... między innymi...)... Czyli... rozrysować co i jak (rozmieszczenie kołków z odpowiednim wyminięciem) wymiary gotowych elementów wtedy jest to możliwe... Nie widze zwykłego montażu we własnym zakresie... (dla ambitnych tak PZDR. Tylko niech operator CNC nie włączy chłodzenia - płynu chłodniczego A tak poza tym jestem pod wielkim wrażeniem Waszych wyzwań majsterkowych gdyż jeszcze mam w pamięci jak to sie oklejało parapety boki i po kilku latach okleina zeszła gdzie nie gdzie , ale technologia poszła do przodu. Przymierzam sie do szafki na wymiar do łazienki wiec temat waszych postów będę obserwował. Ostatnio bawiłem sie w stolarza i wykonałem kołyskę ale z prawdziwego drzewa i dlatego wiem jak trudno łącz sie deski za pomocą kołków żeby wszystko grało Pozdrawiam ARi i czekam na więcej fotek z realizacji projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 21.11.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 (edytowane) Fajny ten wątek. Może jeszcze ktoś się podzieli tym co zrobił, jak i za ile? z racji tej że póki co mamy nie duże mieszkanie, stad możliwości urządzania ograniczone dlatego wspólnie z mężem zrobiliśmy już kilka "mebelków" sami, ja wymyślam,"projektuje" rozkładam na części pierwsze, licze wymiary co do mm potem zamawiamy materiały: płyty, blaty, fronty a składaniem zajmuję się już mąż ARI też robiliśmy szafki do łazienki na wymiar, zresztą nie tylko zamiast kołków możesz użyć wkrętów Edytowane 21 Listopada 2010 przez ida2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 20.01.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam ! Możecie polecić zawias tego typu http://www.blum.com/pl/pl/01/10/30/index.php ale coś tańszego wmiarę funkconalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 20.01.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) poszukaj w hafelle lub gtv https://easylink.hafele.com/is-bin/intershop.static/WFS/HPL-EasyLink_HPL-Site/HPL-EasyLink_HPL/pl_PL/pdfcatalog/DGH-M2009/index.html?SessionId=dsQI20E466c0008MrAQoYSaI0000&clientID=HPL&locale=pl_PL¤cy=PLN&useClipboard=true Edytowane 20 Stycznia 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mosiek2206 19.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam mam pytanie odnośnie zawiasu szafki narożnej z tego linkuhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/56f127d97455e217.htmlNa jakiej zasadzie działa ten zawias, Jaka jest jego cena?I jeszcze jedno Czy jeśli nie ma słupka na rogu to będę mógł zamontować blat docięty pod kątem 45°?Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.12.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ja wiem, że to wątek o robieniu mebli a ja mam trochę odwrotny problem, ale pomyślałam, że tu dostanę fachową poradę. Mam komodę sosnową korpus, trzy szuflady i blat. Wszystko składane na kołki i klej (tak przypuszczam, bo śrub żadnych nie znalazłam). Chcę przerobić tę komodę (jak mi sie uda to się pochwalę) i w tym celu muszę pozbyć się tego blatu. Pierwsza próba polegała na opukaniu od dołu młotkiem (przez drewniany klocek) w nadziei, że nie trzyma mocno. Niestety. Przyszło mi do głowy, że może sa jakieś środki chemiczne, którymi mogłabym potraktować spojenie i nieco osłabić klej. Są takie cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.12.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ja wiem, że to wątek o robieniu mebli a ja mam trochę odwrotny problem, ale pomyślałam, że tu dostanę fachową poradę. Mam komodę sosnową korpus, trzy szuflady i blat. Wszystko składane na kołki i klej (tak przypuszczam, bo śrub żadnych nie znalazłam). Chcę przerobić tę komodę (jak mi sie uda to się pochwalę) i w tym celu muszę pozbyć się tego blatu. Pierwsza próba polegała na opukaniu od dołu młotkiem (przez drewniany klocek) w nadziei, że nie trzyma mocno. Niestety. Przyszło mi do głowy, że może sa jakieś środki chemiczne, którymi mogłabym potraktować spojenie i nieco osłabić klej. Są takie cuda? Są ale nie ma jak dostarczyć tego w miejsce spojenia. Upewnij się że śruby nie sa zaflekowane albo przykryte okleiną. Listwa i mlotek to dobry kierunek tylko nie opukać a zdrowo walnąć. Młotek musi być ciężki a listwa gruba, wytrzymała i dosyć długa bo inaczej połamiesz blat, Możesz też spróbować wbić dłuto miedzy blat a ściankę ale z wyczuciem by nie przelazło na zewnątrz no i od środka zostaną ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.12.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Upewnij się że śruby nie sa zaflekowane albo przykryte okleiną Z całą pewnością nie ma tam żadnych śrub. Bardzo bym się zdziwiła gdyby były to tylko blat sosnowej szafeczki. Listwa i mlotek to dobry kierunek tylko nie opukać a zdrowo walnąć. No dobra z tym opukaniem to trochę źle napisałam. Tak czy inaczej podejmiemy kolejna próbę z większym młotkiem. Możesz też spróbować wbić dłuto miedzy blat a ściankę ale z wyczuciem by nie przelazło na zewnątrz no i od środka zostaną ślady. Dłuto powiadasz... Bo ja prawdę mówiąc jestem zdesperowana i rozważam nawet użycie rozpłatnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.12.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Z całą pewnością nie ma tam żadnych śrub. Bardzo bym się zdziwiła gdyby były to tylko blat sosnowej szafeczki. No dobra z tym opukaniem to trochę źle napisałam. Tak czy inaczej podejmiemy kolejna próbę z większym młotkiem. Dłuto powiadasz... Bo ja prawdę mówiąc jestem zdesperowana i rozważam nawet użycie rozpłatnicy. Jeżeli to dechy to cięższy mlotek, porządna listwa i brak skrupułów załatwią sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.12.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Hmmm. Kołki nie puszczały, a może mojemu mężowi zabrakło zimnej krwi i determinacji. W każdym razie w ruch poszła jednak rozpłatnica i osiągnęliśmy pożądany efekt. Się pochwalę. Tak było w trakcie prac:http://foto.bexlab.pl/Emi/IMG_8482_1.jpg To ciemniejsze po prawej strony to wspomniana komódka. Tak wygląda po pomalowaniu:http://foto.bexlab.pl/Emi/IMG_8530_1.jpg http://foto.bexlab.pl/Emi/IMG_8531_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts