dziaracz 06.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 ze zdumieniem przegląd fotki i jestem pod wrażeniem ( chyba nie ja jeden) . Patrzyłem na ceny frontów ( nie małe ) i teraz się rodzi pytanie. Czy front na pewno się frontem musi nazywać ? czy nie na to samo wyjdzie jeśli laminowaną płytkę oklei się z czterech stron?? NA moje oko u kolegi SIdora tak właśnie jest zrobione. No chyba że się mylę więc proszę mnie poprawić. i jeszcze mnie nurtuje jedna rzecz. Sidor pisałeś wcześniej o tym że używałeś ścisków stolarskich ale jakie konkretnie miałeś na myśli?? te długie takie żeby objąć przykładowo ściankę z blatem po długości czy też może takie cudo http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=622291074 czyli ścisk narożnikowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 07.05.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 A o to obiecane deseczki...czyli al'a cargo http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/kuchnia4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 07.05.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mam jeszcze dwa cargo ale "kupne":na przyprawy i siatkihttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/kuchnia3.jpgoraz narożny na garnkihttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/kuchnia2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 07.05.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 A tu zdjęcie ściany z płytą "10" http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/kuchnia1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 07.05.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 górne szafki ze szkłem - kuchnia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b82108f7e393d5aa.html Czy te fronty są kupne (czyli szybka z metalową obramówką) czy sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidor 07.05.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Kolego dziaracz - tak moje fronty są robione z płyty i oklejane - duuużo taniej Gotowe fronty może i czasem ładniejsze ale to jest temat - zrób to sam Emilka26 - ładne to cargo - też miałem takie coś w głowie ale mamy małą kuchnie - a ile daliście za te narożnikowe talerze ? Fronty z szybkami zamawiałem niestety - wolałem to mieć szybciej i dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziaracz 07.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Kolego dziaracz - tak moje fronty są robione z płyty i oklejane - duuużo taniej Gotowe fronty może i czasem ładniejsze ale to jest temat - zrób to sam wiem wiem, zrób sam. ... tak tylko zapytałem bo jak zacząłem przeglądać ceny to i głowa mnie zaczynała powoli boleć A jak się ma sprawa z tymi ściskami? kątowe czy zwykłe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 07.05.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Sidor, a gdzie we Wrocku zaopatrywałeś się w materiały, gdzie ciąłeś płyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a ile daliście za te narożnikowe talerze ? kurcze musiałabym sprawdzić dokładnie na fakturze ale chyba ok 60zł Fronty z szybkami zamawiałem niestety - wolałem to mieć szybciej i dokładniej powiem Ci że też rozważaliśmy kupno, ale odważyliśmy się i wyszło całkiem nieźle, choć najwięcej pracy kosztowały nas meble w łazience bo sami oklejaliśmy płytę mdf fornirem naturalnym venge modyfikowana i klonem naturalnym efekt taki że goście którzy do nas przychodzą myślą, że to lite drewno - bez porównania z płytą oklejoną zamówioną w hurtowni. Zajęło nam to z 3h ale było warto. http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/lazienka1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A tak podświetliliśmy górną szafkęhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/lazienka_swiatlo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A tak podświetliliśmy górną szafkę http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/lazienka_swiatlo.jpgJeden mały komentarz z mojej strony. Jak widać na zdjęciu skręcaliście obudowę oświetlenia ze sobą od spodu i potem zaklejaliście widoczne śróbki. Niestety widać to - więc może warto pomyśleć nad innym rozwiązaniem - skręcenie obu elementów za pomocą metalowej L łączącej od środka oba elementy. Wtedy nic z zewnątrz nie byłoby widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jak widać na zdjęciu skręcaliście obudowę oświetlenia ze sobą od spodu i potem zaklejaliście widoczne śróbki. Niestety widać to - więc może warto pomyśleć nad innym rozwiązaniem - skręcenie obu elementów za pomocą metalowej L łączącej od środka oba elementy. Wtedy nic z zewnątrz nie byłoby widać. hmmm pomyślimy nad tym następnym razem, bo zdjęcie robione było na "kucaka" i w rzeczywistości tego nie widać, nikt kto wchodził i użytkował łazienkę nie widział że jest tam jakiekolwiek podświetlenie póki mu nie pokazałam więc tym bardziej nie widać zaślepek...ale przy zabudowie gdzie owe zaślepki mogą być widoczne wymyślimy coś innego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 hmmm pomyślimy nad tym następnym razem, bo zdjęcie robione było na "kucaka" i w rzeczywistości tego nie widać, nikt kto wchodził i użytkował łazienkę nie widział że jest tam jakiekolwiek podświetlenie póki mu nie pokazałam więc tym bardziej nie widać zaślepek...ale przy zabudowie gdzie owe zaślepki mogą być widoczne wymyślimy coś innego. pozdrawiam Hej, a możesz pokazać spód tej półki od wewnątrz szafki? chcę zobaczyć jak rozwiązaliście kwestię wydzielania ciepła z halogenków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 a możesz pokazać spód tej półki od wewnątrz szafki? chcę zobaczyć jak rozwiązaliście kwestię wydzielania ciepła z halogenków. yyy a jak rozwiązuje się kwestię ciepła wydzielanego przez halogeny w innych zabudowach np gips-kartonie? my zostawiliśmy otwór na końcu tej skrzynki...tzn nie dochodzi do końca ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.05.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 my zostawiliśmy otwór na końcu tej skrzynki...tzn nie dochodzi do końca ściany. A, rozumiem, cała skrzynka która wisi pod mebelkiem jest więc pusta w środku, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 08.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 A, rozumiem, cała skrzynka która wisi pod mebelkiem jest więc pusta w środku, tak? dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 08.05.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidor 11.05.2009 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Sidor, a gdzie we Wrocku zaopatrywałeś się w materiały, gdzie ciąłeś płyty ? Meblostyl - tam od razu tną !!! Kolego dziaracz - używałem zwykłych prostych ścisków Emilko26 - mam pytanie - nie moge uwierzyć że oklejaliście fornirem w domowych warunkach z takim dokłądnym efektem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka26 11.05.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Emilko26 - mam pytanie - nie moge uwierzyć że oklejaliście fornirem w domowych warunkach z takim dokłądnym efektem ? Pozdrawiam hmm - powiedz mi jak mam Ci to udowodnić ...mogę napisać że używaliśmy do klejenia budaprenu - śmierdzący ale skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidor 12.05.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Emilko26 - mam pytanie - nie moge uwierzyć że oklejaliście fornirem w domowych warunkach z takim dokłądnym efektem ? Pozdrawiam hmm - powiedz mi jak mam Ci to udowodnić ...mogę napisać że używaliśmy do klejenia budaprenu - śmierdzący ale skuteczny A okleine ściskaliście między płyty czy jakiś lepszy sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts