Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ze zdumieniem przegląd fotki i jestem pod wrażeniem ( chyba nie ja jeden) .

Patrzyłem na ceny frontów ( nie małe ) i teraz się rodzi pytanie. Czy front na pewno się frontem musi nazywać ? czy nie na to samo wyjdzie jeśli laminowaną płytkę oklei się z czterech stron?? NA moje oko u kolegi SIdora tak właśnie jest zrobione. No chyba że się mylę więc proszę mnie poprawić.

i jeszcze mnie nurtuje jedna rzecz. Sidor pisałeś wcześniej o tym że używałeś ścisków stolarskich ale jakie konkretnie miałeś na myśli?? te długie takie żeby objąć przykładowo ściankę z blatem po długości czy też może takie cudo

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=622291074

czyli ścisk narożnikowy??

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolego dziaracz - tak moje fronty są robione z płyty i oklejane - duuużo taniej

Gotowe fronty może i czasem ładniejsze ale to jest temat - zrób to sam :)

Emilka26 - ładne to cargo - też miałem takie coś w głowie ale mamy małą kuchnie - a ile daliście za te narożnikowe talerze ?

Fronty z szybkami zamawiałem niestety - wolałem to mieć szybciej i dokładniej :)

Kolego dziaracz - tak moje fronty są robione z płyty i oklejane - duuużo taniej

Gotowe fronty może i czasem ładniejsze ale to jest temat - zrób to sam :)

wiem wiem, zrób sam. ...

tak tylko zapytałem bo jak zacząłem przeglądać ceny to i głowa mnie zaczynała powoli boleć

A jak się ma sprawa z tymi ściskami?

kątowe czy zwykłe??

a ile daliście za te narożnikowe talerze ?

kurcze musiałabym sprawdzić dokładnie na fakturze ale chyba ok 60zł

Fronty z szybkami zamawiałem niestety - wolałem to mieć szybciej i dokładniej :)

powiem Ci że też rozważaliśmy kupno, ale odważyliśmy się i wyszło całkiem nieźle, choć najwięcej pracy kosztowały nas meble w łazience bo sami oklejaliśmy płytę mdf fornirem naturalnym venge modyfikowana i klonem naturalnym efekt taki że goście którzy do nas przychodzą myślą, że to lite drewno :wink: - bez porównania z płytą oklejoną zamówioną w hurtowni. Zajęło nam to z 3h ale było warto.

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14122/lazienka1.jpg

Jeden mały komentarz z mojej strony. Jak widać na zdjęciu skręcaliście obudowę oświetlenia ze sobą od spodu i potem zaklejaliście widoczne śróbki. Niestety widać to - więc może warto pomyśleć nad innym rozwiązaniem - skręcenie obu elementów za pomocą metalowej L łączącej od środka oba elementy. Wtedy nic z zewnątrz nie byłoby widać.
Jak widać na zdjęciu skręcaliście obudowę oświetlenia ze sobą od spodu i potem zaklejaliście widoczne śróbki. Niestety widać to - więc może warto pomyśleć nad innym rozwiązaniem - skręcenie obu elementów za pomocą metalowej L łączącej od środka oba elementy. Wtedy nic z zewnątrz nie byłoby widać.

hmmm pomyślimy nad tym następnym razem, bo zdjęcie robione było na "kucaka" i w rzeczywistości tego nie widać, nikt kto wchodził i użytkował łazienkę nie widział że jest tam jakiekolwiek podświetlenie póki mu nie pokazałam :wink: więc tym bardziej nie widać zaślepek...ale przy zabudowie gdzie owe zaślepki mogą być widoczne wymyślimy coś innego.

pozdrawiam

hmmm pomyślimy nad tym następnym razem, bo zdjęcie robione było na "kucaka" i w rzeczywistości tego nie widać, nikt kto wchodził i użytkował łazienkę nie widział że jest tam jakiekolwiek podświetlenie póki mu nie pokazałam :wink: więc tym bardziej nie widać zaślepek...ale przy zabudowie gdzie owe zaślepki mogą być widoczne wymyślimy coś innego.

pozdrawiam

Hej,

a możesz pokazać spód tej półki od wewnątrz szafki? chcę zobaczyć jak rozwiązaliście kwestię wydzielania ciepła z halogenków.

a możesz pokazać spód tej półki od wewnątrz szafki? chcę zobaczyć jak rozwiązaliście kwestię wydzielania ciepła z halogenków.

yyy a jak rozwiązuje się kwestię ciepła wydzielanego przez halogeny w innych zabudowach np gips-kartonie? my zostawiliśmy otwór na końcu tej skrzynki...tzn nie dochodzi do końca ściany.

Sidor, a gdzie we Wrocku zaopatrywałeś się w materiały, gdzie ciąłeś płyty ?

Meblostyl - tam od razu tną !!!

Kolego dziaracz - używałem zwykłych prostych ścisków

Emilko26 - mam pytanie - nie moge uwierzyć że oklejaliście fornirem w domowych warunkach z takim dokłądnym efektem ?

Pozdrawiam

Emilko26 - mam pytanie - nie moge uwierzyć że oklejaliście fornirem w domowych warunkach z takim dokłądnym efektem ?

Pozdrawiam

hmm - powiedz mi jak mam Ci to udowodnić:o ...mogę napisać że używaliśmy do klejenia budaprenu - śmierdzący ale skuteczny :wink:

Pozdrawiam

hmm - powiedz mi jak mam Ci to udowodnić:o ...mogę napisać że używaliśmy do klejenia budaprenu - śmierdzący ale skuteczny :wink:

A okleine ściskaliście między płyty czy jakiś lepszy sposób ?