gregfr 24.04.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam. Mam zaje... problem. Dom ma nowy dach , ocieplony, folia i regips, wszystko tak jak powinno być. Dzisiaj zauwazyłem ze mam wodę na suficie. Rozwaliłem regips w kilku miejscach i wszędzie pod płytą i folią od strony wełny mam wode. Wykluczone jest przeciekanie dachu , nie pada miesiąc. Podejrzewam parę wodną. Pokoje były tynkowane. Co z tym zrobic ? Czy konieczne bedzie rwanie sufitu? Jeśłi ktoś maiał taki kłopot to proszę o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 25.04.2009 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witam. Mam zaje... problem. Dom ma nowy dach , ocieplony, folia i regips, wszystko tak jak powinno być. Dzisiaj zauwazyłem ze mam wodę na suficie. Rozwaliłem regips w kilku miejscach i wszędzie pod płytą i folią od strony wełny mam wode. Wykluczone jest przeciekanie dachu , nie pada miesiąc. Podejrzewam parę wodną. Pokoje były tynkowane. Co z tym zrobic ? Czy konieczne bedzie rwanie sufitu? Jeśłi ktoś maiał taki kłopot to proszę o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.04.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jezeli wykluczymy przeciekanie dachu i jezeli nie biegna tamtedy zadne rury (a pewnie nie biegna) to oczywiscie ze jest to skroplona para wodna.Jedyna metoda - odpowiednia wentylacja i nie ma na to innego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 25.04.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 jedyna para to z tynku ale to było w lutym i już dawno wyschło. Ja też podejrzewam parę ale to sie zaczeło robić jak wyszło słońce na dach czyli od trzech dni. Wcześniej było sucho. Nie wiem czy rwać wszystko czy czekać. http://img26.imageshack.us/img26/2015/dachq.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.04.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 jedyna para to z tynku ale to było w lutym i już dawno wyschło. Ja też podejrzewam parę ale to sie zaczeło robić jak wyszło słońce na dach czyli od trzech dni. Wcześniej było sucho. Nie wiem czy rwać wszystko czy czekać. http://img26.imageshack.us/img26/2015/dachq.png Co to jest membrana 5cm? Jeśli woda jest nad folią paroszczelną to albo nie jest ona paroszczelna (a przynajmniej tak nie jest położona) , albo jednak dach nie jest szczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 25.04.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 żle to opisałem poprostu szczelina 5cm. Folia jest położona raczej dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 26.05.2009 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 no to chyba nikt nie wie co to może byc? Wszystko zerwałem uzpełniłem wełne, dałem dodatkowe kominki wentylacyjne na dach i znowu mam to samo. Jak jest ostre słońce to pod paroizolacja jest mokro. Folia paroprzepuszczalna jest sucha. Może ta wełna nie przepuszcza pary do tej szczeliny? Przez dwa dni jak nie było foli żółtej wełna była sucha, dzisiaj już jest mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 27.05.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 wietrzyć, dużo wietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregfr 27.05.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 nic to nie daje a wentylacja jest bardzo dobra. Raczej chodzi tu stopień rosy, ale to już zagadnienia dla znawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 27.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ścigaj adama_mk może folię paroprzepuszczalną odwrotnie położyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyber53 08.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Chcę dać regips na sufit wykonany z desek drewnianych (podłogowych). Ma tu już swoje lata, ale nigdy nie było żadnych przecieków. Czy muszę też dawać folię pod regips? Nie chce, aby u mnie wystąpiło jakieś pocenie się sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.07.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Chcę dać regips na sufit wykonany z desek drewnianych (podłogowych). Ma tu już swoje lata, ale nigdy nie było żadnych przecieków. Czy muszę też dawać folię pod regips? Nie chce, aby u mnie wystąpiło jakieś pocenie się sufitu.Pocenie się sufitu jak to nazwałeś będzie oznaką złej wentylacji, którą folia uwidoczni. Pytanie co masz nad tymi deskami, bo folia ma za zadanie ochronić wełnę ocieplenia a nie jakieś inne czary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts