Iwuś 20.05.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Z tych rzeczy, które Tobie sie spodobały to też nie zrezygnowałam. Na dole w naszym domu mamy pokój gościnny z wygospodarowaną kosztem wiatrołapu łazienką i kuchnia jest właśnie po innej stronie niż salon a to na maxa mi się podoba, ponieważ nie urzekają mnie kuchnie połączone z salonem. Nie mamy jednak miejsca na gratki, ponieważ zrezygnowalismy z garderoby na poddaszu, żeby mieć mini antresolkę. Dziennik mamy od samego początku. Link jest pod moim postem - ten czerwony napis Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 20.05.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 No witam, dzisiaj byłam na placu boju, jednym zdaniem: lej lepik papy nie żałuj Nasze ławy, choć nie calkiem proste daly radę w tym błocku i sie były wyschły, przyjechały bloczki fundamentowe i cooośśśś sie dzieje proszę szanownych budujących. No i konstrukcja domu jest już praktycznie gotowa, jak tylko wyjdą z tymi fundamentami z ziemii ruszamy ostrooo Ja juz chce wybierac wykonczeniowke juz nie moge sie doczekac a tym czasem nadal wykop i troche betonku aaaa! Nie łammmy się dadzą radę wybudować jeszcze ten dom, skoro inne stoja i niczego im nie brakuje, prawda? no pocieszcie . Dość trzeba sie w garść wziąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.05.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Nasze ławy, choć nie calkiem proste Tak patrzę na te zdjęcia i się zastanawiam... może to zdjęcie taką perspektywę zniekształconą daje, ale oceniając po tych zdjęciach ja bym nie powiedział, że one są "niecałkiem proste", zastanawiałbym się raczej nad "krzywe jak cholera". Ja przepraszam za bezpośredniość, nie traktuj tego, co wyżej napisałem jako atak na siebie, absolutnie nie mam takiego zamiaru, po prostu patrzę na te ławy, oczom nie wierzę i postanowiłem spytać, zwrócić uwagę, bo może to tylko na zdjęciu tak wygląda, a może jest jak jest, a Ty po prostu nie wiesz, że to trochę nie tak powinno wyglądać, a po to przecież jest to forum i te dzienniki budowy, żeby dyskutować i o takich wątpliwościach, nie jedynie chwalić. Te ławy są wogóle poziome? Zbrojenie przed jego zalaniem ktoś "odbierał"? Bo widoczne na zdjęciu fragmenty zbrojenia są krzywe jak licho. Szalunki też w wyraźny sposób nie są proste (mówię o poziomie, ale resztę wymiarów też proponowałbym sprawdzić przede wszystkim kąty proste!), jeśli góra ław jest poziomowana do nich, to będą baaardzo duże problemy z wyprowadzeniem z tych ław prostych ścianek fundamentowych. A co będzie, jeśli ekipa która tak potrafi schrzanić ławy, będzie budowała z podobną jakością dalej? Masz jakiegoś kierownika budowy, ale niezależnego od tej firmy, która Ci to stawia? Widział to i zaakceptował? A jeśli kierbud jest pracownikiem tej firmy, to może czas odżałować trochę kasy i choć do jednorazowej ekspertyzy zatrudnić niezależnego inspektora nadzoru? Pozdrawiam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 26.05.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 No to jak już Jarek się odważył to... my z mężem też nie mogliśmy uwierzyć w to co widzimy ... nie wiem co mam powiedzieć... ale lepiej pokażcie to jakiemuś fachowcowi... Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 26.05.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 czesc, dzieki za dobre rady ale mój mąż jest inzynierem budownictwa i 0on sprawdza wszystko na bieżąco to musi byc wina perspektywy konty się zgadzają, poziom również tylko ja kiepsko zdjęcia robię, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 26.05.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 poziomowanie było jeszcze dodatkowo na pierwszej warstwie pustaka szalunkowego dzieki za troskę, ścianki fundamebtowe są prościutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 30.05.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Cześć budujący!!! No nareszcie pierwsza warstwa fundamentów zalana betonkiem i schnie, jeśli to możliwe przy regularnie przechodzących burzach . Teraz jeszcze jedna warstwa i wieniec, nasze fundamenciki do poziomu zero mają aż 2,50 m wysokości, niestety. No teraz wygląda to trochę jakbysmy budowali basen nie dom, ale damy radę http://images43.fotosik.pl/134/4e1f534313850622med.jpg http://images41.fotosik.pl/130/4d200de910302b6dmed.jpg Tak to w tej chwili wygląda, już nie możemy się doczekać, a to ja i nasza córcia, pozdrawiamy http://images47.fotosik.pl/135/277ebec16be11125med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 07.06.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Noo witam, witam, jak fajnie, 1,5 miesiąca bagatela normalnie udało nam się po ciężkich bojach stoczonych z gliniastym gruntem, woda w wykopie i wykonawcą wrócic do poziomu gruntu, ja chyba zwariuję przez tą budowę, no przecież ile można budować fundament, jaki wysoki by on nie był? No ale popatrcie sobie budujący kolejny etap juz nie jest uzależniony od pogody może będzie szybciej http://images49.fotosik.pl/138/4c5d1f6766793cc3med.jpg http://images37.fotosik.pl/134/6b4f96e48f32cc2amed.jpg Jakbyśmy zaczynali od zera, dobijające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 11.06.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 http://images37.fotosik.pl/137/66de71d9fcd734c7med.jpg cześć kochani budujący, jak widac powoli zamykaja się niektóre wątki naszego pamiętnika, albo to tylko pozory Pamiętacie, jak pisałam, że cały czas walczymy z ENEA? Kilka dni temu na naszej działce pojawił sie nowy ale jakże pocieszny element krajobrazu. Szare toto ale cieszy oczka. Nie wiadomo kiedy zrobią odbiór no i trzeba bedzie placic za przesył a głupi człowiek i tak sie cieszy, bo po roku wreszcie nastąpil jakiś ruch w interesie http://images50.fotosik.pl/141/8b58990d804bbebcmed.jpg tempo na budowie jak na załączonym obrazku i znowu przerwa ze względu na święta, ale aneksy do umowy, żeby dopłacić za fundament to przyszły bardzo punktualnie Ja wam dobrze radzę, jak macie nadwagę zacznijcie budowac dom szczególnie polecam kolezankom np po ciąży, dieta cud, stres czyni cuda dziewczyny, do dzieła!!! Mamy już też studzienkę i wodomierz a w czwartek przywiozą szambo, wszystko byłoby cacy, pod warunkiem, że mielibyśmy maj a nie czerwiec. Tylko miesiąc obsuwy, co to jest??? Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 24.06.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Noo nie jak nie urok, to nie gotowa dziura pod szambo, czy wy też tak mieliscie? u nas ciągle etap fundamentów bo pogoda nie taka, bo betoniarnia nawaliła bla bla bla itd Ja już się nie przejmuję bo chyba bym zwariowała. Powoli idzie do przodu i to najważniejsze. Wybraliśmy już kolor okien: daglezja letnia, he he jak wykonawca usłyszał, że drzwi maja też być w tym kolorze miał nie lada zagwozdkę, ale mówi, że załatwi. Ja nie wiem jak wy, ale ja mam ogromny problem z wybraniem np. koloru dachu jeśli widzę tylko próbki wielkosci wizytówki biurowej. Normalnie makabra. Mnie zdecydowanie łatwiej, kiedy widzę całą połać dachu albo co najmniej kawałek, wreszcie znalazłam hurtownię blachodachówki i tam o dziwo mieli ekspozycję. strasznie mnie to ucieszyło, bo jak zobaczyłam w naturze 10cioletni dach w kolorze, jaki pierwotnie chciałam opadła mnie zgroza!! a póbka była taka sympatyczna. Ostrzegam kochani budujący, jak będziecie wybierać kolor dachu nie róbcie tego pochopnie, najlepiej znależć jakąś ekspozycję, kolory w katalogach też nijak sie mają do tych w naturze. Poza tym powiększyliśmy rodzinkę o psa, jak iść na całóść to juz odwaznie Pozdrawiam, następnym razem będą zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 25.06.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Za dachem to "zjeździliśmy" całą okolicę. Oglądaliśmy dachy poprostu na domach. A na budowie u Was to powiem, że całkiem normalnie jest No chyba sie nie spodziewałaś, że wszystko pójdzie jak spłatka. Popróbujesz tego miodu kochana co wszyscy Nie przejmuj się, to że nie stawiają fundamentów bo pada to tylko się ciesz, bo deszcz wypłukał by zaprawę i inne historie mogłyby się dziać. Czasem nie mozna poprostu przyspieszać. Wszystko w swoim czasie. Może zacznij sadzić drzewa? Będziesz miala poczucie, że jednak cos sie dzieje. A co za piesek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam:)Budujecie podobny domek jak my:))u nas jest dodatkowy garaż, a wieczorem pobuszuje sobie po Twoim dzienniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 27.06.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 No cześć kochani współcierpiętnicy, Iwuś - jasne, że nie myśleliśmy, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, ale czasami szlag człowieka trafia, dzięki za radę z tymi drzewami sama stosowałaś? Jeśli chodzi o pieska, to wybraliśmy sobie takiego duuużego miśka, nie wiem czy nazwa rasy coś wam powie dlatego najpierw zdjecie: http://images40.fotosik.pl/148/a6c718ec0950c640med.jpg to berneński pies pasterski na razie ma 9 tygodni, jest przesłodki i rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 27.06.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Kala67, serdecznie witamy w naszym dzienniku, ja też sobie w twoim chetnie pobuszuję, gratuluję decyzji, mnie przechodzą wszelkie nerwy, jak sobie stoję na swojej działce i patrzę na to samotne drzewo (jak mi je ktoś kiedyś wytnie zabiję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 27.06.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Jak już zapewne zauważyliście nasze fundamenty w tempie natychmiastowym pną się w górę. popatrzcie sobiehttp://images40.fotosik.pl/148/b0286ef10981a66b.jpg Zaizolowali wreszcie i w poniedziałek będą przeprowadzać instalacje, na szczęście ściany będą "podobno" szly trochę szybciej, no jak tempo pozostanie takie, jak obecnie to spotkamy się na dzienniku jeszcze grubo po tym, jak spłacimy ten dom Szambo jest wielkie, ale oczywiscie nadal nie wkopane, no i narazie to tyle, jak obietnice zamienią się w czyny dam znać. Jak chcecie piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witaj:) śliczny ten piesio:) wyglada jak maskotka przeczytałam raz jeszcze twój dziennik i nie doczytałam nigdzie....jakiego macie wykonawce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 29.06.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 PRODREW to nasz wykonawca a piesek wiem że śliczny, to bardzo spokojna i stateczna rasa, jak dorośnie będzie wyglądał jak wielki misioo!! Najbardziej mnie rozbroiło, jak w jakimś opisie przeczytałam następującą informację "psa nie wolno zmuszać do biegu..." pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 23.07.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witaj Gabi Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam, ale nie zagladalam na forum dlugi czas bo nam temat budowy sie pokomplikowal. Ciagnie sie nam ta papierologia jak flaki z olejem Ciesze sie ze taki postep u Ciebie, pierwsze koty za ploty:) Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe budownie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabi78 09.08.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 cześć kochani budujący Jak tam wakacje? Jak dla mnie to za szybko mijają. No ale do rzeczy: Zabina nie przejmuj się, będzie dobrze, papeiry to najgorsze świństwo pod słońcem, potem trochę użerki z wykonawcami i już stoi domek, a potem tylko wykończeniówka Przesyłam trochę aktualniejszy stan rzeczy. Nas tez nie było i muszę poczytac wasze wątki, bo nie jestem na bieżąco. http://images49.fotosik.pl/175/fccb4bce6094f16fmed.jpg http://images41.fotosik.pl/171/25d0678db55c33ffmed.jpg pozdrawiam serdecznie, jak wgram zdjęcia z ostatniego tygodnia to je wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.08.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 no wreszcie nowe zdjęcia widze , że rośnie Twój domek, super!!!!!! już nawet pieterko sie u Ciebie robi:) czym będzie obłozony i co planujesz na dachu???????/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts