kuki1984 24.04.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 WITAM mam dylemat odnosnie wyboru ogrzewania mam dom dopiero co wybudowany grubosc sciany bloczek 30cm + 15 steropian mysle ze jest dobrze ocieplony tym bardziej ze powierzchnia uzytkowa domu wynosi 110m2 !!! I tak bede podlaczal gaz ziemny do kuchenki i nie wiem na co sie zdecydowac odnosnie ogrzewania!! na gaz czy ekogroszek ojciec przekonuje mnie do gazu natomiast znajomi mowia o ekogroszku. Czy mozecie sie wypowiedziec w tym temacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 24.04.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nie ma się co zastanawiać, przy tak małym zapotrzebowaniu na energię tylko mały kocioł gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 24.04.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Też stałem przed tym dylematem... przez 5 sekund po tym jak się dowiedziałem, że zakładają gaz. W Twoim przypadku (mniejszego domku) byłbym w stanie ograniczyć się do 1 sekundy! Przy niewielkim domku i dobrym ociepleniu różnica w kosztach jest naprawdę niewielka, a wygoda gazu - nie do opisania! Wiem bo korzystałem z obu rozwiązań. Polecam GAZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 jak będziesz miał gaz ziemny to w ogóle nie wiem nad czym się zastanawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.04.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 jeżeli myślisz o ekogroszku, to poszukaj sobie trochę wątków ludzi, którzy starają się dobrać odpowiednie parametry pracy pieca, narzekają na mokry węgiel. Gaz gazem i jeżeli z rury to ja sam bym w to szedł. Sam się zaczynam zastanawiać, czy za te 2-3 lata jak mają nam w okolicę podciągnąć rurę zrezygnować z groszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuki1984 26.04.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 dzieki za odpowiedzi po tych sformulowaniach to chyba nie bede sie zastanawial wybieram gaz tylko teraz zostala kwestia co do pieca kondensacyjny czy jakis inny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 26.04.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 piec kondensacyjny; teraz droższy ale ekspoatacja z pewnością tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts