marszol14 24.04.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam! Czy ktoś może wie jakie są aktualne ceny murarza (na godzine) ? Dokladnie chodzi mi o postawienie domu włącznie z piwnicami. Dzięki za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 24.04.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 witaj. zaczynamy w maju, rozmawiałam z kilkoma ekipami- nie spotkałam sie z podawaniem ceny "za godzinę".. murarze podają raczej cene całkowitą, ewentualnie majster bierze cene, a pomocnicy dniówki.. najczęsciej ekipy podawały cene za całośc z wymienieniem poszczególnych etapów.. każdy chciał zobaczyc projekt i wyceniał kilka dni- zapoznawali sie z projektem, z technologią-jaki materiał planujemy, jakie fundamenty, jaki strop, deskowanie czy nie- to wsyztsko ma wpływ na cenę,jak równiez pwierzchnia domu.. na godziny to ja bym sie denerwowała ze wolno rpacuja a czas leci.. układ majster na pensji a pomocnicy na dniówki w miare do rpzyjęcia- bo pomocnicy to może by woleli dniówki nabijac, ale majster dostaje konkretna sume więc nie opłaca mu sie rpzeciągać- wiec w razie czego pogania.. najbardziej przejrzysty układ to cena a całośc z wymienionymi poszczególnymi pracami. ot tyle co wiem jako początkująca inwestorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 25.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi ci o godzinę roboty murarza w firmie to: 20-23 pln/brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.05.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 u mnie za stan 0 powiedział 30zł za m2 muru i 30zl za mb ławy fundamentowej - robocizna, ekipa 4osobyściana fundamentowa z izolacją i ociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts