Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nio to ja odpowiem Ci tak.Przed moja posesją biegnie droga powiatowa.Nie muszę dodawać ile ceregieli miałem z odległościami przy adaptacji budynku,ogrodzenia i zjazdu z drogi powiatowej.Jak się domyślasz musiałem to mieć po w/w adaptacji i dokumentacji do starostwa(pozwolenie na budowę).Teraz(a jestem na topie z tymi pierdołami) mój kier. budowy powiedział mi,(chociaż mam projekt owego zjazdu),że nikomu nie muszę nic zgłaszać(starostwo powiatowe) by zrobić zjazd z kostki brukowej.Zgłupiałem.Kasa na projekt atu nie trzeba nic robić. :o .

Chodzi mu o to ,że wzdłuż mojego płotu (stały z cegły) biegnie chodnik a ja mam po prostu się do niego wpiąć i tyle.

pzdr.

Na kostkę na swoim terenie nie musisz miec pozwoleń. Jedynie musi byc zaznaczona na planach w starostwie, czyli geodeta musi nakreslic twoje podjazdy itd. na mape. Głównie tu chodzi o części odrolnione na działce pod które też podchodzi kostka, podjazdy - masz się zmieścić w 500 mkw. (budowlana) bo inaczej bedziesz bulic.

Natomiast połączenie twojego podjazdu (twój teren) z drogą, pasem drogowym już musisz mieć pozwolenie, co wiąże sie z zrobieniem projektu i cala cholerna papierologia. Projekt zjazdu musi być wykonany...